Podział ról na ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Podział ról na ETC 2014

Post autor: Dymitr »

Szwentas pisze:Niestety nie do końca na własne życzenie.... bardziej na życzenie Furiona imo.
za przeproszeniem, pierdzielisz :)
Shino nie dostałby się do tego AR tak samo, a nawet bardziej jak widać było po głosach
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ale ten szwedzki comp jest straszny.
Szkoda, że się Furion nie dostał. Trudno jak zawsze się dostosujemy. Jeśli uda się odzyskać tron to nie będzie argumentów, że to przez to, że mamy kogoś w AR ;)
pozdro

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

ja chyba go nie bardzo kumam, moze mi ktoś wyjaśni ;)
chodzi o to, że mam 300 punktów, po czym odejmuję po kolei od tego wedle armijnych zasad. Na koniec dzielę przez 10 i co ma mi wyjść? Ile musi wyjść, żeby było good? ;D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Na gorze masz jakies kategorie powerfull army norma army itp;p ale co dalej niedoczytalem

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Niedziel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Niedziel »

i zależności od różnicy miezy armiami dostajesz bonusowe punkty do bitwy i turnieju.
tragedia.
Prawdziwy Legionista nie ma kaca...

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Dymitr pisze:
Szwentas pisze:Niestety nie do końca na własne życzenie.... bardziej na życzenie Furiona imo.
Shino nie dostałby się do tego AR tak samo, a nawet bardziej jak widać było po głosach
Tego nie wiesz. Podobnie jak nie wiesz czy nie dostałby się Kudłaty, którego brodatą gębę kojarzy praktycznie każdy.
Nie można było się dogadać, doszła samowolka i suma sumarum nie mamy swojego człowieka w AR.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Dymitr pisze:
Bronisz kolegi z spójnego składającego się z tylko jednego swojego klubu :P ale
Tego nie wiemy bo głosy skupiły by się na jednym lub drugim... jeden kandydat z polski nie ważne czy Furion czy Shino miał dużo większe szanse na dostanie się niż dwóch tak? i tyle
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Wydaje mi się, ze szwedzki comp score wpływa na parowanie w 1 rundzie turneju, czyli zblizone wyniki grają ze sobą.
Za oceanem jest to dośc popularne, nawet na duzych turniejach, bo zachęca ludzi do robienia dziwnych rozpisek, grania klimaciarskiego i softowego, co w innych realiach nie jest popularne.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Mer
Pseudoklimaciarz

Post autor: Mer »

To nie jest comp score, to jest przepisanie gry wedle swojej wizji. Imho z warhammerem wspólne są tylko figurki i ciekaw jestem, czy faktycznie gra w to licząca się ilość ludzi w Szwecji, czy tylko mała zamknięta sekta. W każdym razie ciężko mi uwierzyć, że środowisko ETC mogłoby przepuścić coś choćby zbliżonego do tego jako oficjalny rules pack.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

WE wychodza około 16-17, natomiast Woch wyszedł mi na 2

Czyli jak rozumiem po bitwie WE dostają +1400/1500 małych pkt ;/

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

mi w Wochu wyszło -5.6, więc chyba coś skopałem, nie?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Jasif pisze:Przydałoby się streszczenie...
Walka Kudłaty - Shino o możliwość kandydatury na AR.
Flame na BP.
Wygrana Shino poprzez rzut kością.
Flame na BP.
Niespodziewane pojawienie się Furiona jako kandydata (pod banerem YOLO).
Flame na BP.
Shino zdobywa 1 głos.
Furion przegrywa wejście do AR o 1 głos.
Szansa na dostanie się do AR dzięki przedłużeniu głosowania przez Krzesłowych.
Włosi dają szansę Furionowi na 4+.
Krzesłowi, aby nie być posądzonym o jakąkolwiek wolną wolę wymyślają dlaczego Szwed wygrywa.
Flame na BP.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Włosi dają szansę Furionowi na 4+.
Krzesłowi, aby nie być posądzonym o jakąkolwiek wolną wolę wymyślają dlaczego Szwed wygrywa.
to akurat bylo przeciez opisane na samym poczatku w zasadach:
Tie-breaker: By the end of the vote we will receive rankings. If there will be equal amount of votes between two or more candidates the tie breaker will be set by time of "who first reached that amount of votes", and if still tie then chairmen decision.
nie dorabiaj sobie teorii tam gdzie ich nie ma.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Shino pisze:nie dorabiaj sobie teorii tam gdzie ich nie ma.
Czytamy ze zrozumieniem. Gdyby było jak mówisz to by się w ogóle nie naradzali ;)

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Gratulacje Furion "znajomości polityki i praw rządzących" na warhammer.org.uk.
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

lohost pisze:Kacper jak mnie werbowal to obiecyal ze malo roboty z tym dzialem jest...rly?

Sluchajcie nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, trzeba myslec nad przyszlosci. Jakies rozwiazania co do kampanii "wracajmy na fotel"?
Wina mozesz obarczyc m.in. KrzyskaW. Silesian dobrze wypadl wiec ogien przeniosl sie w inne miejsce :-)
\/\

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Way To Go Furion... dzięki twojej akcji nie mamy człowieka w AR... Jakoś Shino z Kudłatym potrafili się w sposób cywilizowany dogadać o tym kto wystartuje do AR. Ale oczywiście ciebie musi być wszędzie pełno gdzieś na tym forum czytałem, że pchałeś się tam wszędzie gdzie można było i wszędzie z takim samym efektem jak do AR.
Nie wiem czy zauważyliście wszyscy, że tylko Polska wystawiła 2 kandydatów... jakoś z innych państw było po 1 i nie znalazł się tam ktoś z twoim poczuciem "jaki to jestem ważny i jak dobrze się znam" i nie wyskoczył jak Filip z konopi dublując kandydaturę z jakiegoś Państwa.
Nie ma co się dziwić, że nie zagłosowano na kandydata z Polski bo sorry ale to z zewnątrz wygląda, że nie umiemy się dogadać.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Lidder pisze:
Shino pisze:nie dorabiaj sobie teorii tam gdzie ich nie ma.
Czytamy ze zrozumieniem. Gdyby było jak mówisz to by się w ogóle nie naradzali ;)
nie. Naradzali sie jak za kazdym razem. NIe ma to nic wspolnego tu. Cohciaz jedynie moznaby bylo podwzyc to, ze wloch zaglosowal na obydwu i szweda i furka, wiec obydwaj dostali ten ostatni glos.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Przemcio pisze:Way To Go Furion... dzięki twojej akcji nie mamy człowieka w AR
Zejdź na ziemię.
Obrazek

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Masz racje. Mamy. A wystarczyloby sie dogadac, zeby jedna osoba dostala pelna pule glosow. Mozliwe, ze nawet ty.

Pozdrawiam
Shino

ODPOWIEDZ