Plotki ws 8ed. Kodeksu DE
Moderator: Yudokuno
Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE
Zasięgi małe, a i czary też niespecjalnie mocne.
Word of pain - jeżeli chcesz obniżać ws na potrzeby blade winda, to już lepiej wziąć sygnaturkę z shadow. Na dużego word of pain z małej czarki potrzebujesz aż 4 kości - czyli całkiem sporo. Żeby to weszło w kombie z dwellersami musisz sobie kulnąc na magię co najmniej 8. To chyba już lepiej zgrać to z black horrorem - oba rzucasz z dużej czarki asekurowanej sztyletem, a wchodzi dużo łatwiej. Drain life - ile masz sytych celów dla takiego czaru? Ile oddziałów boi się placka z S2? Zabijasz z tego 5-7 modeli z T3, jeżeli trafisz oczywiście. Pewnie, można dostać kilka dodatkowych ran, co bardzo się przydaje, ale w połowie paringów ten czar będzie niezbyt przydatny. Blade wind też niewiele robi też trzeba go skombować z word of pain. Dodatkowo ściąga tylko oddziały, z którymi DE i tak sobie radzą bez większych problemów.
Word of pain - jeżeli chcesz obniżać ws na potrzeby blade winda, to już lepiej wziąć sygnaturkę z shadow. Na dużego word of pain z małej czarki potrzebujesz aż 4 kości - czyli całkiem sporo. Żeby to weszło w kombie z dwellersami musisz sobie kulnąc na magię co najmniej 8. To chyba już lepiej zgrać to z black horrorem - oba rzucasz z dużej czarki asekurowanej sztyletem, a wchodzi dużo łatwiej. Drain life - ile masz sytych celów dla takiego czaru? Ile oddziałów boi się placka z S2? Zabijasz z tego 5-7 modeli z T3, jeżeli trafisz oczywiście. Pewnie, można dostać kilka dodatkowych ran, co bardzo się przydaje, ale w połowie paringów ten czar będzie niezbyt przydatny. Blade wind też niewiele robi też trzeba go skombować z word of pain. Dodatkowo ściąga tylko oddziały, z którymi DE i tak sobie radzą bez większych problemów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nom, niestety znow jest problem z zasiegami, ale ja na razie dam szanse darkowi.
Exe sa supcio, ale imho przegrywaja podjedynek z WL.
3+ sejw na zasieg i 2+ ward na magie i magiczne ataki.
5+ sejw na zaeig i 4+ ward na magie.
Slabiutko niestety.
Wiczki kompletnie mnie nie przekonuja. Bez kociolka sa takie jakies byly do tej pory, tylko drozsze o punkt. Ale nieeee, przeciez jest brzytwa
Zapewne z 4 kosci. Nie wiem... jakos tego nie widze... jeszcze to frenzy.
Dlaczego nigdzie nie ma zasiegu medus i wszystkich zasad jej wozka?
Exe sa supcio, ale imho przegrywaja podjedynek z WL.
Slabiutko niestety.
Wiczki kompletnie mnie nie przekonuja. Bez kociolka sa takie jakies byly do tej pory, tylko drozsze o punkt. Ale nieeee, przeciez jest brzytwa

Dlaczego nigdzie nie ma zasiegu medus i wszystkich zasad jej wozka?

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Jak mają działać Exe?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
i hata na helfy
Imo nie. Są w corach, a to cholernie dużo zmienia dla niektórych rozpisek - dostajesz porządny combatowy kloc zamiast coraz mniej przydatnych kuszników czy warriorów (teraz trochę zbyt drogich). Jak dla mnie całkiem spoko.Bez kociolka sa takie jakies byly do tej pory
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A WLom wmontowany stubbornGlegut pisze:dodaj Exekom jeszcze re-roll jedyneczekRince pisze: Exe sa supcio, ale imho przegrywaja podjedynek z WL.
Slabiutko niestety.

Jankiel, zgoda, fakt, ze sa w corach troche im dodaje splendoru

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Zawsze małoGdyby nie ta cholera zasada "mad woman"... eh.

- Paraszczak
- Falubaz
Ja najprawdopodobniej zagram na 2 Sorcach w Exekach i jakiejś puszce (BSB) w Wiedźmach. Sorcki w Exekach będą wpizdu bezpieczne a "mad Woman" raczej pancernikowi naskoczy.
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
A da się gdzieś zobaczyć zdjęcia nowych DE? Bo wiele osób napisało, że są cytuje "słabe".
Jak wyszła nowa edycja zasad to sprzedałem armię i planowałem, że jak wrócę to przejdę na jasną stronę i zacznę zbierać High Elfy, ale wciąż się waham
Cholera - nie było mnie tak długo, że ktoś mi ukradł posty
...i obrazek profilowy.
Jak wyszła nowa edycja zasad to sprzedałem armię i planowałem, że jak wrócę to przejdę na jasną stronę i zacznę zbierać High Elfy, ale wciąż się waham

...i obrazek profilowy.
nie licytujmy się bo móglbym jedynie wspomnieć o tym że w walce z MC/LT będą trafiać na piąteczkach przez ujebanie feara/terroruAndreFW pisze:nie porównuj oddzialu z S4 do oddziału z S6, BG będą lepsi akurat w tej sytuacji, vs wszelki MC WL biją ich na głowę

https://www.facebook.com/pages/Dark-Elv ... 41?fref=tsRichtie pisze:A da się gdzieś zobaczyć zdjęcia nowych DE? Bo wiele osób napisało, że są cytuje "słabe".
...i obrazek profilowy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Czyli teraz Power of Darkness zna się tylko z naszym Lorem?
Już nie można dorabiać kości mając inny Lore?
Ajajaj. Marzył mi się obecny Power of Darkness + sygna z Lore of Beast na jednym magu

Ajajaj. Marzył mi się obecny Power of Darkness + sygna z Lore of Beast na jednym magu

Impossible is nothing.
Witam.
Mam do Was pytanie.
Mianowicie na stronie GW w dziale Dark Elves, nie znalazlem zadnych modeli Dark Riders. Obecnie nie posiadam aktualnego ArmyBooka i dlatego bylbym wdzieczny, aby ktos sprawdzil czy ta jednostka zostala wycofana z nowych dark elfow czy jedynie nie ma w sprzedazy modeli DR.
Pozdrawiam
GNomen
Mam do Was pytanie.
Mianowicie na stronie GW w dziale Dark Elves, nie znalazlem zadnych modeli Dark Riders. Obecnie nie posiadam aktualnego ArmyBooka i dlatego bylbym wdzieczny, aby ktos sprawdzil czy ta jednostka zostala wycofana z nowych dark elfow czy jedynie nie ma w sprzedazy modeli DR.
Pozdrawiam
GNomen