Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
ładne te Doomki 

Obecnie gram taką rozpiską na euro, polecam bo masa rożnych różności sprawia że zabawa jest przednia 
Unnamed2700 Pts - Beastmen Army
1 (Great Bray-Shaman) @ 335.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; Braystaff
Talisman of Preservation [45.0]
Fencer's Blades [35.0]
Scroll of Shielding [15.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 (Wargor) @ 206.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Gnarled Hide [15.0]
Beast Banner [75.0]
1 (Wargor) @ 141.0 Pts
Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
1 (Gorebull) @ 220.0 Pts
Frenzy; Great Weapon
Armour of Destiny [50.0]
1 (Bray Shaman) @ 100.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
50Gor Herd @ 425.0 Pts
FCG
1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts
5 Ungor Raiders @ 30.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
38 Bestigor Herd @ 501.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]
3 Minotaurs @ 187.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour; Musician
1 Giant @ 225.0 Pts
Models in Army: 122
Total Army Cost: 2700.0
duzy szaman, wargor z koroną na skrajach bestigorów (ewentualnie jak trzeba korona wędruje do gorów), mały mag do jednej piątki ungorków, bsb do gorów, gorebull do minosków. Byk nie ma LoS'a, ale dzieli się pestkami z oddziałem, a jak dojdą minoski każdy wypłaca po 5 ataków+impacty+stompy+gorebull z S7 więc nawet syto. Boli tylko LD9, ale z reguły z rerollem udaje mi się zdawać.
Póki co dobrze mi się tym grało, ale zobaczymy jak potem będzie
PS: do cygora się zraziłem, mam jakiegoś pecha do niego, przez 6 bitew nie zrobił nic, aż w końcu traciłem cierpliwość i wpadałem nim w CC. Jednak gigant jest 50 pkt tańszy i ma WS3 i W6, więc bardziej żywotny a przy odrobinie szczęścia w rzucie na tabelkę może narobić psikusa. To sprawia, że odciąga strzelanie bardzo skutecznie

Unnamed2700 Pts - Beastmen Army
1 (Great Bray-Shaman) @ 335.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; Braystaff
Talisman of Preservation [45.0]
Fencer's Blades [35.0]
Scroll of Shielding [15.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 (Wargor) @ 206.0 Pts
Gnarled Hide [15.0]
Beast Banner [75.0]
1 (Wargor) @ 141.0 Pts
Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
1 (Gorebull) @ 220.0 Pts
Frenzy; Great Weapon
Armour of Destiny [50.0]
1 (Bray Shaman) @ 100.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
50Gor Herd @ 425.0 Pts
FCG
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
38 Bestigor Herd @ 501.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]
3 Minotaurs @ 187.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour; Musician
1 Giant @ 225.0 Pts
Models in Army: 122
Total Army Cost: 2700.0
duzy szaman, wargor z koroną na skrajach bestigorów (ewentualnie jak trzeba korona wędruje do gorów), mały mag do jednej piątki ungorków, bsb do gorów, gorebull do minosków. Byk nie ma LoS'a, ale dzieli się pestkami z oddziałem, a jak dojdą minoski każdy wypłaca po 5 ataków+impacty+stompy+gorebull z S7 więc nawet syto. Boli tylko LD9, ale z reguły z rerollem udaje mi się zdawać.
Póki co dobrze mi się tym grało, ale zobaczymy jak potem będzie

PS: do cygora się zraziłem, mam jakiegoś pecha do niego, przez 6 bitew nie zrobił nic, aż w końcu traciłem cierpliwość i wpadałem nim w CC. Jednak gigant jest 50 pkt tańszy i ma WS3 i W6, więc bardziej żywotny a przy odrobinie szczęścia w rzucie na tabelkę może narobić psikusa. To sprawia, że odciąga strzelanie bardzo skutecznie

Boli 9Ld ? hehehe No ciekawe stwierdzenie
Odpuść giganta, Cygor lepszy on nie ma być tylko katapą - rzut kamykiem to bonus on ma przerzuty trafień w CC kiedy wpadasz w klocek z jakimś herosem to masz niemal gwarancje że go zapitolisz. Ma stubborn więc trzyma flanki kiedy reszta armii naciera.
A jak chcesz walczyć to ghorone ma 6T i 6W wiec jeszcze lepiej

Odpuść giganta, Cygor lepszy on nie ma być tylko katapą - rzut kamykiem to bonus on ma przerzuty trafień w CC kiedy wpadasz w klocek z jakimś herosem to masz niemal gwarancje że go zapitolisz. Ma stubborn więc trzyma flanki kiedy reszta armii naciera.

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Hej
Zaczynam zabawę z Beastmenami i skleiłem taką otóż rozpiskę na 1000pkt.
Z góry przepraszam ,ale w moje ręce wpadł spolszczony podręcznik co zapewni nie ułatwi Wam w ewentualnej pomocy.
Wódz Gorów 166pkt
~bsb
~stwardniała skóra 15 (5+as), baranie rogi 15 (6+as i atak od zdanego), dawnstone
Szaman 122pkt
~generał, lore of fire
~ahw, fetysz z wiedźmiego drzewa 20 (wybieram jednostkę i przerzucam niezadane woundy)
5x ungor riders 30pkt
2x chariot 160pkt
15x Gorów 135pkt
muzyk,champion
24xbestigory 331pkt
fcg, sztandar dyscypliny 15
pumba 55pkt
Bsb idzie do bestigorów , szaman do Gorów.
Zastanawiam się ,czy nie zrezygnować z tarczy na bsb ,żeby dać mu GW bo strasznie marnie to 4s wygląda. Wydaje mi się ,że kombinacja fetysz + fire może działać ,choć szkoda ,że jest to głupie 24cale ,bo tak mógłby sobie bezpiecznie gdzieś się chować i walić 36 lub 48 cali ,ale cóż
- i tu mam od razu pytanie ,czy jeśli rzucę klatkę i wybiorę ten sam odział z fetyszu ,czy gdy odział się ruszy w swojej turze mogę również przerzucić? Zamiast Bestigorów strasznie chciałem wrzucić minoski ,ale z tym 4t wydają mi się za miękcy niestety ( czy jest jakaś grywalna opcja np na minoski z gw i asf ? ) i pytanie co do bestigorów , jeśli znajduje się tam bsb z 8ld to mając sztandar dyscypliny odział ma 9,czy 8? jeśli 8 to pewnie dam banner of switness.
Pozdrawiam i liczę na soczystą pomoc

Z góry przepraszam ,ale w moje ręce wpadł spolszczony podręcznik co zapewni nie ułatwi Wam w ewentualnej pomocy.
Wódz Gorów 166pkt
~bsb
~stwardniała skóra 15 (5+as), baranie rogi 15 (6+as i atak od zdanego), dawnstone
Szaman 122pkt
~generał, lore of fire
~ahw, fetysz z wiedźmiego drzewa 20 (wybieram jednostkę i przerzucam niezadane woundy)
5x ungor riders 30pkt
2x chariot 160pkt
15x Gorów 135pkt
muzyk,champion
24xbestigory 331pkt
fcg, sztandar dyscypliny 15
pumba 55pkt
Bsb idzie do bestigorów , szaman do Gorów.
Zastanawiam się ,czy nie zrezygnować z tarczy na bsb ,żeby dać mu GW bo strasznie marnie to 4s wygląda. Wydaje mi się ,że kombinacja fetysz + fire może działać ,choć szkoda ,że jest to głupie 24cale ,bo tak mógłby sobie bezpiecznie gdzieś się chować i walić 36 lub 48 cali ,ale cóż

Pozdrawiam i liczę na soczystą pomoc

I believe in Honour.!
No ubawiłem sie setnie twoją koncepcją rozpiski, pomysł dobry nie przeczę, gdyby nie mały szkopuł .. Bestie nie mają dostępu do Lore of Fire
A odpowiadając soczyście na twoje pytania:
- Przerzuty masz tylko w fazie magii więc na ruszający sie odział w swojej fazie ruchu nie masz przerzutów. Pamiętaj że fetysz wyznacza przerzuty na początku każdej fazy magii nawet przeciwnika więc, jak sie uprzesz to przerzuty mogą działać jeżeli oddział z klatką ruszy się pod wpływem popychaczki ... no ale bez własnego Fire to tylko teorie na bitwę parową
- Masz racje do do minosów z 4T i punktami 55+.. trochę za mało opłacalne. ASF na minoski WTF? OK jest Lore of light .. ale też tylko jak sojusznik cie zboostuje.
- Korzystasz z najwyższego Ld w oddziale czyli 8/9.
Nawiasem mówiąc BSB którego chcesz jest nielegalny po pierwsze dlatego e jego osprzęt kosztuje 55 p. a po drugie jeżeli dasz mu magiczny sztandar to nie możesz mieć przedmiotów (gifty - tak)

A odpowiadając soczyście na twoje pytania:
- Przerzuty masz tylko w fazie magii więc na ruszający sie odział w swojej fazie ruchu nie masz przerzutów. Pamiętaj że fetysz wyznacza przerzuty na początku każdej fazy magii nawet przeciwnika więc, jak sie uprzesz to przerzuty mogą działać jeżeli oddział z klatką ruszy się pod wpływem popychaczki ... no ale bez własnego Fire to tylko teorie na bitwę parową

- Masz racje do do minosów z 4T i punktami 55+.. trochę za mało opłacalne. ASF na minoski WTF? OK jest Lore of light .. ale też tylko jak sojusznik cie zboostuje.
- Korzystasz z najwyższego Ld w oddziale czyli 8/9.
Nawiasem mówiąc BSB którego chcesz jest nielegalny po pierwsze dlatego e jego osprzęt kosztuje 55 p. a po drugie jeżeli dasz mu magiczny sztandar to nie możesz mieć przedmiotów (gifty - tak)
Czcij Koze !!
O matko faktycznie... to kicha z magią... Na Bsb nie mam pojęcia jak go skleić
. A wiem ,że bsb nie może mieć sztandaru dyscypliny ,ale gdy on wchodzi do odziału bestigorów mających ten sztandar on otrzymuje 9ld i cały odział też ma 9ld?
Macie jakieś pomysły na bsb?
A reszta rozpiski , nie wrzucalibyście jakiś cygorów,harpii ,może klocek ungorów?

Macie jakieś pomysły na bsb?
A reszta rozpiski , nie wrzucalibyście jakiś cygorów,harpii ,może klocek ungorów?
I believe in Honour.!
Dibo pisze:Boli 9Ld ? hehehe No ciekawe stwierdzenie![]()
Przy moich rzutach 9ld to mało

więcej bestigorów+gigant > mniej bestigorów + cygor
Jak przestanę obrazac się na cygora to jeszcze dam mu szansę

1 Wargor @ 206.0 Pts
Beast Banner [75.0]
Gnarled Hide [15.0]
Daje +1S na siebie i oddział (najczęściej Gorów), i jak na Bestie to jest puszka bo poza 5T ma Sv na 2+ i parry sejv.
Beast Banner [75.0]
Gnarled Hide [15.0]
Daje +1S na siebie i oddział (najczęściej Gorów), i jak na Bestie to jest puszka bo poza 5T ma Sv na 2+ i parry sejv.
Czcij Koze !!
- Offspringman
- Kretozord
hej, zamierzam w końcu wyjąć moje bestyjki z szafy i zagrać w lidze (2600 pks).
koncepję mam nastepującą:
Beastlord 248pkt
generał
ogre blade
arm. of destiny
dragonbane gem
ironcurse icon
shield
(do bestigorów zapewne)
GBS 315pkt
lvl 4, beast
fencer's blades
talisman of preservation
BSB 206
Shaman 100pkt
lvl 1, shadow
ruby ring of ruin
Shaman 100pkt
lvl 1, shadow
ds
39 gorów 337pkt
fcg, 2 bronie
22 gory 209pkt
fcg, 2 bronie
(klocek dla gbs stojący gdzieś z tyłu)
12 gors 101pkt
muzyk, 2 bronie
(zawsze korcił mnie ambush, oddział do zaskakiwania przeciwnika)
5 raidersów 30pkt
39 bestigorów 513pkt
fcg
banner +1M
2x 5 harpii 2x55pkt
pumba 55pkt
cygor 275pkt
razem: 2599pkt
koncepję mam nastepującą:
Beastlord 248pkt
generał
ogre blade
arm. of destiny
dragonbane gem
ironcurse icon
shield
(do bestigorów zapewne)
GBS 315pkt
lvl 4, beast
fencer's blades
talisman of preservation
BSB 206
Shaman 100pkt
lvl 1, shadow
ruby ring of ruin
Shaman 100pkt
lvl 1, shadow
ds
39 gorów 337pkt
fcg, 2 bronie
22 gory 209pkt
fcg, 2 bronie
(klocek dla gbs stojący gdzieś z tyłu)
12 gors 101pkt
muzyk, 2 bronie
5 raidersów 30pkt
39 bestigorów 513pkt
fcg
banner +1M
2x 5 harpii 2x55pkt
pumba 55pkt
cygor 275pkt
razem: 2599pkt
Ostatnio zmieniony 7 paź 2013, o 13:30 przez Offspringman, łącznie zmieniany 1 raz.
Shaman 100pkt
lvl 2, shadow
ruby ring of ruin

tu tak samo 135 ptsShaman 100pkt
lvl 2, shadow
ds
On zaskoczy zarówno przeciwnika jak i ciebie .. "Nie wiedziałem że Beastmen Ambush jest tak bezsensu12 gors 101pkt
muzyk, 2 bronie

Myśle że na bestigory możesz dać +1 Ld a nie +1 Mv
Reszta jest OK

Czcij Koze !!
- Offspringman
- Kretozord
mój błąd, są magami 1 levelu. wtedy pkt się zgadzają.
to co dać zamiast składu do ambushu? rydwan? albo zostawić jako oddział awaryjny, ew. kolejną odginaczkę.
a sztandar na bestigorach ma za zadanie jak najszybciej dostarczyć ich do cc
to co dać zamiast składu do ambushu? rydwan? albo zostawić jako oddział awaryjny, ew. kolejną odginaczkę.
a sztandar na bestigorach ma za zadanie jak najszybciej dostarczyć ich do cc

- Offspringman
- Kretozord
właśnie wolę grać bez niego. nie podoba mi się taka koncepcja armii 

Jak dla mnie na bestigorach musi byc movment, bo ten oddział ma dojsc i zabić
Ale na bsbeku dyscyplina bylaby syta
Ale na bsbeku dyscyplina bylaby syta
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"