Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Trzy kozly w rozmiarach 0,1,2 zamowione. Mam nadzieje ze beda dobre : ) pozdrawiam
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
Gangrel pisze:Trzy kozly w rozmiarach 0,1,2 zamowione. Mam nadzieje ze beda dobre : ) pozdrawiam
Dobry wybór. Będziesz zadowolony .
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
Nie wiem czy sie troche nie pospieszylem ale wybralem takie http://www.pedzle.com/?p=8&cid=1&id=1
siemka mam takie pytanko
mam do zmycia kilka sporych modeli typu falcon/leman russ etc. macie jakis sprawdzony tani sposób na zmywanie farby z tak dużych modeli? nie uśmiecha mi się kupowanie 10L dot'a i trzymanie ich w tym
z góry dzieki
mam do zmycia kilka sporych modeli typu falcon/leman russ etc. macie jakis sprawdzony tani sposób na zmywanie farby z tak dużych modeli? nie uśmiecha mi się kupowanie 10L dot'a i trzymanie ich w tym
z góry dzieki
Czy moze ktos podpowiedziec mi ile i jakie washe beda mi potrzebne do podstawowego pomalowania armi goblinow i w jakiej srerii farb citadel ich szukac ? Widze tu glaze, layer, colour, base itd. Czy one sa jakos specjalnie oznaczone ? Dodam ze do tego zamawiam podstawowy zestaw 16 farb vallejo. Moze tam jest jakis wash ?
Co do Vallejo ja do zielonoskórych polecam zestaw black green, intermediate green, golden olive i yellow green. Idealnie na skórę. Oczy jadę vermillion i kropka magenta fluo. Wargi violet red i lekko rozjaśnienia jakby coś vermillion. Kły rotting flesh albo ushabti bone/bleached bone od GW i rozjaśnienie ivory od vallejo. Z washy vallejo do zielonoskórych black green.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Gangrel, widzę, że masz już trochę farbek i jeszcze będziesz kupował. potestuj sobie może farbki na (night)goblinach. Pewnie od Gorka i trochę ich będziesz miał, więc nie ma co się bać, że coś cennego zniszczysz. Poza tym zawsze możesz ich zmyć. A na każdym goblinie bym testował różne odcienie skóry z mieszania posiadanych farb (wszystkie uzyskane mieszanki i przejścia zapisuj sobie!). Tak mam zamiar robić ze swoimi zielonymi kiedyś tam w przyszłości
Możliwe, że uzyskasz najbardziej satysfakcjonujący Cię efekt i w dodatku będziesz miał unikatowy kolor
Możliwe, że uzyskasz najbardziej satysfakcjonujący Cię efekt i w dodatku będziesz miał unikatowy kolor
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Osobiście mam z Vallejo Model Color kilka zieleni. I niespecjalnie z nich jestem zadowolony. Dużo lepiej maluje mi sie zieleniami Citadela (starymi sprzed rewolucji). Pozostałe kolory Vallejo MC prawie wszystkie są ok (poza metalikami, ofc)...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja mam light green, olive green i flat green. Z tych trzech najnormalniejsza wydaje się być olive green, ale też bez rewelacji. Flat green to kompletna porażka - ma kiepska konsystencję i przy mocnym rozwodnieniu pojawiają się grudki (wstrząsam ostro), light greena używam tylko do zielonych gemów, bo ma jakiś dziwny kolor. zakupiłem więc parę zieleni z Citadela kiedyś i stwierdziłem, że dużo lepiej mi się nimi maluje. Zaznaczam, że dotyczy to zieleni, a nie całości farb!
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
żółty,czerwony i niebieski to kolory podstawowe. Do tego czarny i biały. Tymi 5 farbami możesz pomalować wszystkie modele, wystarczy je wymieszać. Na początek jest to dobre rozwiazanie, bo nie wydajesz duzo kasy i uczysz sie o kolorach.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
Mimo wszystko odradzam taki pomysł, jeżeli na razie chcesz farby pod nurgla. Będzie ciężko osiągnąć dobry odcień i w miarę podobny na każdym modelu. Popytaj na forum demonów, tam na pewno znajdziesz bardziej zorientowanych w tej konkretnej sprawie ludzi.
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Farby vallejo maja wygodny zakraplacz, można nim odmierzać równe porcje. Są pojemniczki (bardzo tanie) do przechowywania własnych mieszanek.
Co do koloru, to polecam oglądanie prac dobrych artystów i dobieranie koloru ze zdjęc.(jeśli jest z tym problem zawsze można się zapytać kogoś na tym forum)
Nie polecam nauki malowania w stylu GW.
Co do koloru, to polecam oglądanie prac dobrych artystów i dobieranie koloru ze zdjęc.(jeśli jest z tym problem zawsze można się zapytać kogoś na tym forum)
Nie polecam nauki malowania w stylu GW.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Na pewno Vallejo nie jest lepsze od Citadelek, ani Citadelki lepsze od Vallejo. Jedne farby są lepsze od drugich, jeśli chodzi o pojedyncze kolory. Poza tym jednym malarzom lepiej maluje się tymi, a drugim tymi... Trzeba samemu empirycznie obadać, co jest lepsze subiektywnie. Nie ma recepty. Na pewno srebrne metaliki Citadel są superanckie i nie ma co szukać innych. Pozostałe kolory - już wg uznania...
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Ja mam odpowiednik blood reda z vallejo i raz go uzyłem bo jest tragiczny, ale mam tez ciemny zielony(przez alkoholizacje nie mam siły iść sprawdzić nazwy) i nie wyobrażam sobie innego zielonego. A co do metalików od gw to ostatnio wróciłem do ich złota bo do sposobu w jaki je maluje bardzo mi pasuje ich słabe krycie:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Czyli w jakim stylu? I od razu najlepiej: dlaczego?Wiewior-lbn pisze: Nie polecam nauki malowania w stylu GW.