Nowy skład Listy Sedziowskiej

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Uściślenia, wychodzą np. raz na 1-2 miechy a okres po którym wejdą w życie to 1-2 tygodnie po opublikowaniu.

Wszystko da się zrobić ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

5 osób to imo za mało. W takim wypadku wystarczą już trzy głosy, by przepchnąc interpretację która nie ma szerszego poparcia wsród graczy. Poza tym, im więcej głosów merytorycznych, tym lepiej. Nie może być tak, że dwie osoby przedstawiają argumenty, a reszta tylko głosuje.
Co do uscisleń - trzeba by je wypuszczac co miesiąc, ale z dat a wejścia w życie np 10 dni od publikacji. Tak, żeby kazdy miał okazję się zapoznać - niespodzianek nie powinno być.
Scimitar ma sporo racji - niektóre uściślenia ingerują w rozpiski. Najbliższe dotyczące HE pewnie też zaingeruje, bo w armybooku nie ma żadnych ograniczeń co do sprzętu bsb. Sztandarowy spokojnie może miec łuk, dwuraka a do tego jeszcze tarczę. I dowiadujesz się o tym na turnieju, bo od czwartku nie miałeś okazji zerknąc na forum.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Jankielu

Nikt nie twierdzi, ze problem uscislen na temat np HE nowych nie istnieje. Po prostu jest to problem do wyeliminowania. Po za tym chyba lepiej miec uscislenia codziennie, niz raz na rok ;)

Moj pomysl jest taki, by zrobic stronke z uscisleniami, gdzie na glownej beda nowoprzyjete uscislenia, ktore po 10 dniach sa odsylane do konkretnych dzialow.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Heh, ostatni raz zaglądałem na forum w sobotę a tu 6 stron wyskoczyło znienacka.

Chciałem tylko wspomnieć, że chętnie wziąłbym udział w pracach nad uściśleniami, jeżeli ktoś mnie tam chce. W WFB grywać nie mam już aż tyle czasu co kiedyś, ale na forach czasu tracę sporo, więc mógłbym go jakoś spożytkować. W zasadach WFB poruszam się nieźle, kto mnie zna to wie (no, ok, to nie jest znów tak wielu ludzi... :) ).

Maciek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

mlepkows pisze:Heh, ostatni raz zaglądałem na forum w sobotę a tu 6 stron wyskoczyło znienacka.

Chciałem tylko wspomnieć, że chętnie wziąłbym udział w pracach nad uściśleniami, jeżeli ktoś mnie tam chce. W WFB grywać nie mam już aż tyle czasu co kiedyś, ale na forach czasu tracę sporo, więc mógłbym go jakoś spożytkować. W zasadach WFB poruszam się nieźle, kto mnie zna to wie (no, ok, to nie jest znów tak wielu ludzi... :) ).

Maciek
brechta z ciebie men :lol: xD
uno muszą byc to osoby budzące respekt, znane, ktore czasem w realu bedzie mozna spotkać. Mozemy zrobic LS na wzor LL, aby to klub mógł (ale nie musiał) wybrać jedną najbardziej obeznaną w rulesach osobe, albo tez miasto, gmina, cokolwiek :) . Są to luźne pomysły, mi osobiscie odpowiadałoby gdyby LS składało się z samych warszawiaków o ile znali by sie oni na rzeczy ;) albo z samego Krakowa :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tak , z kazdego miasta ktore ma osobe na LL i byloby na LS ponad 33 osob.... Niektore pomysly mnie rozbrajaja :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

i co z tego?
tak byloby 33 osoby
co w tym złego? Na LL jakos tak sie dziala i glosowania robi. Sprawiłoby to ze dyskusje bylyby mało metoryczne czy co? ;] to ze cie rozbraja to nie problem bo wiele rzeczy cie smieszy jak czyta sie twoje posty masz zawaliste poczucie humoru :D

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Nie wiem czy gracze będą mieli częściej aktualne uściślenia, ale akcja Blessa przyniosła gwałtowną aktywizację…… Listy Ligowej. :roll:
Wgląda więc na to, że aby mieć lepszą Listę Sędziowską, należy zjechać Listę Ligową, ale nie znam bohatera, któremu by się chciało oddawać tak nudnemu zajęciu…

Tak czy inaczej;

Evviva la Rivoluzione! Patria o Morte! Vinceremo!
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Juz od dawna mialem sie zabrac za regulamin ligi 2006 , 07 ale jakos ciagle nie moglem znalezc czasu i akcja z LS mi o tym przypomniala...

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Proste zadanie:P

LL opierdala sie bardziej od LS... a chlopaki przeciez stawiaja wysoki poziom :wink:

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Malal pisze:Proste zadanie:P

LL opierdala sie bardziej od LS... a chlopaki przeciez stawiaja wysoki poziom :wink:
buhehehe

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Malal pisze:Proste zadanie:P

Malal jak zwykle dopierdzieli cos zeby na nowo ktos cos mogl poflejmowac... Z cala sympatia dla Ciebie typie , ty jestes jak zwykle tylko krytykant , a jak masz sam cos zrobic konstruktywnego to nie ma Malala :wink:

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Stary ty pracowniku niemiecki nic nie gadaj :roll: Prawda jaka jest kazdy widzi :D Nie chce mi sie wyciagac jak Giertych Kurskiemu poszczegolnym osobom na kogo glosowali na liscie a potem narzekaja na ich zaangazowanie :D I zaprzecz ze LL to skostniala formacja zas regulamin sezonu 2007/2008 jest juz dawno gotowy :D I wyjezdzasz z jak to sprawnie działa LL głosowania som i wogole...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Shakin' Dudi pisze:brechta z ciebie men :lol: xD
uno muszą byc to osoby budzące respekt, znane, ktore czasem w realu bedzie mozna spotkać.
AFAIK jeżdżące na turnieje osoby prędzej rozpoznają Maćka niż Ciebie, nie wspominając o szacunku w tzw. środowisku. Więc nie szarżuj, Dudi.

Co z tymi uściśleniami?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Co z tymi uściśleniami?
a co jest teraz do uscislenia?

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Oj Shino, wiesz dobrze o co chodzi. LS nie musi pracowac tylko sprawiac wrazenie ;)

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

10 osob na LL

osobiscie bym typowal by byli na niej

Barb
Szafa

gdyz przynajmniej moim zdaniem sa autorytetami w swiecie polskiego battla..

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

lith pisze:Oj Shino, wiesz dobrze o co chodzi. LS nie musi pracowac tylko sprawiac wrazenie ;)
problem w tym, ze od 4 stron tematu pisze, ze nie widze rzeczy do uscislenia i niekt mi nie podal ani jednej, ktroa moznaby uscislic :/ ;)
@inferno musi byc to liczba nieparzysta by glosoania zawsze ktos wygral ;)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Shino pisze:
Co z tymi uściśleniami?
a co jest teraz do uscislenia?

Ja chętnie bym w koncu dostał uściślenie co do Valorous Standard w bretce,
tank w imperium, alignowanie i jeszce cos sie znajdzie ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

przeciez o tanku juz jest :) a co z valourus standard jest nie tak?

alignowanie imo nie wymaga iuscislenia bo jest wszystko napisane w rb i erracie. Jak ktos nie jest pewien jak to mu wytlumacze na arenie

ODPOWIEDZ