Plotki ws 8ed. Kodeksu DE
Moderator: Yudokuno
Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE
Shadowblade, fajny, ale nie za tą cenę. Warrior'om tarcze zrobili ładnie, ale hełmy ssą. Reszta jakoś z krzesła mnie nie wyrwała .
Sisterki wyglądają wręcz idiotycznie. Niby dynamicznie, ale głównie idiotycznie.
"Kraken" śmieszny ... i to w złym sensie. A hydra komiksowa, przypomina mi nieudane coldy które są w lizakach.
Wózek to jakaś totalna pomyłka, choć ma fajne elementy (jak meduza, czy kolo trzymający "puchar").
Jednak nadal widać że GW nie pozbierała się po odejściu najlepszych rzeźbiarzy.
Może na żywo będą lepiej wyglądać.
Sisterki wyglądają wręcz idiotycznie. Niby dynamicznie, ale głównie idiotycznie.
"Kraken" śmieszny ... i to w złym sensie. A hydra komiksowa, przypomina mi nieudane coldy które są w lizakach.
Wózek to jakaś totalna pomyłka, choć ma fajne elementy (jak meduza, czy kolo trzymający "puchar").
Jednak nadal widać że GW nie pozbierała się po odejściu najlepszych rzeźbiarzy.
Może na żywo będą lepiej wyglądać.
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
To może ja wtrącę swoje 3 grosze na temat modeli.
Po długim czasie oczekiwania na zdjęcia i ekscytacji nieznanym pora na spokojnie ocenić co me oczy ujrzały.
1) Siostry fajnie wyglądają w tych maseczkach, ciekawe jakie dostaną zasady i jak się będzie na nich grać.
2) Witchki... cóż, pozy te same co u siostrzyczek, dla mnie jednak ładniejsze są te z Raging Heroes - Preying Mantis. A już na pewno tańsze.
3) Co do Meduzy - wypas, cud i miód. Super figurka, naprawdę strasznie mi się podoba! Tym bardziej się cieszę, że spełniły się moje oczekiwania co do węży Jeszcze żeby tylko w kamień zamieniała
5) Kociołek - cóż, sam kociołek jest ok wraz z jego osadzeniem, posąg Khaina też, gorzej z tymi schodami. Przypomina mi jakąś śmiszną wystawę. Jeżdzący na kółkach posąg ze schodami. I to długimi schodami. Ajć.
6) Kapliczka z meduzą - odczucia te same. Gdyby nie te schody...
7) Hydra - dla mnie porażka. Okej, jest bardziej masywna ale totalnie nie podoba mi się jej wygląd. Począwszy od głów z czerwonymi "wodorostami", pozy, aż po poganiaczy. Niestety bardziej podoba mi się ta z poprzedniej edycji. Model ten imho zgubił wspólny korpus dla łośmiornicy.
8 ) Nawiązując do hydry - wybaczyłbym ten brzydki model, gdyby łośmiorniczka wyglądała fajnie. Skoro GW chciało z jednego pudła móc złożyć albo Hydrę, albo Kharibdyss, to nie mogły wyjść dobre modele. Szukanie kompromisu między tak różnymi potworkami nie mogło się udać. Jak dla mnie model kiepski. Gdy jednostka będzie grywalna i poczuję jej klimat, poszukam innego modelu.
9) Shadowblade bardzo przyjemny. Strasznie dynamiczny ale wpadł mi w gusta.
Podsumowując - na plus: Siostry, Meduza, Shadowblade.
neutral - Kocioł, Kapliczka, Włócznie, Witchki
na minus - oba potwory
Czyli jak dla mnie średnio. Spodziewałem się lepszych modeli. Myślałem, że jak już wyjdzie ten potwór z głębin, to urwie mi du**. Nie urwał. Liczyłem na straszną, groźną i masywną Hydrę. Dostałem w zamian grubego, szczerbatego dinozaura. Bo te kwadratowe zęby też nie powaliły. Konstrukcja kociołka mi nie podeszła.
Kontynuując naszą rodzimą tradycję - tak, już narzekam
W każdym razie czekam na kolejne zdjęcia następnych figurek. Choć nie nastawiam się na coś oszałamiającego.
Bardziej czekam na AB, nowe zasady, itemy itp. Dopiero wtedy się zacznie narzekanie
Po długim czasie oczekiwania na zdjęcia i ekscytacji nieznanym pora na spokojnie ocenić co me oczy ujrzały.
1) Siostry fajnie wyglądają w tych maseczkach, ciekawe jakie dostaną zasady i jak się będzie na nich grać.
2) Witchki... cóż, pozy te same co u siostrzyczek, dla mnie jednak ładniejsze są te z Raging Heroes - Preying Mantis. A już na pewno tańsze.
3) Co do Meduzy - wypas, cud i miód. Super figurka, naprawdę strasznie mi się podoba! Tym bardziej się cieszę, że spełniły się moje oczekiwania co do węży Jeszcze żeby tylko w kamień zamieniała
4) Włócznie są ok, ale ani du**, ani niczego innego mi nie urwało. Dla mnie wielkiej różnicy od obecnych nie ma, jedni i drudzy mogą być.MatthewKorona pisze:Sądzę, iż takie meduzy jak ta poniżej, występujące np. w mitologii greckiej wcale nie byłyby głupie
Fajnie też by się malowało węże zamiast włosów
Jakaś zamiana w kamień, czy coś podobnego i byłoby okej.
I po lądzie chodzić mogą.
5) Kociołek - cóż, sam kociołek jest ok wraz z jego osadzeniem, posąg Khaina też, gorzej z tymi schodami. Przypomina mi jakąś śmiszną wystawę. Jeżdzący na kółkach posąg ze schodami. I to długimi schodami. Ajć.
6) Kapliczka z meduzą - odczucia te same. Gdyby nie te schody...
7) Hydra - dla mnie porażka. Okej, jest bardziej masywna ale totalnie nie podoba mi się jej wygląd. Począwszy od głów z czerwonymi "wodorostami", pozy, aż po poganiaczy. Niestety bardziej podoba mi się ta z poprzedniej edycji. Model ten imho zgubił wspólny korpus dla łośmiornicy.
8 ) Nawiązując do hydry - wybaczyłbym ten brzydki model, gdyby łośmiorniczka wyglądała fajnie. Skoro GW chciało z jednego pudła móc złożyć albo Hydrę, albo Kharibdyss, to nie mogły wyjść dobre modele. Szukanie kompromisu między tak różnymi potworkami nie mogło się udać. Jak dla mnie model kiepski. Gdy jednostka będzie grywalna i poczuję jej klimat, poszukam innego modelu.
9) Shadowblade bardzo przyjemny. Strasznie dynamiczny ale wpadł mi w gusta.
Podsumowując - na plus: Siostry, Meduza, Shadowblade.
neutral - Kocioł, Kapliczka, Włócznie, Witchki
na minus - oba potwory
Czyli jak dla mnie średnio. Spodziewałem się lepszych modeli. Myślałem, że jak już wyjdzie ten potwór z głębin, to urwie mi du**. Nie urwał. Liczyłem na straszną, groźną i masywną Hydrę. Dostałem w zamian grubego, szczerbatego dinozaura. Bo te kwadratowe zęby też nie powaliły. Konstrukcja kociołka mi nie podeszła.
Kontynuując naszą rodzimą tradycję - tak, już narzekam
W każdym razie czekam na kolejne zdjęcia następnych figurek. Choć nie nastawiam się na coś oszałamiającego.
Bardziej czekam na AB, nowe zasady, itemy itp. Dopiero wtedy się zacznie narzekanie
Impossible is nothing.
Już wiem co mi w sisterko whitchkach nie pasowało one są poprostu powykrzywianie a miały być dynamiczne. Tak jak w 5ed. Innej firmy są o niebo lepsze. Ewentualnie można zawsze wykorzystać demonetki.
No to ładnie. 12 punktów za warriora brzmi jak jakąś pomyłka 9-10 jeszcze bym zrozumiał, no chyba że w standarcie mają kusze ale biorąc pod uwagę asfalt to raczej niesadze. Z zobaczymy czy będą grywalni. Wczszegolnosci jak WE mają być w corach OO, brzmi to również jak jakąś pomyłka asf poison i przerzuty na ufundowanie w corach? No chyba że podwaja ich koszt jak w przypadku warriorów.
No to ładnie. 12 punktów za warriora brzmi jak jakąś pomyłka 9-10 jeszcze bym zrozumiał, no chyba że w standarcie mają kusze ale biorąc pod uwagę asfalt to raczej niesadze. Z zobaczymy czy będą grywalni. Wczszegolnosci jak WE mają być w corach OO, brzmi to również jak jakąś pomyłka asf poison i przerzuty na ufundowanie w corach? No chyba że podwaja ich koszt jak w przypadku warriorów.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, o 09:39 przez Kanadian, łącznie zmieniany 2 razy.
Skoro można dołączyć do odzialu to na tej samej co dzwon-furmanka szczurów .
Nom, dwukrotnie zwiekszony koszt warriora, to faktycznie lekka przeginka. Chyba, ze dostana jakas umiejetnosc w bonusie, tarcze bazowo, albo cokolwiek innego. Kanadian, ty chyba zapominasz, ze oprocz wygar, te wiczki maja frenzy, 3T i zero sejwa/warda. Cena jest odpowiednia.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Naviedzony pisze:Dla wszystkich graczy DE, którzy nie potrafią wypowiedzieć nazwy nowego potwora: Kharybdis to po prostu angielska nazwa dla Charybdy - mitologicznego potwora morskiego, który był kiedyś niezwykle żarłocznym śmiertelnikiem. Za karę Zeus zamienił go w potwora, wciągającego do przepastnego brzucha olbrzymie ilości wody razem ze wszystkim co po niej pływało. Razem ze Scyllą czatowała na nieostrożnych podróżnych przepływającym przez dzisiejszą cieśninę Mesyńską. Stąd przysłowie, które mało kto rozumie, ale trudno, istnieje i tak: "być między Scyllą, a Charybdą", czyli między młotem, a kowadłem.
Czyli Kharybdis to po prostu Charybda. Mitologia się kłania.
Tylko po angielsku Charybda (koszmar mojego dzieciństwa ) to Charybdis, więc to pewnie jakaś wariacja GW na temat. Nie zmienia to faktu, że model mi się bardzo podoba, pozostałe też.
Poczekam na informacje, co będzie grywalne i chyba pomaluję coś na ebay
- Paraszczak
- Falubaz
Zaczynają mnie przerażać koszty punktowe...40 Warriorów FCG...510pts?? Bitch Please. Hydra droższa a jeszcze trzeba breath dokupić, Cauldron droższy, Cold One Knights droższe, Wiedźmy droższe, Kusze droższe. Zaraz się okaże, że DE na 2400ETC mają 50 modeli na stole. Tylko trochę więcej niż WoCH.
Jeśli plotki się potwierdzą odnośnie kosztów punktowych, to będzie jakaś maskara... żal komentować. Niedość, że nowa hydra jest brzydka, to jeszcze będzie droga
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, o 10:04 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.
6 punktow to bylo akurat przegiecie w druga strone, takze nie przesadzajcie. Natomiast 12 to absurd w druga. 9 byloby w sam i chyba nikt by jakos strasznie nie narzekal.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
IMO hate i ASF to już overkill......
- Paraszczak
- Falubaz
Oj tam oj tam. Za 12pts to się jeszcze spodziewam rerolla "1" na woundowanie. A to i tak będzie mało bo cały czas te Elfiki będą schodzić dosłownie garściami.Oki pisze:IMO hate i ASF to już overkill......
Nom, taka smutna prawda... Fajnie, ze dostana dodatkowy wygar, ale to nadal beda T3 elfy bez sejwa, jeszcze z mala sila. Takze bardzo jestem ciekaw, co tam wymysla w specach i rarach. Czy te potworki beda grywalne, co dostaniemy w corach oprocz wiczek, czy warlockowie tez beda chodzic w corach i jakie beda mieli zasady, no i najwazniejsze: magiczne itemy + lore of dark magic. Na razie to wszystko wyglada niby ok, ale mam pewne obawy, ze ten book zostal nie do konca przemyslany. Obym sie mylil! Dzis sroda, a to oznacza zlozenie 1wszego zamowienia
Wiadomo było że dodanie ASF podroży tą armie strasznie.
Jeśli warriorsi z kuszami i z spearami kosztują tyle samo to może to jest taki multi weapon unit jak lothreni że mają i kusze i speary.
2 ataki na CoKach niby fajnie tylko nie wiem czy to nie chodzi o dwa ataki na cold one'ach a nie na jeźdźcach.. bo lizardmenskie mają po 2 ataki i nie sądze by DE dostały nie dożywionych kuzynów z jednym
Jeśli warriorsi z kuszami i z spearami kosztują tyle samo to może to jest taki multi weapon unit jak lothreni że mają i kusze i speary.
2 ataki na CoKach niby fajnie tylko nie wiem czy to nie chodzi o dwa ataki na cold one'ach a nie na jeźdźcach.. bo lizardmenskie mają po 2 ataki i nie sądze by DE dostały nie dożywionych kuzynów z jednym
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
heh heh heh teraz w drugą stronę. PRzyzwyczailiście się drogie mroczniaki do giętości przez półtora edycji. Rozpieściliście się zanadto. Wspomnijcie czasy 6 ed. Jak długo było źle i skromnie. Teraz wróci do pewnej równowagi.
Żeśmy się nagrali na compa po wsze czasy! Super się grało!Murmandamus pisze:heh heh heh teraz w drugą stronę. PRzyzwyczailiście się drogie mroczniaki do giętości przez półtora edycji. Rozpieściliście się zanadto. Wspomnijcie czasy 6 ed. Jak długo było źle i skromnie. Teraz wróci do pewnej równowagi.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Kto się nagrał ten się nagrał ja i moja grupa mamy to szczęście że plwamy na euro i pochodne. (niezadowoleni sobie narzucają te ograniczenia czyż nie? - legitymując władzę AR ale to moja dygresja). Nie będzie źle napewno
( o ile AR i pochodne nie ocenzurują kodeksu w dniu premiery ). Mam wiare w to że będzie dało się pograć , a jak nie to allegro w dziale dark elfy będzie pełne tanich używanych armii co też będzie miało swoje dobre strony heh heh heh.
( o ile AR i pochodne nie ocenzurują kodeksu w dniu premiery ). Mam wiare w to że będzie dało się pograć , a jak nie to allegro w dziale dark elfy będzie pełne tanich używanych armii co też będzie miało swoje dobre strony heh heh heh.