Imiona waszych herosów/lordów/commanderów i jednostek
Imiona waszych herosów/lordów/commanderów i jednostek
Cześć,
Taki temat był już w pod forum HElfów, ale postanowiłem zapytać się ogólnie społeczności o imiona bohaterów, i co o nich sądzą. Ja tutaj sam zacznę:
--> poniższe można zmieniać wedle uznania <--
Imię: Balennaer
Historia: Jeden z najstarszych i najmądrzejszych Loremasterów z Hoeth.
W czerwcu 2014 kończy 1214 lat.
Najskuteczniejsza/y broń/czar: Kula Ognia
liczba przeżytych gier/śmierci: 10/2 (Jedna śmierć w pojedynku)
--> powyższe można zmieniać wedle uznania <--
Taki temat był już w pod forum HElfów, ale postanowiłem zapytać się ogólnie społeczności o imiona bohaterów, i co o nich sądzą. Ja tutaj sam zacznę:
--> poniższe można zmieniać wedle uznania <--
Imię: Balennaer
Historia: Jeden z najstarszych i najmądrzejszych Loremasterów z Hoeth.
W czerwcu 2014 kończy 1214 lat.
Najskuteczniejsza/y broń/czar: Kula Ognia
liczba przeżytych gier/śmierci: 10/2 (Jedna śmierć w pojedynku)
--> powyższe można zmieniać wedle uznania <--
Ostatnio zmieniony 3 paź 2013, o 15:00 przez Kubaf16, łącznie zmieniany 3 razy.
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
Tu masz pierwszy post tamtego posta:Kordelas pisze:przepraszam ,ale co to i jaki to ma sens?
chodzi mniej więcej o to samo: chwalenie się herosami i oryginalnościąNie wiem jak wy ale ja lubię nazywać swoich bohaterów i zapisywać ich ofiary (aż ktoś ją ubije i nazwę go inaczej).
No jeśli ktoś tak robi to proszę się tu chwalić.

kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
A kto powiedział że mają zmieniać imiona? "Śmierci" moich bohaterów są w rzeczywistości ciężkimi ranami,Kordelas pisze:Jednak jak ktoś gra w battla dużo to jego imienne modele masowo giną
z których się potem wylizują. I tylko raz trudzę się wymyślaniem imion

To i ja.
Czempion Realmów
Imię: Sir Eglamor
Historia: Dowódca grupy rycerzy z Musilion. Podczas bitwy z wysokimi elfami, zabił smoka i wraz ze swoim oddziałem dogonił i zarżnął uciekającego lorda.
Od strony mechaniki: Lord na smoku (Smok na 1w) szarżuje na 6 realmów. Wyzywa czempiona na pojedynek, ja głupio przyjmuje. Lord nie robi nic, rycerz zabija smoka. Oblany test na LD i
lord ucieka na 2 cale.
Najskuteczniejsza/y broń/czar: Lanca
liczba przeżytych gier/śmierci: 5/0
Coś dla klimatu: http://www.youtube.com/watch?v=lwbnYMsssno
Czempion Realmów
Imię: Sir Eglamor
Historia: Dowódca grupy rycerzy z Musilion. Podczas bitwy z wysokimi elfami, zabił smoka i wraz ze swoim oddziałem dogonił i zarżnął uciekającego lorda.
Od strony mechaniki: Lord na smoku (Smok na 1w) szarżuje na 6 realmów. Wyzywa czempiona na pojedynek, ja głupio przyjmuje. Lord nie robi nic, rycerz zabija smoka. Oblany test na LD i
lord ucieka na 2 cale.
Najskuteczniejsza/y broń/czar: Lanca
liczba przeżytych gier/śmierci: 5/0
Coś dla klimatu: http://www.youtube.com/watch?v=lwbnYMsssno
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Przed chwilą mnie natchnęło na dowódcę LSG:
Sea Master Lothernów
Imię: Realtek (oryginalne
)
Historia: Od 317 lat dowodzi jednostką Morskich Krabów. Ma wiele doświadczenia w walkach z szuczuroludźmi,
i miał okazję walczyć z legionem Krasnoludów Chaosu, podczas bitwy o Kotlinę Kości.
Liczebność: 20 Lothern Sea Guardów.
Najskuteczniejsza broń: Łuk
Liczba przeżytych gier/śmierci: 20/8 (3 śmierci w pojedynku)
Sea Master Lothernów
Imię: Realtek (oryginalne

Historia: Od 317 lat dowodzi jednostką Morskich Krabów. Ma wiele doświadczenia w walkach z szuczuroludźmi,
i miał okazję walczyć z legionem Krasnoludów Chaosu, podczas bitwy o Kotlinę Kości.
Liczebność: 20 Lothern Sea Guardów.
Najskuteczniejsza broń: Łuk
Liczba przeżytych gier/śmierci: 20/8 (3 śmierci w pojedynku)
Ostatnio zmieniony 3 paź 2013, o 15:00 przez Kubaf16, łącznie zmieniany 3 razy.
w dodatku wychodzi że walczy średnio raz na ponad 300 lat. Nawet drugi zastępca pomocnika kierownika ds wywozu gnoju ma większe doświadczenie bitewne. Tyle że magicznego miecza nie ma.
a żeby nie było offtopu, to u mnie jeden z bohaterów nosi często spotykane w Starym Świecie żeńskie imię Cuddy.
a żeby nie było offtopu, to u mnie jeden z bohaterów nosi często spotykane w Starym Świecie żeńskie imię Cuddy.
LSG respawnuje się w swojej komnacie dowództwa, a Loremaster w swoich komnatach w Białej WieżyKopyt pisze:
żyje 1214 lat z czego 1 raz umarł. Ale co tam lata lecą dalej ^^
Ten LSG to ma dopiero, go to 5 razy kroili. Swoją drogą ciekawe ile czekali na respa w kamiennej grocie ^^

Czas na respawn wynosi od godziny do powiedzmy 3, zależy od wielkości gry, ale będzie wydłużał z ilością punktów i modeli w armii

A co do "Raz na 300 lat" jest nowym modelem więc doświadczenia nie ma

to i ja sie dołączę, miałem kiedys problem z rozróżnieniem moich czarodziejek w wood elfach więc ponazywałem je, także jest Krysia-z kolorowymi włosami (zawsze wystawiam jako lorda), Jadzia-czarne włosy, Karina- niebieskie i Balbinka- blondynka
z tym że czasy kiedy używałem wiecej niż jednej mineły więc teraz to nie ma zastosowania, ale imiona pozostały

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mój lord klepacz HE zawsze nazywa się Alirion Nolofinwe. Innych imion jak na razie brak. Kiedyś miałem zajawkę, żeby ponazywać każdy model w armii i dopisać imiona na namalowanych wstęgach na rantach podstawek. 

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
no cóż mojego Dreadlorda nazwałe Murmandamus i nie wystawiam go raczej żeby siedział w Naggaroth i płodził synów do wysyłania na pola bitew w starym świecie ( sam już nie wiem ile ma za szybko je robi i traci... )
innymi imionami dla bohaterów moich armii:
Ramseur podpalacz Gwiazd
Orrum Pustoszyciel
Manteo Dowcipniś
Catwba Zboczona
Clio Szantażystka
Elko Krzywoprzysiężca
Trickey Siewca Niezgody
innymi imionami dla bohaterów moich armii:
Ramseur podpalacz Gwiazd
Orrum Pustoszyciel
Manteo Dowcipniś