Selekcjonerzy 2014

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Selekcjonerzy 2014

Post autor: Rince »

Moze warto zaczac to juz ogarniac, hmm? Im wiecej beda mieli czasu, tym lepiej dla repy.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

W sumie ktoś może chciałby zaproponować swoją kandydature?
Młody? Crus? Kudeł? Furek? Rince?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

O Dębku zapomniałeś :wink:

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Bretonnian pisze:O Dębku zapomniałeś :wink:
I o mnie! I o mnie! :D
Też chcę zasiadać przy stole! :D

A i o Paziu była mowa w kuluarach! 8)

Jaki w ogóle jest tryb powoływania selekcjonera?
Oprócz tego, że trzeba "ogarnąć" temat, to kto o tym decyduje?

Od 2 lat selekcjonerzy byli proponowani przez ustępujących i zatwierdzani przez aklamację. Jest to natomiast umowa niepisana.
Regulacji, jak w kontekście całego euro, czy to selekcja, czy ar com, czy spokeperson nie ma.

Ja zanim zaczniemy "ogarniać" temat wolałbym ustalić jednak pewne reguły gry tego ogarniania.
Czy ktoś to ma zatwierdzić czy np. wystarczy, że kto pierwszy ten lepszy założy na twf temat "polish captain 2014" i się nim samozwańczo mianuje, a może po prostu rzucimy kostką?

ergo
czy warto już zacząć to ogarniać?

Tak warto, ale imo równie warto ustalić wpierw zasady wyboru selekcjonera i innych euro kwestii.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Widzę Kali że ten teścik jutro Cie aż tak nie pociąga jak dywagacje na temat przyszlkeigo battle - brawo! :)

A w kuluarach to słyszałem, że skład reprezentacji macie już ustalony ^^ Podobno nawet z Furionem w pakiecie ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

-Qc- pisze:Widzę Kali że ten teścik jutro Cie aż tak nie pociąga jak dywagacje na temat przyszlkeigo battle - brawo! :)

A w kuluarach to słyszałem, że skład reprezentacji macie już ustalony ^^ Podobno nawet z Furionem w pakiecie ^^
Skup się lepiej na swojej kampani wrześniowej i opóźnionym licencjacie młody. Ja nie robię wszystkiego na ostatni gwizdek :wink:

Kilku zdań dywagacją nazwać raczej nie można.
I nie, nie odpiszę Ci na kolejnego posta.

Nie mam pojęcia po co jest ten temat, ale ja swojego zdania o uregulowaniu kwestii związanych z euro trzymam się już od dawna, dlatego też przypomniałem je i w tym wątku. To, że generalnie nikt tego tematu nie podchwycił to już nie moja wina. Ja stety niestety nie mam aż tyle czasu by zajmować się jakąś większą forumową polityką.

Pozdro
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Trudno mieć opóźniony licencjat bedąc na drugim roku :P Poza tym zdaj i nie marudź :P

Fajnie byłoby utrzymac zasade selekcjonerską, że 1 z Połnocy, 2 z Południa, ze stolica liczoną do Północy. To by zblokowało powstanie chwilowej wiekszosciowej koalicji jednego z tych środowiska dla przepchnięcia obu selekcjonerów

Mega ciekawym skłądem byliby Furion + Młody, zgodnie z utrzymaniem powyższej formy.

Co do zorganizowania - selekcjonerzy powinni startowac pojedynczo, z własnymi programami, potem głosowanie na LL i dwóch z najwyższym wynikiem by było selekcjonerami. Z tym że zasade Północ - Południe bym zachował. Na pewno startowanie "w parach" bym odrzucił, w końcu wybieramy ludzi na to stanowiska raczej po ich konkretnych poglądach na pewne sprawy.

Ktoś powie - a co będzie jak się nie dogadają? Cóz, zawsze sprawe można przedyskutowac publicznie, środowisko mamy przecież na tyle małe, że centralizacja nie jest konieczna, i mozna sobie - nawet z trollami takimi jak ja - zrobic burze mózgów. A jako argument ostateczny głosowania na LL
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Jakbys gral tak dobrze, jak cwaniaczysz, najlepsza propozycja selekcjonerska bylby QC+Mlody. Mam nadzieje, ze twoje pomysly nigdy nie wejda w zycie.

A co do "regulowania", to zdaje sie, ze niepisana zasada mianowania nastepcow przez dotychczasowych selekcjonerow sprawdzala sie calkiem niezle. Nie widze sensu, zeby wprowadzac tu jakiekolwiek zmiany, skoro system za kazdym razem wylanial bardzo fajna dwojke.

A ty kucyk, proponujesz wyscig szczurow i pojedynek sily na ll. Oby jak najmniej kwestii rozstrzygalo glosowanie...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Rince pisze:Jakbys gral tak dobrze, jak cwaniaczysz, najlepsza propozycja selekcjonerska bylby QC+Mlody. Mam nadzieje, ze twoje pomysly nigdy nie wejda w zycie.

A co do "regulowania", to zdaje sie, ze niepisana zasada mianowania nastepcow przez dotychczasowych selekcjonerow sprawdzala sie calkiem niezle. Nie widze sensu, zeby wprowadzac tu jakiekolwiek zmiany, skoro system za kazdym razem wylanial bardzo fajna dwojke.

A ty kucyk, proponujesz wyscig szczurow i pojedynek sily na ll. Oby jak najmniej kwestii rozstrzygalo glosowanie...
Do selekcjonowania nie trzeba być mistrzem stołu. Jeżeli tak uważasz, powinieneś popierać opcję że selekcjonuje top3 Ligi.

Niechęć do głosowania jest całkowicie zrozumiała, bo tylko głosowaniami można coś zmienić - tak jak zmieniono top3 (czy 4) na system selekcjonerów, a ze zmian nie chcesz, to tez wiadome

wyścig szczurów nie wchodzi w grę ze względu na podział miejsc między Północ a Południe - po prostu oba te środowiska wytypują najlepszego wg siebie kandydata.

A propozycja która się pojawia, Młody+Dębek, jest kompetentna, ale jest szansa, że zastąpienie któregoś z nich kompetencji znacząco nie umniejszy a nie będzie wtedy tak monośrodowiskowo.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Słuszny termin aby zacząć ogarniać selekcjonerów. Proponuję aby Kudłaty i Crus zastanowili się czy chcą nimi być w przyszłym roku. Jeśli chcą, to pewnie przejdą przez aklamację.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Kucyku moj ty drogi, a dlaczego uwazasz, ze taki podzial jest potrzebny? Hmm? Baardzo mnie to ciekawi. Ja te powody dobrze znam, ale nie zamierzam wylewac tego na forum. Ja np uwazam, ze jesli wybierac mialby Wujek+Mlody, to na dzien dzisiejszy jest to najlepszy mozliwy duet. 2 osoby o chyba najwiekszym respekcie w calym srodowisku, z najwiekszym stazem na euro, i z bardzo sprawiedliwym i uczciwym podejsciem do proponowanej fukncji, jak rowniez wszystkiego innego. Jesli uwazasz, ze jest ktos lepszy na to stanowisko, to smialo, przedstaw takowa kandydature.

Twoje podzialy wprowadzaja tylko kolejne podzialy. Niepotrzebnie. Moze w koncu czas odpuscic, hmm?

Wiesz dlaczego ten system wyboru jest dobry? Bo selekcjonerami sa osoby, ktorym zalezy wylacznie na sukcesie repy, a o prywatnych animozjach na czas wyboru zapominaja. Oczywiscie ty i zapewne twoi koledzy wszedzie widzicie tylko spiski i uklady. Nudne to juz sie zrobilo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Czekam na ninja Furiona ogłaszającego się Captainem :P
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

I przechodzącego aklamacją przez LL :D
Ninja troll of the year.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Ostatnio było tak, ze zgłaszały się propozycje pary selekcjonerów i przechodzili głosowaniem na LL.

Może warto pomyśleć kto by chciał? Może z takiej bazy ludzi zbierzmy rozsądna pare lub trójkę i wtedy przeglosujemy?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

A czy tych propozycji nie zglaszali odchodzacy selekcjonerzy?
Obrazek

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Bez sensu się zastanawiać, zapewne lada dzień Furion stwierdzi, że chce być kapitanem i tak zostanie. Nie ma po co roztrząsać tematu wszystko jest już ustalone.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Rince pisze:A czy tych propozycji nie zglaszali odchodzacy selekcjonerzy?
nie zawsze. ale zawsze w konsultacji z nimi
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

-Qc- pisze: Fajnie byłoby utrzymac zasade selekcjonerską, że 1 z Połnocy, 2 z Południa, ze stolica liczoną do Północy. To by zblokowało powstanie chwilowej wiekszosciowej koalicji jednego z tych środowiska dla przepchnięcia obu selekcjonerów
Powinno być trzech selekcjonerów. Po jednym z zaboru pruskiego, moskiewskiego i austryjackiego :)
\/\

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

c4h10 pisze:
-Qc- pisze: Fajnie byłoby utrzymac zasade selekcjonerską, że 1 z Połnocy, 2 z Południa, ze stolica liczoną do Północy. To by zblokowało powstanie chwilowej wiekszosciowej koalicji jednego z tych środowiska dla przepchnięcia obu selekcjonerów
Powinno być trzech selekcjonerów. Po jednym z zaboru pruskiego, moskiewskiego i austryjackiego :)
Żart, żartami, ale to byłby bardzo dobry system.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dodam tylko że pisząc "1" i "2" miałem na mysli "jeden" i "drugi" ; P

Zablokowany