DE na Arenę
DE na Arenę
Zagrałem z 9 bitew HE na te punkty, każda była gorsza od poprzedniej. Nie dość, że nic bym nie zdobył z bitew, to i na ocenie hobbystycznej sporo bym stracił.
Dlatego pojadę sobie z DE, w następującym składzie. Nie jest to wymarzona rozpiska, ale nie mam zrobionych wszystkich figurek (brakuje mi DR bez kusz, harpii, 1 COK).
Bohater na koniku z terrorem
czarodziejka z dwoma scrollami
11 kuszników
2x5 DR
5 DR z kuszami
6 Cok ze sztandarem
5 COK
5 harpii
2 RBT
Dlatego pojadę sobie z DE, w następującym składzie. Nie jest to wymarzona rozpiska, ale nie mam zrobionych wszystkich figurek (brakuje mi DR bez kusz, harpii, 1 COK).
Bohater na koniku z terrorem
czarodziejka z dwoma scrollami
11 kuszników
2x5 DR
5 DR z kuszami
6 Cok ze sztandarem
5 COK
5 harpii
2 RBT
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
może kosztem kusznika, muzyk w COK? albo tarcza dla kuszników?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
czasami jedna harpia może coś zmienić
a co do rozpiski to jest napewno bardzo mobilna i powinna być skuteczna
a co do rozpiski to jest napewno bardzo mobilna i powinna być skuteczna
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
Wziąłbym 6 harpii, ale jedna kosztuje koło 60 zeta (demonetka+skrzydełka z gargoyli), trzeba to polepić i pomalować. Zdecydowanie mi się nie chce.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Tak, chcę maxa z sof scores, to raz W tym sezonie znowu zawalczę o wysokie miejsce w lidze.
Dwa - stare harpie sprzedałem, a jeszcze starsze leza tylko z podkładem w pudełku. Wiec nic z tego. Maluję Żabie bretkę, swoje HE na 3 kolory i nie mam czasu dla armii DE.
Co do przedatności hapii - quas zdecydowanie nie ma racji. Dużo lepsze jest 6 harpii, niż 11 kuszników. Przewaznie jedną się traci podczas szarży na maszynkę czy fasta albo z salwy jakiś strzelców, a w cztery ani nie zajmują ćwiartki, ani nie zabijają uciekających. A jeden kusznik więcej, jeden mniej - to bez różnicy.
Dwa - stare harpie sprzedałem, a jeszcze starsze leza tylko z podkładem w pudełku. Wiec nic z tego. Maluję Żabie bretkę, swoje HE na 3 kolory i nie mam czasu dla armii DE.
Co do przedatności hapii - quas zdecydowanie nie ma racji. Dużo lepsze jest 6 harpii, niż 11 kuszników. Przewaznie jedną się traci podczas szarży na maszynkę czy fasta albo z salwy jakiś strzelców, a w cztery ani nie zajmują ćwiartki, ani nie zabijają uciekających. A jeden kusznik więcej, jeden mniej - to bez różnicy.