Selekcjonerzy 2014

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Re: Selekcjonerzy 2014

Post autor: Leoh »

Ziemko pisze: Niby 2 selekcjonerow ma byc bardziej obiektywne i mniej ma byc kolesiostwa, a prawda jest taka, ze nadal to jest w duzej mierze.

Furion jest jaki jest, jest totalnym megalomanem, zapatrzonym w siebie na maxa czlowiekiem, zadzierajacym nosa - to wie kazdy, ale jest bardzo dobrym graczem i jak ktos napisal jego klutura osobista jest na pewno na wyzszym poziomie niz kilku osob, ktore jechaly w tym roku i jestem przekonany, ze rowniez w skillu lepszym niz polowa obecnej reprezentacji.
Dlaczego nie pojechal? Powodow bylo sporo - pewnie dlatego, ze nie jest z Wawy, pewnie dlatego, ze pisze co uwaza, czasem za mocno --> takie osoby nie sa mile widziane, bo metoda na wejscie do skladu sa uklady i lizodupstwo.
Wszystkie wydarzenia maja swoje umiejscowienie w czasie.
Premiera booka miala miejsce pod koniec kwietnia, decyzja o skladzie (najprawdopodobniej) zapadla po Orczym Gniezdzie -> koniec maja. Sukcesy Furiona z nowym AB (Orcze Gniazdo(maj) i Gdansk (lipiec), sierpien DMP -> po ETC), ETC to sierpien.

Majac to na uwadze dalej uwazasz ze to kolesiostwo ? a moze raczej brak cechy "jasnowidzenia" :) ?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Przyszedł Karol i powiedział, że pierwszy raz rozpisywał Chaos Dwarfy (chyba) i że nie wiedział, że czegoś tam nie można. Zapytał czy może nanieść tę poprawkę. Rozmawiałem z kimś (już nie pamiętam z kim) i uznaliśmy, że nie ma problemu - podobne sytuacje zdarzały się na innych masterach i nikt nikomu punktów nie odbierał. Co ważne, było to zanim zaczął się turniej, więc nie mogłem założyć, że właśnie o te punkty Piotr przegra dyplom. Po turnieju na taką prośbę zareagowałbym odwrotnie, ale dziś jak i kiedykolwiek później - przed grami zrobiłbym to samo.
tyle w temacie zaszłych historii.

Umówmy się, że ranking ligowy NIC NIE DAJE w temacie wybierania gracza na ETC - wybiera się na podstawie zupełnie innych kryteriów (choć dobre wyniki na pewno nie przeszkadzają). Czasem trzeba się wykazać czymś jeszcze. Czym? nie wiem, chętnie się dowiem :)

I tu przechodzimy płynnie do czegoś dużo ważniejszego niż kłótnie który z trzech dobrych(!) kandydatów jest najbardziej zbędny.
System wyboru reprezentacji. Chcemy by był jaśniejszy, chcemy by decyzje były publicznie uargumentowane (tak wnoszę z przebiegu dyskusji po odsianiu masy gówna) - poszukajmy rozwiązania. Butan coś wspominał, że ma propozycję - chłopak ma łeb, więc może się z nami podzieli :)

EDIT: Posta się nie da napisać, bo trzy już w czasie pisania powstają
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dębek dzieki za wyjasnienie. Takie cos chyba powinno juz dawno sie pojawic i tak rozpisane.
Po raz kolejny potwierdzasz, ze jesli Ty zostaniesz selekcjonerem to wybierzesz ludzi z najlepszym skillem.
Zycze Ci tego, abys zostal nim w tym roku!

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Dębek ładnie podsumował. Trochę zbyt kwadratowo i czarno-biało, ale w kontraście do wszystkich odcieni szarości jakie się tam przejawiały ;) daje to jakieś porównanie.
I tu przechodzimy płynnie do czegoś dużo ważniejszego niż kłótnie który z trzech dobrych(!) kandydatów jest najbardziej zbędny.
O to, to!

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Piotr pisze: A najlepszego imperialistę przegrałem o kilka zaledwie punktów (na dodatek w wyniku anulowania turnieju).
Imo Piotr lepiej na tą ligę się nie powoływać chyba, że twoim zdaniem zwałowana liga jest ok. Wierzę, że nie ;)

Ziemko: Kolega z klubu się nie dostał i wielki bulwers? Tak apropo kolesiostwa ;) Sorry ale imo tak to wygląda. Niech ci selekcjoner powie dlaczego ten a nie inny pojechał jeśli tak bardzo chcesz. Ja podałem tylko jeden z argumentów.
Ziemko pisze:Zabieg Pasiaka, zeby zagrac Twoimi metodami z dopisaniem ludzi
Podobno nie wyslal zadnej i na 5 min przed turniejem ja konczyl. Prawdziwy facet z jajami, unioslby sie duma "nie wyslalem, moja wina, nie ma pktow". No, ale trzeba miec jaja , a nie orzeszki.
Ja wiem, że metoda "rzucę gównem może się przyklei do okrętu i powie płyniemy" często działa ale może najpierw dowiedz się jak sytuacja wyglądała zanim zaczniesz dopisywać różne rzeczy ;) Kurde nie chce mi się o tej sprawie z Pasiakiem gadać ale jak już zacząłeś to niech będzie. Łaskawie nie imputuj żenujących i karygodnych zachowań po to by kolega z klubu był wyżej w rankingu innym, którzy tego nie robią.
Ziemko na serio oczerniasz czyjeś orzeszki na podstawie "Podobno"?... nieładnie
Poza tym śmieszy mnie to, że akurat teraz o tym piszesz co było tak dawno temu... Taki asik z rękawa trochę żeby zasiać flejm i ferment w temacie kadry. Czekam na więcej takich zagrań bo teraz pewnie się wysypią
+1
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wiem dokladnie Akadera i nie uslyszalem tego tylko od Piotra i Pasiaka oj nie.
Jestes mistrzem w wybiorczym cytowaniu.
Nie rajcuje mnie flejm naprawde, ale chcialem, zeby pewne osoby zdale sobie sprawe, jakim Karli jest "fair" graczem.
Nie chce mi sie z Toba dyskutowac, ani z zadnym Frontem Wschodnim (choc jest tam sporo osob, ktore bardzo lubie i cenie).
Mawia sie, ze nie znizaj sie do pewnego poziomu, bo ktos Cie doswiadczeniem pobije.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Akadera pisze:
Piotr pisze: A najlepszego imperialistę przegrałem o kilka zaledwie punktów (na dodatek w wyniku anulowania turnieju).
Imo Piotr lepiej na tą ligę się nie powoływać chyba, że twoim zdaniem zwałowana liga jest ok. Wierzę, że nie ;)
Ja się nie powołuję. Wyjaśniałem już ten temat i mój brak udziału w sprawie. Gdybym wiedział, to pojechałbym zdobyć punkty na jakimś lokalu przed zakończeniem sezonu. Karli wykrył wała, odczekał, burza rozpętała się w takim momencie, że szans na to nie miałem.

EDIT: Proponuje koniec wątku Karli/Piotr i skupienie się na merytorycznej dyskusji dot. wyboru składu na następne mistrzostwa.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Dymitr pisze: I tu przechodzimy płynnie do czegoś dużo ważniejszego niż kłótnie który z trzech dobrych(!) kandydatów jest najbardziej zbędny.
System wyboru reprezentacji. Chcemy by był jaśniejszy, chcemy by decyzje były publicznie uargumentowane (tak wnoszę z przebiegu dyskusji po odsianiu masy gówna) - poszukajmy rozwiązania. Butan coś wspominał, że ma propozycję - chłopak ma łeb, więc może się z nami podzieli :)
+1
Otwarta komunikacja, najlepiej ze wskazaniem już podczas procesu selekcji kto ma szanse i dlaczego.
Wykluczy to większość spekulacji a także podgrzeje rywalizację turniejową osób typowanych do kadry.
Jak najmniej mrocznych rozmów w kuluarach, rozpuszczania plotek przez "szare eminencje" i "kolegów kolegów"...
W takich warunkach nie będzie awantur o "dziesiątkę Rinca", każdy może sobie ułożyć własną i odnieść do tego, nad czym pracują selekcjonerzy.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Piotr pisze:...
Wszystko pięknie, ale wróg nie śpi...

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

swieta_barbara pisze:... ale wróg nie śpi...
...z byle kim :wink:
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Piotr pisze:
Akadera pisze:
Ja się nie powołuję. Wyjaśniałem już ten temat i mój brak udziału w sprawie. Gdybym wiedział, to pojechałbym zdobyć punkty na jakimś lokalu przed zakończeniem sezonu. Karli wykrył wała, odczekał, burza rozpętała się w takim momencie, że szans na to nie miałem.
Spoko źle zrozumiałem. Z tą ligą był kwas no ale niestety tak zwana niedźwiedzia przysługa.
Ziemko pisze:Wiem dokladnie Akadera i nie uslyszalem tego tylko od Piotra i Pasiaka oj nie.
Jestes mistrzem w wybiorczym cytowaniu.
Nie rajcuje mnie flejm naprawde, ale chcialem, zeby pewne osoby zdale sobie sprawe, jakim Karli jest "fair" graczem.
Nie chce mi sie z Toba dyskutowac, ani z zadnym Frontem Wschodnim (choc jest tam sporo osob, ktore bardzo lubie i cenie).
Mawia sie, ze nie znizaj sie do pewnego poziomu, bo ktos Cie doswiadczeniem pobije.
Miło mi, że doceniasz moje starania ;)
Mógłbym sobie pisać teraz jakim to Karol jest fair play graczem ale po co? Będzie to wyglądało równie zabawnie jak twoje żale bo kolega z klubu nie pojechał. Kto z nim grał ten wie że gra fair. Ty widać albo nie miałeś tej przyjemności albo ściemniasz ;)
Wiem, że najłatwiej rzucać gównem jak druga strona nie ma się bronić albo nie ma możliwości odpowiedzieć no ale "niestety" jestem jak i paru innych frontowców na tym forum. Ba nawet Karol ma tu też konto i jak bardziej się postarasz z czarnym PR to może Ci nawet odpowie :P
Też mi się nie chce ciągnąć tej dyskusji choćby z szacunku dla Piotra bo to w sumie sympatyczny facet ale na bezkarne lanie pomyj to nie licz.

Swoją drogą temat jest o wyborze selekcjonera a ty wylewasz żale jakie to kolesiostwo panuje bo twój kolega z klubu nie pojechał w kadrze i że koleś który pojechał to mega świnia jest. I jeszcze bezczelnie mówisz mi o jakimś poziomie? Kpisz czy o drogę pytasz jak to mawiała moja babcia.
EDIT: Proponuje koniec wątku Karli/Piotr i skupienie się na merytorycznej dyskusji dot. wyboru składu na następne mistrzostwa.
Zgadzam się w 100% bo chyba do tego ten wątek służy ;)
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Skonczmy, jak chcecie pogadac Akadera, Karli tez to z checia na jakims masterze. Ja w przeciwienstwie do polowy forum jak cos pisze to tak uwazam i nie bede mial problemow, zeby komus to samo w twarz powiedziec co napisalem tu, a moze wywola sie z tego jakas normalna merytoryczna dyskusja.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Moze juz skonczmy ten flejmoplacz, hmm?

Skoro nominowani zostali pottencjalni przyszli selekcjonerzy, chyba nastepny krokiem jest aprobata spoleczenstwa, czyli glosowanko na LL. Zgadza sie?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Ziemko pisze:Skonczmy, jak chcecie pogadac Akadera, Karli tez to z checia na jakims masterze. Ja w przeciwienstwie do polowy forum jak cos pisze to tak uwazam i nie bede mial problemow, zeby komus to samo w twarz powiedziec co napisalem tu, a moze wywola sie z tego jakas normalna merytoryczna dyskusja.
Spoko z mojej strony też koniec tematu a przy browarze zawsze można pogadać ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Rince pisze:Skoro nominowani zostali pottencjalni przyszli selekcjonerzy, chyba nastepny krokiem jest aprobata spoleczenstwa, czyli glosowanko na LL. Zgadza sie?
Jeszcze Ci zgłoszeni muszą oficjalnie potwierdzić, że chcą się tym zająć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ziemko pisze:Nie rajcuje mnie flejm naprawde, ale chcialem, zeby pewne osoby zdale sobie sprawe, jakim Karli jest "fair" graczem.
Nie wiem czy czytałeś post Dymitra w którym wyjaśnił sytuacje? Poza tym nie wiem jaki jest sens tych przepychanek łokciami? To selekcjonerzy wybierają skład i ewentualne zażalenia tam chyba trzeba kierować. Niedobrze się robi na te wszystkie wjazdy personalne. Zarówno Karlee jak i Piotr są na tyle spoko i na poziomie, że w tym roku udowodnią swoją klasę przy stole.
A "10 Rinca" to imo pewniak na tegorocznego Bazyla :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Lazur pisze: A "10 Rinca" to imo pewniak na tegorocznego Bazyla :P
9 slave'ow i poganiacz?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Dzięki Dębek za opisanie sytuacji :) Można liczyć na Twój obiektywizm, czekałem aż ktoś coś takiego napisze :)
Z datą ogłoszenia składu zawsze jest problem i presja środowiska jest duża. I tak w tym roku specjalnie chciałem wydłużyć ten termin, mimo ciągłej presji i zapytań od wszystkich. Rok wcześniej skład był ogłoszony jeszcze szybciej.
Nie wiem czy dobrze odczytuję, ale mam wrażenie, że zarzuca mi się stronniczość i kolesiostwo. Starałem się być zawsze jak najbardziej obiektywny w ciągu ostatnich dwóch lat selekcji i nie bardzo widzę kogo niby "przepchałem" do składu, a kogo odrzuciłem. Chętnie odpowiem na wszelkie zarzuty :) Nie chciałbym, aby odbiór mojej osoby pogorszył się przez to, że się nie bronię i potencjalnie obgaduje się mnie za plecami.

pozdro

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Eeee, nie. 9ciu jawnych + Solo + jeden, ktorego mozna wybrac, ale zasady beda dostepne dopiero na samym turnieju (ten, ktorego ukladami wypchnal Solo).

Solo:

Spasiony Troll - Staty Trolla, ale z Tafem 5.

Zasady specjalne:
-"Uklady i ukladziki": Solo wszedzie szuka wytlumaczenia dla swoich porazek i niezadawalacego skilla. Gracz moze nominowac jednego herosa przeciwnika, ktory co ture na 7+ przechodzi na strone gracza kontrolujacego Sola.
-"Cooo?! Mnie nie uwzgledniono w top10?": "Solo bardzo chcialby byc w top 10, ale zwyczajnie sa od niego lepsi. Niestety Solo ma problemy se zrozumieniem tak prostej zaleznosci": Solo co ture zdaje glupote na -3
-"Slaski Scroll": "Solo daje upust swoim emocjom, wypisujac na forum niemilosierne banialuki": Gracz kontrolujacy Sola moze wpuscic czar i uzyc scrolla. Mag przeciwnika dostaje d6s2 no asv i musi zdac ld na -3, zeby moc czarowac w nastepnej turze (jest zbyt przerazony trescia scrolla).

A wracajac do tematu... Kurcze, ludzie, z wami jest cos naprawde nie tak... Ten kto choc troche zna Stasia, wie, ze jest to najbardziej honorowy czlowiek w calym naszym srodowisku. Jak mozecie zarzucac mu jakakolwiek stronniczosc, czy kkolesiostwo. To jest dla mnie absurd nie do pojecia.

Naprawde, skonczmy ten temat, przejdzmy do glosowania i skupmy sie na wyborze super kadry, ktora wroci ze zlotem.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A ja bym prosił Ciebie Ziemko o przeprosiny tutaj na forum skoro właśnie tutaj takie głupoty piszesz, bo oczerniać i rzucać gównem to łatwo na podstawie "podobno" natomiast jak Dymitr rozjaśnił sytuację to już ani słowa komentarza od Ciebie.

Więc wyjaśnię tutaj (mimo iż wątek nie o tym) aby gówno się nie przylepiło:
- rozpę na turniej we Wrocławiu wysłałem w ustawowym terminie na max pkt. Turniej był parówką gdzie do empire wzieliśmy z Infernem ChD. Mieliśmy rozpę perfekcyjnie legalną ale przed turniejem rano gdy wyciągaliśmy figsy dowiedzieliśmy się od Kalafiora, że magowie chd nei mogą wchodzic do goblinów (których mieliśmy w rozpie strasznie dużo). Zapytaliśmy organizatora (Dymitra) przed rozpoczęciem turnieju, czy możemy zmienić rozpę bez straty punktów za jej wysłanie w terminie i zamienić gobliny na krasnale. Dymitr z uśmiechem się zgodził. Gdyby się nie zgodził to byśmy grali gobbosami, trudno. Więc imputowanie mi i Inferno, że lamersko po turnieju na siłę wyciągaliśmy punkty aby być wyżej od Piotra w rankingu jest słabe.
Powiem więcej.
O całej sytuacji, że mimo wszystko nie dopisano nam punktów za rozpę dowiedzieliśmy się już po ostatniej grze przypadkiem od Jacka Kaczmarskiego, który zerkał przez ramię dla sędziego wpisującego wyniki. Ktoś przekonał Liddera za naszymi plecami, że punkty za rozpę nam się nie należą... ciekawe kto? Nie chciałem wnikać, ale zachował się słabiutko.

A Piotra i Pasiaka oraz "inne osoby" proszę o nie rozpowiadanie nieprawdziwych historyjek na mój temat za moimi plecami.

PS. ETC jednak w Serbii.
Ostatnio zmieniony 1 paź 2013, o 12:29 przez Karli, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Zablokowany