Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Przemcio »

Ja to jestem ciekaw czy w kocioł będzie można targetować oddzielnie od unitu magią bo jak tak to będzie mocno nie grywalny... poza tym ponad 300 pkt. za kocioł do tego unit coś koło 400 pkt. i mamy piekny unit z frenzy, który nigdzie nie dojdzie :twisted:

W końcu skasowali Hate na wszystko :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Salak pisze:
All Dark Elves all have ASF, Hatred (High Elves), and murderess prowess special rules.
Czyli hate tylko przeciw HE. Byłoby to logiczne biorąc pod uwagę ASF na caej armi.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

No oczywiście ASF + Hate na wszystko to by było jakieś przegięcie pały...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Przemcio pisze:Ja to jestem ciekaw czy w kocioł będzie można targetować oddzielnie od unitu magią bo jak tak to będzie mocno nie grywalny... poza tym ponad 300 pkt. za kocioł do tego unit coś koło 400 pkt. i mamy piekny unit z frenzy, który nigdzie nie dojdzie :twisted:

W końcu skasowali Hate na wszystko :mrgreen:
Nom, i dali ASF na wszystko... Hmm...

Dzwonek mozna targetowac, to i kociolek bedzie mozna. Czy dzwonek jest niegrywalny?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Ciekawe, czy zasady kuszy się zmieniły. Chodzi mi o to czy ciągle będą AP, bo w 6ed. tego nie było co pamiętam.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

ASF to nie Hate... szczerze wolał bym Hate jak bym miał wybierać :D

Rince co do dzwonka to on ma 4+ warda, z tego co czytałem to kociołek będzie miał 5+... (oczywiście to nie pewne) a to jeśli się potwierdzi to duża różnica.
Nadto ile widziałeś ostatnio skavenów z dzwonkiem w rozpie na topowych stołach na turniejach :?: ja widziałem skaveny owszem ale złożenia kalesonowego bez dzwonka...

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Rince pisze:Dzwonek mozna targetowac, to i kociolek bedzie mozna. Czy dzwonek jest niegrywalny?
Bliżej temu złożeniu do Furmanki w Monkach. Też mają frezny, mają 3S i nie mają pancerza. Mogą mieć nawet sztandar z przerzutami trafień i ranień na jedną turę. Kiedy ostatni raz widziałeś taki oddział? :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Tydzień temu jakoś i zjadł mi pół armii :mrgreen:
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Zobaczymy jak się meta ustali. Deathstar wiczek może okaże się nieoptymalny i po stołach będą śmigać CoK z jakąś szmatką, monstery, wężowa królowa. Zobaczymy 5tego.

ASF vs Hate, to coś za coś. Hate gwarantował przerzuty w 1 turze walki, ale w większośći przypadków przerzuty i tak się dostanie z ASF. Przy obecnych zasadach IMO ASF jest lepszy, szczególnie przeciwko HE. Tylko, że za 9 miesięcy czeka nas pewnie jakieś zmiany zasad, a to już nikt nie wie co będzie. Wiadomo jedno, będzie trzeba wydać kolejne $.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Czy To będzie grywalne to się okaże dopiero jak zobaczymy kodex.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Przemcio pisze:ASF to nie Hate... szczerze wolał bym Hate jak bym miał wybierać :D

Rince co do dzwonka to on ma 4+ warda, z tego co czytałem to kociołek będzie miał 5+... (oczywiście to nie pewne) a to jeśli się potwierdzi to duża różnica.
Nadto ile widziałeś ostatnio skavenów z dzwonkiem w rozpie na topowych stołach na turniejach :?: ja widziałem skaveny owszem ale złożenia kalesonowego bez dzwonka...
5+ ma dawac unitowi w ktotym jest, a ile ma sam z siebie, tego na razie nie wiadomo.

Aha, bo dwoch lebkow, zlozylo taka rozpe, to znaczy, ze caly swiat nia bedzie gral? Nie sadze, Przemcio ;)

Thain, jesli obydwie wersje wozka daja frenzy, to imho wielka szkoda. Exeki z jakims boostujacym wozeczkiem, ale bez frenzy byliby naprawde ekstra. Mam nadzieje, ze w corach bedzie cos innego oprocz wiczek. Myslicie, ze warlockowie wyjda w specach? No i ciekaw jestem, czy korsarze zostana tacy sami. Bo moze oni beda jakas alternatywa w corach.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Salak
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Salak »

Nie wiem czy była o tym mowa, Slanno-podobna regeneracja hydry, wg gościa który wrzuca plotki na druchii.net, ma wchodzić na 4+ a nie na 6 (nie wiadomo w której fazie regeneruje). Hydra ma 5W i d3+aktualna liczba W ataków.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No jak na 4+ to już coś choć to tylko 1W zawsze. Ale może będzie jakaś opcja monstertrucka, było by coś nowego, ciekawe co ten beastmaster lord będzie dawał.

Warlocy w specjalach raczej na pewno, jak mają być jakoś umagicznieni. Oby wiedźmy zeszły do core bo skoro hydra idzie do specjali to się tam może ciasno zrobić. Do tego ezekutorzy, tajemnicze sisterki, wzmocnione CoK i nawet w black guardów odzyskuje wiarę jak im napakują tyle zasad.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

A sisterki to nie beda w rarach jak u HE?
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

To co sisterki bonus vs forces of order?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Mnie to fascynuje, jaka one maja miec sile, bo jesli mniej niz 4ap, albo 5, to beda kiepsiutkie.
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

W sumie to o rarach nie pomyślałem nawet ale faktycznie patrząc na HE to możliwe. Raczej bym na dużą siłę u nich nie liczył, prędzej ap bo broń dość nietypową mają. No i kolejne zasady specjalne, znowu patrząc na maski może coś z psychologią czyli to kasowanie szeregów i może steadfasta?

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Ciekawe też czy będą baolce jak u HE, czy tylko te jednostrzałowe, o których mówiły ploty. Ciągle jest dużo niewiadomych. Tak samo nic nie słychac o harpiach, DR czy ninjach.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Na pewno dr, harpie i bolce zostana... O to bym sie nie martwil.

Teraz sie najbardziej zastanawiam nad tym, czy zniknie podzial na khanite/regular, a bardziej, czy zwykli herosi beda mogli wbijac do khanitow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Może jest coś o tym w WD? Jakiś szczęśliwy posiadacz mógłby się wypowiedzieć?

Czyli z zupełnie nowych jednostek będzie Kraken, Warlocy, czirioty konne z bolcam i sisterki. W sumie podbnie jak u HE.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, o 12:01 przez Królik, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany