Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Re: Warstadt by qc

Post autor: Afro »

niesamowite! na każdym zdjęciu jakiś smaczek, super pomysł z wystającymi gwoździami z podstawy :)

tak na marginesie, wszystko to malujesz dla siebie? ciekaw jestem jak te wszystkie bandy razem wyglądają.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Tak strasznie to piękne:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Będziesz brał udział w konkursie WD na dioramę? Moim zdaniem genialna! =D>
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Dzięki za komentarze. Cieszę się, że Twierdza się wam podoba :)

@Afro
Tak, figurki maluję dla siebie. A raz w roku dla przyjaciół grających ze mną w Warheim FS.

@Silvestro
Nie w najbliższej przyszłości. Nie mam ani czasu ani odpowiednich umiejętności.

Przy okazji publikacji zdjęć Twierdzy Pięciu szanowne państwo-draństwo domagało się prezentacji witryny z gotowymi modelami. Oto i fotografia. Jak widać jest jeszcze sporo półek do zapełnienia, a będzie ich jeszcze więcej.

Obrazek

Bowiem podczas ostatniej wizyty w markecie budowlanym zrobiłem odpowiednie zakupy i w witrynie warsztatowej przetestowałem patent, który Inkub opublikował na swoim blogu Wojna w miniaturze, na umieszczenie dodatkowych półek. A jako, że pomysł sprawdził się w 100%, czeka mnie wizyta u szklarza i dodatkowe zakupy.

Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Czy przez to, że będzie około dwa razy więcej figurek w witrynie nie ucierpi na tym ich oświetlenie? A kolekcja pokaźna :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Lechu pisze:Czy przez to, że będzie około dwa razy więcej figurek w witrynie nie ucierpi na tym ich oświetlenie? A kolekcja pokaźna :)
Oświetlenie też uzupełnię :)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Ano chyba że tak ;) Chętnie zobaczę efekt z już zamontowanym oświetleniem właśnie gdy jest ono włączone i jest jedynym źródłem światła :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Stary, jesteś najlepszym modelarzem i makieciarzem, którego prace dane mi było oglądać. :) Chciałbym kiedyś robić rzeczy takie jak Ty. :)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

quidamcorvus ile płaciłeś za taką gablotkę ??
Obrazek

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

Z tego co widzę, to to jest taka gablotka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10119206/
Też miałem i mogę polecić ;)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ahh twierdza nieumarłych. Chciałbym ją zobaczyć na żywo.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze. :)

Dzisiaj skończyłem malować dioramę dla Barbarzyńców z Północnego Kisleva do Warheim FS. Tym samym zakończyłem prace nad modelami, które niebawem trafią do rąk właściciela.

A fanom tradycyjnego Kisleva mogę obiecać, że jeżeli nie wydarzy się nic nadzwyczajnego to niebawem zabieram się za kompletowanie modeli do drużyny z krainy lodu i niedźwiedzi. I choć nie będą to modele z GW, to z pewnością zadowolą konserwatystów.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tak diorama wyglądała przed pomalowaniem:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Jak zwykle - fantastycznie! Prezentują się naprawdę zacnie i klimatycznie.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo fajnie to wygląda =D> =D> =D> . Troszkę brakuje mi jakieś ciut wyższej roslinności w 2 - 3 miejscach...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Może i inni operatorzy mają małego transfera ale Neozdrada cierpi na impotencję i kiedy trzeba, to nie może.

A skoro pracownikom pomarańczy udało się postawić Neozdradę na nogi, a ja już sobie ponarzekałem to pozwolę sobie wrzucić zdjęcia makiety Fortified Manor House wraz z nową podstawą. Poprzednia podstawa pod dioramę nie do końca mnie zadowalała. Za to z nową makieta rzeczywiście wygląda jak dwór obronny.

W ogrodzie posadziłem też jedno drzewo z zestawu Citadel Wood. Pień trzyma się podstawy za pomocą magnesu, dzięki czemu można drzewo usunąć jeśli będzie przeszkadzać w trakcie gry. Podobnie muszę zrobić z makietą lasu.

Niebawem powinny pojawić się kolejne zdjęcia makiet z nowymi podstawkami.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Zacnie, zacnie. Wszystkie prace wrzucane od dłuższego czasu trzymają poziom, a wręcz są coraz ciekawsze. Trzeba przyznać, że makiety i dioramy to Twój żywioł.
Żeby się jednak czepić powiem, że dioramka kislevska prosi się o nieco roślinności. Z pewnością by ją to wzbogaciło.
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki :)

Właściciel barbarzyńców chciał prostą i "oszczędną" dioramę. A chrobotka nie chciałem przyklejać, więc skończyło się na kilku rodzajach trawy elektrostatycznej.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Pomimo tego, że nie skończona, obstawiam, że diorama z mannorem będzie moim numerem 1 wśród Twoich makiet :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Skullvane Manse to kolejna makieta do Warheim FS, którą postanowiłem odświeżyć. Podobnie jak prezentowany wcześniej Fortified Manor House także Skullvane Manse będzie używany podczas rozgrywek poza murami.

Budowlę umieściłem nieco wyżej, zbudowałem schody i wydłużyłem kolumny na których wspierają się resztki mostu. A z tyłu zrobiłem niewielki ogród ogrodzony płotem z zestawu Walls and Fences.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ