Podział ról na ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Podział ról na ETC 2014

Post autor: Shino »

Furion pisze:
Shino pisze:
To że miał być tylko Shino to gwarancja braku przedstawiciela w AR.comie. Czyli też kanał.
tego nie wiesz. Jak sie dowiedzielismy twoja wiedza na temat tego co sie dzieje na twf jest dosc slaba.
Może i słaba, twoja po prostu nie istnieje.
moze i nie istnieje. Moze zaczalem temat na ll w zwiazku z tym,z e jak wystawimy 2 kandydatow to zaden nie przejdzie.

O popatrz. Mialem racje
Nie zmyślaj misiek.
Na prawde chcesz te zeby te logi byly pokazane? Po co? i tak wiadomo, ze to napisales.
Jesteś głupi czy z policji?[/quote] przynajmniej nie furek. Przykre jest to, ze wstydzisz sie swoich slow i nie masz jaj zeby sie przyznac do tego co myslisz.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Kalesoner, czy ty Też jesteś z policji?
Kalesoner pisze: Jak to napisał przed głosowaniem Furek Rincowi, to nic nie szkodzi, że polak się nie dostanie, bo pomysły Shina z ARu w tym roku mu się nie podobały.
Jak to się ma do tego co zaquatowałeś? Kurde Marcin. Nie jestem w stanie Tobie bardziej pomóc!
Shino pisze:Przykre jest to, ze wstydzisz sie swoich slow i nie masz jaj zeby sie przyznac do tego co myslisz.
Bajkopisarz. Honorowe członkostwo klubu przeżuwaczy kitu?

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Furion pisze: Bajkopisarz. Honorowe członkostwo klubu przeżuwaczy kitu?
albo gamblersow. Jeszcze sie nie zdecydowalem.

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Furion, Czyli obiecujesz trochę odpuścić z tymi solowymi projektami? Będziesz budował swoją pozycję w twf w oparciu o mandat środowiska krajowego? Podporzadkujesz sie odziedziczonym krajowym zasadom i zwyczajom doboru przedstawicieli? Bardzo Cie proszę.

Osobna prośba dotyczy Twoich relacji z Shino. Serce mi krwawi gdy czytam jak na siebie najezdzacie. Bądź mądrzejszy - odpuść pierwszy. Będzie to o tyle zasadne, że faktycznie z tym AR nie poszło i shino ma trochę racji z tym, że przelicytowałeś swoją rękę.

Nie wiem co to subowanie, nie wiem co miałbym robic z Tobą na kanapie, ale to chyba nie aż tak istotne i możemy ten wątek porzucić.

Edit: prosilbym moderatorow o wywalenie postów shina i kalesona które nic nie wnoszą. My tu z furionem ważne kwestie poruszamy.

paulinka17
Kretozord

Gdzie wszyscy poszli?
Przed chwilą były 3posty/minutę. Wszystko sobie wyjasnilismy?

Pytania i prośby przecież wystosowałem.
Nie cierpię miec ostatniego posta w flejmie.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Shino taka mała prośba, nie wycieraj sobie co ty tam masz klubem The Gamblers. Ja rozumiem, troll trollem, ale trzymać poziom jakoś trzeba, a skoro osoba o tak niskim poziomie jak ja ci to mówi to znaczy, że jest coś nie tak. ;)
Co do samego tematu. Po raz kolejny mamy możliwość obserwowania tego, jak ludzie którzy mają spory wpływ na jakość naszego grania w polsce (chodzi mi tu o jakie zasady, na jakich turniejach itp itd na co mają wpływ osoby z ll oraz ls oraz przedstawiciele polski na twf czy jak to tam się nazywało) zachowują się jak dzieci w piaskownicy. Jasiu zobaczył, że Kamil z Wojtkiem mają łopatkę i grają w marynarzyka kto jej będzie używał, a przecież to bez sensu bo Jasiu zrobi lepszą budowlę niż oni. Jakkoliwek ma rację tak pani przedszkolanka wam wszystkim powie nie można po prostu wejść i zajebać łopatki, ale na tym się sama zabawa nie kończy, jako że łopatka była wspólna dla wszystkich przedszkolaków to równie nieładnie, że Wojtuś zepsuł łopatkę ciągnąc ją jak głupi z Jasiowych rączek. Tak czy siak efekt jest taki, że Jasiu robi dobrą minę do złej gdy, Wojtuś jest z siebie zadowolony, bo łopatka była mu należna, więc jak nie on to nikt, a dzieci w przedszkolu mogą tylko płakać bo paru gamoni poszło na przepychanki zamiast się dogadać. Tak więc polecam aby Jasiu przemyślał jak szybki i zawzięty może być Wojtuś oraz jak delikatną rzeczą jest łopatka całego przedszkola. Wojtusiowi polecam, aby przemyślał swoje zachowanie bo nie zawsze tylko on się liczy. A dzieciom z przedszkola polecam nie dawanie więcej ani Jasiowi, ani Wojtusiowi zabawek. Bo przecież pamiętacie wszyscy jakie gówno ulepił poprzednim razem.

Pozdro (jak wszyscy bawią się w papieży i pozdrawiają to ja też)
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

paulinka17
Kretozord

To gówno jest dyskusyjne. Faktycznie umorusał się ostatnio ale produkt nie został jednoznacznie gównem nazwany. Przedszkole jest podzielone w tej kwestii.

Chyba, ze Jasia z Kamilem cytujesz, ale to nie do końca jasne.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Chciałem siedzieć cicho, ale tak jak Dębek w selekcji pewno poziomu nie mógł znieść i zniżył się do poziomu na którym nie dyskutuje tak i ja to zrobię, aczkolwiek ode mnie wymaga to znacznie mniejszego skłonu.

Możemy tu pisać dowolne rzeczy, na forum moderuje się chamstwo a nie głupotę - i szkoda. Możecie nie lubić Jurka, bo zagrał grubo po bandzie, i to naprawdę grubo. Moralnie ten czyn to jakaś abstrakcja i na tej płaszczyźnie macie rację, problem jest w tym, że wbrew pozorom nie macie zielonego pojęcia o merytorycznym jego tle. Jurek ma rozbudowane ego, bo ma, ale decyzja ta była jak najbardziej racjonalna mimo że formę miała fatalną. Tłumaczenie, że skoro 16 osób głosowało na Polaka i wszystkie 16 głosów było potrzebnych by wejść to facet, który wziął z nich wszystkie po za jednym (Anglia głosowała na obydwóch) zabrał miejsce komuś kto zdobył 2 świadczy albo o nieznajomości tematu, albo o braku podstaw matematycznych, ewentualnie perfidnej manipulacji. Brakujący głos Węgrów, który poszedł na Shina jak sami przyznali był topiony, poparli kogoś z dołu tabeli by nie dawać 4 głosów, natomiast dla przyzwoitości należy dodać, że powiedzieli że na Jurka go nie zmienią bo im coś tam nie tak zasędziował w Gorzowie i ich kapitan ma do niego żal.

Problem jest taki, że Shino po ostatnich wyborach spoczął na laurach, po słabszym sezonie na AR (był w tym roku mniej aktywny przez co dał się stłumić duetowi Niemiecko-Duńskiemu) jadąc na ETC zamiast poprowadzić chociaż prowizoryczną kampanie i ponapierdalać przy najniższych stołach to podpierał stolik sędziowski i kibicował kadrze. Niestety mit wielkiej popularności Shina na forum jest wymysłem, aczkolwiek bardzo popularnym jak widzę w Warszawie. Takie coś nie istniało już w zeszłym roku, nie mówiąc o tym, efekt dla kogoś kto w tym siedzi był do przewidzenia, skłamałbym, ze zupełnie oczywisty, bo spodziewałem się ze Shino weźmie z 5-6 głosów a Jurek 10-12 i się zatopią zupełnie skuteczniej. Dlaczego doszło do rzutu na 4+? Bo rozjemcą w sprawie zostali selekcjonerzy gdzie Crus jak w każdej decyzji ja vs Shino wypchnął świetnego kandydatąkolegę z klubu. W takiej sytuacji do AR mógł iść właściwie każdy, tak było to dokładnie takie kolesiostwo jak w temacie o selekcji, tylko odbywało się w totalnie innym miejscu. Jest to doskonały powód, dlaczego dwóch selekcjonerów w momencie spiny a takie miedzy nami były to słaby pomysł. Takie detale jak zgłoszenie się z drugim imieniem zamiast ksywy to w ogóle pomijam. Przecież wszyscy wiedzą kim jest Michał Konrad Rusinek, po co wpisać Shino?

Naprawdę łatwiej mi się rozmawia z innymi krajami, jak nie muszę się wstydzić za jakieś podwójne kandydatury, jak nie muszę udawać że dajemy wybór między sprawdzonym gościem a ultrasem. Pomijam już ile czasu musieliśmy zmarnować z kołowaniem głosów.Trudno było minęło. Chcieliście w ramach śmiesznej malutkiej polityczki kolesiostwa przepchnąć knurka, przepchnęliście. Chcieliście znaleźć winnego porażki, znaleźliście Jurka. To że argumentacja obraża inteligencje większości osób mających o tym blade pojęcie, nieważe kolejna bitwa o Warszawę wygrana, polecam sprawdzić "pyrrusowe zwycięstwo".

Na koniec chciałem podziękować Kalafiorowi, pokazał że jednak można. Można być z innej bandy, a można najzwyczajniej po ludzku pomagać w imię wspólnego dobra. Nie udało się to trudno, przynajmniej zamiast udowadniać że matura podstawowa z matematyki go przerasta i babrać się w intrygach napisał te "kilka" wiadomości do Włochów, za co jeszcze raz dziękuję.

Moderatora proszę o zamknięcie tematu, bo jest on obecnie równie sensowny co last christmas, które niedawno się komuś w galerii w Poznaniu puściło.

paulinka17
Kretozord

Wiem, że jestem posądzany o durnowaty trolling, wiec uprzedzę, że pytanie nie jest nijak nacechowane ofensywnie, ale myślę, że nie tylko mnie to ciekawi:

Czy gdy Konrad Rusinek wygrał rzut kostką Ty Kudłaty prowadziłeś kampanię na rzecz Jurka czy Shino... Czy odpuscileś?

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Kudłaty ogólnie zawsze Węgrzy lubili polaków jak byłem na Węgrzech pierwsze słowa jakie sie nauczyłem to było po węgiersku ,,jestem z polski" i to otwierało naprawdę wiele drzwi... rozumiem że jak by Shino zebrał te 15 głosów Furiona to Węgrzy nie mieli by problemu z jego poparciem tak?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Szwentas pisze:Kudłaty ogólnie zawsze Węgrzy lubili polaków jak byłem na Węgrzech pierwsze słowa jakie sie nauczyłem to było po węgiersku ,,jestem z polski" i to otwierało naprawdę wiele drzwi... rozumiem że jak by Shino zebrał te 15 głosów Furiona to Węgrzy nie mieli by problemu z jego poparciem tak?
Wtedy zagłosowaliby na Furiona. Pisali też, że może by zmienili gdyby el Peludo startował. Nie wiadomo jednak czy to prawda czy tylko gadanie.
Ostatnio zmieniony 4 paź 2013, o 15:55 przez Lidder, łącznie zmieniany 1 raz.

paulinka17
Kretozord

Szwentas pisze:Kudłaty ogólnie zawsze Węgrzy lubili polaków jak byłem na Węgrzech pierwsze słowa jakie sie nauczyłem to było po węgiersku ,,jestem z polski" i to otwierało naprawdę wiele drzwi... rozumiem że jak by Shino zebrał te 15 głosów Furiona to Węgrzy nie mieli by problemu z jego poparciem tak?
Za dużo gdybania. Kudłaty odpowiedział na to w swoim poście: nie byłoby 15 głosów na Polaka bo shino zawalił kampanie wyborcza na etc

Lidder mnie ubiegl :)
Ostatnio zmieniony 4 paź 2013, o 15:55 przez paulinka17, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Kudłaty, przecież oceniamy właśnie "moralną" kwestię postępowania Furiona, do czego mamy prawo. Jakby wygrał byłby złamasem, ale przynajmniej skutecznym złamasem.
Co do kwestii TWFowych czy tez matematycznych, tak śmiałe zagranie powinno być wykalkulowane tak, żeby prawdopodbieństwo porażki praktycznie nei istniało, niestety matura z matematyki pozwala między innymi stwierdzić, że Furion się do AR nie dostał i to bez różnicy czy zabrakło mu jeden czy dziesięć głosów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

No właśnie nie chcieli bo im coś nie tak zasędziował w Gorzowie rtfm
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Kalesoner pisze:Kudłaty, przecież oceniamy właśnie "moralną" kwestię postępowania Furiona, do czego mamy prawo. Jakby wygrał byłby złamasem, ale przynajmniej skutecznym złamasem.
Co do kwestii TWFowych czy tez matematycznych, tak śmiałe zagranie powinno być wykalkulowane tak, żeby prawdopodbieństwo porażki praktycznie nei istniało, niestety matura z matematyki pozwala między innymi stwierdzić, że Furion się do AR nie dostał i to bez różnicy czy zabrakło mu jeden czy dziesięć głosów.
Tak, wszystko rozbija się o to, że Kudłaty nie startował. Teamy były trochę zdziwione. Nic im nie pisząc sami zaczęli głosować na Furion - nie wiadomo czy to z tego, że to dobry kandydat czy uważali, że el Peludo go namaścił na gwieździstej kanapie. Darowanemu koniowi... Rozkmina i PMki się zaczęły gdy głosy się niekorzystnie rozkładały.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@ Do obu gości, których chyba jedynym celem jest atakowanie mojego klubu

Jeżeli macie zamiar osobiście atakować mnie, lub mój klub - to dla własnego i wspólnego dobra dajcie sobie na wstrzymanie. Szkoda Waszego czasu, klawiatur i energii jaką trzeba w to włożyć.

Jurek zrobił moralnie źle, po bandzie - co nawet mu tłumaczyłem. Głosowanie się zesra*o, trudno - życie toczy się dalej. Jak ktoś chce sobie nawrzucać Furionowi - zakładam, że jego pm-ka jest na to otwarta, ew. jak już nauczycie się wyciągać miarkę i rzucać kostki - zostawcie mu komcia pod filmikiem.

Z wrodzonej wrażliwości na język polski dodam, że nazwy klubów pisze się wielką literą. Jeśli wzbogaciłem czyjąś głowę nową wiedzą - cieszę się niezmiernie. Jeśli nie to trudno
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dymitr pisze: Jak ktoś chce sobie nawrzucać Furionowi - zakładam, że jego pm-ka jest na to otwarta
To było do tych, co chcą sobie czy Furionowi nawrzucać, panie purysto językowy.
Pisz jaśniej, bo zostaniesz jak ten gość z tatuażem "zdrada dobrych boli", będą Cię wciąż pytać kim są bole i dlaczego zdradzili.

Dlaczego uważasz, że powinno się pisać o postępowaniu Furiona na PMkach? Przecież sam, post wyżej skomentowałeś je na forum. Do tego Furion "pojechał po bandzie" publicznie, a nie w PMkach na BP, więc publicznie powinno się to skomentować, żeby więcej takich akcji nie robił.
Dla człowieka tak skupionego na sobie, że nawet kończy swoje posty zapewnieniem, że pisał je właśnie on, a nie kto inny, publiczne wytykanie błędów musi być bardziej uciążliwe niż PMki.
Ostatnio zmieniony 4 paź 2013, o 16:46 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

paulinka17
Kretozord

Dymitr, chodzi chyba o to, zeby Furion przyznał sie do przegięcia. Ludzi strasznie wkurza, że poszedl po bandzie, przelicytowal i nie przeprosił.

Chodzi tez o to, żeby jego kumple z klubu w tym Ty nie pisali, ze nic sie nie stało, ze to nie miało znaczenia i w ogole ze to wina shino. Nikt nie oczekuje samobiczowania, ale zamiatanie pod dywan i przy okazji agresywna dość obrona jest tez nie na miejscu. Serio bym chciał, zeby furion w przyszłości konsultował to z selekcjonerem, LL czy kim tam jeszcze. No i zeby z shino nauczyli sie współpracować.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Kalesoner pisze:Gratki Furion, "dobry ruch". No właśnie gdzie są ci piewcy dobrego ruchu? Gdzie jest autor słów o węźle gordyjskim? Pewnie gratulują Furionowi na PMkach. Pusty śmiech mnie ogarnia jak przypomnę sobie te posty, śmieję się z was głośniej niż Qc z żartów Sola.
Tu jestem.
W przeciwieństwie do Ciebie nie mogę siedzieć na forum non stop, bo realizuję się w dobrej pracy, mam rodzinę i zaczynam podyplomówkę - czyli te wszystkie rzeczy, których nie ogarniasz. Więc odpisuję z "aż" kilkugodzinnym opóźnieniem.

Cała ta idiotyczna sytuacja jest wielką winą Listy Ligowej i jej bezwładności.
Nie namaszczając żadnego z kandydatów (i to z własnej woli) doprowadziła do wolnej amerykanki, rzutów kostką - absurd.
Furion zrobił co chciał, bo co mu niby tego zabraniało?
Czy była uchwała LL ze wskazaniem polskiego kandydata do Ar.com?
Nie.

Wszystkim tym, którym wydaje się, że Shino był świetnym kandydatem jeszcze raz polecam lekturę wyników. Ja już od przedszkola wiem, że 15 to jednak więcej niż 2.

Co gorsza, wielu, jak psy gończe, czekało tylko na sygnał do ataku.
Nie wyszło - no to jazda.
To teraz pytanie do Was - który z Was zrobił coś, żeby zdobyć głosy innych krajów? Może napisaliście do Węgrów, żeby odkręcić ich głos? A może warto było wycofać słabszą kandydaturę, gdy już było wiadomo jaki jest w przybliżeniu wynik?

Prawda jest taka, że Ci którzy walczyli o głosy dla Polski nie pastwią się nad nim teraz.
Jeżeli ktoś chce teraz przypisać Furionowi winę za brak polskiego miejsca na Ar.com, to jest zwykłym manipulatorem.

Kalesoner pisze:Kudłaty, przecież oceniamy właśnie "moralną" kwestię postępowania Furiona, do czego mamy prawo.
Może Bóg Ci nadał to święte prawo? Weź zejdź z piedestału.

I na koniec - doprawdy rozbawia mnie Kalesonerze Twoja aktywność dotycząca tematów, na które w ogóle nie ma potrzeby żebyś się wypowiadał - najpierw selekcjonerzy, teraz ar.com. Nie wiem czy zauważyłeś, ale nawet na LL jesteś tylko prostym żołnierzem, który głosuje jak mu karzą. Obudź się chłopie, Twoje zdanie jest naprawdę bez znaczenia.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

paulinka17
Kretozord

Ja nawet nie mam głosu na ll (;

Zapamiętałem akcje furiona jako hucpe. Był blisko wygranej ale musiał liczyć z tym, że jak sie nie uda to będzie smażony.

Przestań Jacek o tej pracy i podyplomowkach. To niesmaczne. Skasuj to.

ODPOWIEDZ