Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
dzięki
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Ja obecnie robię sobie różne rozpiski na ETC format mniej więcej jak na babice i tak na 2400 jak i na 2500 wchodzi mi lord saurus i żaba.
Co do saurusa w zupełności mu wystarczy złożenie CO Prezerwatywa i dwurak plus la. Jak ktoś chce być mega przekoksem to na przykład CO, Prezerwatywa, Stegadon helm i OTS. Dobrym pomysłem jest jeszcze prezerwatywa dragonhelm koron, ale to już chyba ktoś napisał. Jeżeli zastanawiacie się nad wspólnym złożeniem Slanna i Old Blooda to ostatnio mam swoje dwa ulubione - Slann - 3 channele, channeling staff, bsb, Oldblood prezerwatywa gw la i co. Wychodzi podajże równo 600 to jest wersja na 2400 na 2500 wywala się bsb ze slanna wrzuca na jednego z dwóch herosów wrzuca do wyżej podanego składu cały high a to wszystko okrasza oldbloodem powyższym złożeniem do którego można dołożyć item za 15 punktów. OTS, Dragonhelm, cokolwiek.
Niestety opcje na piranha bladech i innyc świetnych wymysłach działają średnio. Jedyna opcja jaką udało mi się grywalnie zrobić to CO, Charmed shield, piranha blade, dawnstone.
Co do saurusa w zupełności mu wystarczy złożenie CO Prezerwatywa i dwurak plus la. Jak ktoś chce być mega przekoksem to na przykład CO, Prezerwatywa, Stegadon helm i OTS. Dobrym pomysłem jest jeszcze prezerwatywa dragonhelm koron, ale to już chyba ktoś napisał. Jeżeli zastanawiacie się nad wspólnym złożeniem Slanna i Old Blooda to ostatnio mam swoje dwa ulubione - Slann - 3 channele, channeling staff, bsb, Oldblood prezerwatywa gw la i co. Wychodzi podajże równo 600 to jest wersja na 2400 na 2500 wywala się bsb ze slanna wrzuca na jednego z dwóch herosów wrzuca do wyżej podanego składu cały high a to wszystko okrasza oldbloodem powyższym złożeniem do którego można dołożyć item za 15 punktów. OTS, Dragonhelm, cokolwiek.
Niestety opcje na piranha bladech i innyc świetnych wymysłach działają średnio. Jedyna opcja jaką udało mi się grywalnie zrobić to CO, Charmed shield, piranha blade, dawnstone.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
- JungleJack
- "Nie jestem powergamerem"
Do tego mikstura siły i jest na prawdę fajnyGolonka pisze:Niestety opcje na piranha bladech i innyc świetnych wymysłach działają średnio. Jedyna opcja jaką udało mi się grywalnie zrobić to CO, Charmed shield, piranha blade, dawnstone.
Niszczysz world dragona niszczarka, zapominasz jej i bierze fireballa i nawalasz nim razem z sygnatura z higha po WL. Spadaja jak muchy.
Do czasu dojscia do walki powinienes miec juz sygnature z beasta druga, zamien za jakis tam czar.
Do czasu dojscia do walki powinienes miec juz sygnature z beasta druga, zamien za jakis tam czar.
Banner of World Dragon o sztandar u HE, który daje warda 2+ na magiczne ataki (w tym np. pociski magiczne). Mają go zazwyczaj white lions, bo phoenixi sami z siebie mają warda 4+.
Na priesta możesz wziąć tylko magię beast albo heaven, więc lifa na nim nie będzie. Ale na priestach sprawdzi Ci się to i to, tylko pytanie czy chcesz mieć magię zadającą obrażenia + boostującą, czy wzmacniającą herosów i klocki.
Na priesta możesz wziąć tylko magię beast albo heaven, więc lifa na nim nie będzie. Ale na priestach sprawdzi Ci się to i to, tylko pytanie czy chcesz mieć magię zadającą obrażenia + boostującą, czy wzmacniającą herosów i klocki.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Zarówno teoretycznie jak i praktycznie stosuje się zasady monstrous cavalry - to co jest w RB + poniższa errata:Tetto pisze:Terradony i ripperdaktyle używają toughness jeźdźca czy mounta? Teoretycznie stosuje się zasady cavalry, gdzie jest mowa, że patrzy się na T jeźdźca.
Page 83 – Monstrous Cavalry.
In the second paragraph, replace “All the cavalry rules…with
one exception – monstrous cavalry always use the highest
Wounds characteristic…” with “All the cavalry rules…with
two exceptions – monstrous cavalry always use the highest
Toughness and Wounds characteristics…”
Reasumując bierzesz wyższy toughness i woundy.
Witam jestem nowy na forum , chciałem się spytać co myślicie o waszej armii pod względem zasad? Czy jest w stanie wiele ugrać , czy warto zacząć zbierać? Chciałem skupować albo Empire albo lizaki.
Które armie waszym zdaniem są teraz najlepsze do gry i na jakiej pozycji znajdują się lizaki ?
Przy okazji jak dużo graczy jest z 3 miasta ? można jakiś kontakt albo jakąś stronkę klubu, z góry dzięki za odp.
Które armie waszym zdaniem są teraz najlepsze do gry i na jakiej pozycji znajdują się lizaki ?
Przy okazji jak dużo graczy jest z 3 miasta ? można jakiś kontakt albo jakąś stronkę klubu, z góry dzięki za odp.
Obydwie wymienione przez Ciebie armie są dobre.
Kryterium jakim najlepiej kierować się na pierwszym miejscu przy wyborze armii nie powinien być jej power, lecz subiektywne odczucie czy podobają Ci się jej figurki oraz klimat.
Lizaki we wprawnych rękach mogą dużo zdziałać. Są bardzo mobilne, mają mocną magię i dobrą siłę uderzenia. Ponadto posiadają fajną zasadę armijną, którą jest cold-blooded. Brakuje im tylko machin, więc jeśli chciałbyś postrzelać sobie z nich, to polecam Empire.
Kryterium jakim najlepiej kierować się na pierwszym miejscu przy wyborze armii nie powinien być jej power, lecz subiektywne odczucie czy podobają Ci się jej figurki oraz klimat.
Lizaki we wprawnych rękach mogą dużo zdziałać. Są bardzo mobilne, mają mocną magię i dobrą siłę uderzenia. Ponadto posiadają fajną zasadę armijną, którą jest cold-blooded. Brakuje im tylko machin, więc jeśli chciałbyś postrzelać sobie z nich, to polecam Empire.
W Trójmieście masz klub SNOT około 20 aktywnych graczy, napisz do Jagala to się dogadacie, co do armii to jak jesteś nowy nie bierz lizaków, są obecnie 2 najtrudniejszą armią w grze do grania. Imperium jest dużo przyjemniejsze na początek.
Dobrze wiedzieć, że będę miał trudne początki a jaka jest najtrudniejsza do grania?Golonka pisze:...co do armii to jak jesteś nowy nie bierz lizaków, są obecnie 2 najtrudniejszą armią w grze do grania. Imperium jest dużo przyjemniejsze na początek.
Najtrudniejszą są TK myślę. I to dokładnie z innych powodów niż lizaki. Lizaki są mega trudne z tego powodu, że aby grać nimi wygrywając cokolwiek potrzebujesz masy doświadczenia, świetnej znajomości zasad i rozkminienia rozpiski w stopniu maksymalnym. Jest to armia jednego błędu, która błędy w mało waznych sytuacjach wybacza, ale w waznych chwilach jedna zła odginaczka i dziękuję maska do tyłu. Trzeba bardzo dobrze opanować synergię armii oraz umiejętnie posługiwać się doborem jednostek, magii oraz zbalansowaniem fire power do close combatu.
Kurcze to będę dostawać baty . Wydaje mi się łatwiejsza w malowaniu niź empire. Jeśli względnie szybko skupię podstawkę to kupie jakiś samograj jeszcze o ile będzie z kim grać.
Czy 2 boxy skinków 2 saurusów 2 templi , 3 salki , latacze + prox slana , Starczy na początek ?
Czy 2 boxy skinków 2 saurusów 2 templi , 3 salki , latacze + prox slana , Starczy na początek ?