Cześć Dowiedziałem się, że w tym roku w klasie mojego młodszego brata mają być organizowane spotkania z ludźmi, którzy by opowiadali o swoich ciekawych zawodach ub zainteresowaniach i od razu pomyslałem o młotku. Czy znalazłoby się dwóch chętnych graczy z Warszawy, którzy chcieliby zrobić w godzinach lekcyjnych taką prezentację naszego hobby dla młodszego pokolenia (dzieci ośmioletnie)?
Chodziłoby o zrobienie godzinnego (może bym u wychowawcy wytargował więcej czasu gdyby było trzeba) pokazu na czym to wszystko polega. W jakiś prosty sposób wytłumaczyć podział na różne frakcje, rodzaje jednostek i sposób działania mechaniki gry: co i w której turze sie robi, po co tyle sie ruca kostkami itd. Poza samym graniem możnaby przedstawić też aspekt modelarski. O ile chłopców bardziej powinny zainteresować bitwy na stole, myślę ze dziewczynkom bardziej spodobałaby się możliwość malowania figurek.
Do pokazu grania przydałoby się żeby oddziały były pomalowane, aby się godnie prezentować, dlatego moja napoczęta armia odpada. A więc ponawiam pytanie, czy byłby ktoś chętny na takie spotkanie? Jeśi chodzi o prezentowane armie, myslę że ze względu na wiek dzieci odpadają wampiry, demony i inne powykręcane i szkaradne armie
Co o tym myślicie? Termin byłby jeszcze do ustalenia. Najpierw chciałbym się upewnić, że jest komu brać się za taką akcję zanim pójdę obgadywać takie zajęcia z dyrekcją.
Pozdrawiam DiabliQ
Pokaz Warhammera dla dzieci
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo