Puchar Smoka Wawelskiego, Master 16-17.11.13 Kraków-Zielonki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mlody_Rusinek
Wałkarz

Re: Puchar Smoka Wawelskiego, Master 16-17.11.13 Kraków-Ziel

Post autor: Mlody_Rusinek »

PiotrB pisze:
Skaven pisze: Czym tam właściwie dotrzeć można gdzieś z okolic dworca np?
Najlepiej weź autobus z Nowego kleparza nr 227 lub 207 z dworca glownego nie ma autobusu.Do Kleparza jedzie 130, 179 spod Galerii Krakowskiej. Czyli z pociągu przechodzisz przez galerię na przystanek i wsiadasz 130 lub 179 wysiadasz przy nowym kleparzu i przesiadasz się na 227 lub 207. Podroz trwa okolo 15 min jak nie ma korkow. 15 km.

Oferuję samochód z kierowcą dla dla wygodnych w sobotę rano.
Jak masz jechać z dworca na kleparz to już lepiej pojechać od razu tramwajką na pętle Krowodrza Górka i stamtąd wszystko co jedzie przez przystanek Zielonki UG (na nim docelowo wysiadasz) jest ok, czyli 207,227,237,267, 297 (świniobusy nie jeżdżą zbyt często, więc lepiej mieć 5 niż 2). Stamtąd już to jakieś 5 minut z buta.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

rzeczywiście to lepszy plan niż mój bo nie da się zgubić . Sevi przeklei to do 1 postu - dzięki Rusinek :)...

UWAGA! NIE WOLNO WSIADAĆ DO TAXI NA DWORCU W KRAKOWIE. To nie Warszawa - u nas zapłacicie kosmos za taxi z dworca. Jak coś będziemy się umawiać i dzwonić Wam po taxi albo jak już wspomniałem wozić :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

PiotrB pisze:To nie Warszawa - u nas zapłacicie kosmos za taxi z dworca.
A wyjazd na Bazyla pamiętasz? Po prostu trzeba mieć głowę na karku i pytać kierowców co i jak. A najlepiej zamawiać taksówki telefonicznie.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Sevi pisze:Lidder - nie powiększymy limitu na bohaterów. Myśleliśmy nad tym, ale zrobiłby się większy herohammer.
Nie rozumiem. Przecież już zabraliście 400 pkt ze slotu Lord. Teraz je oddacie (bądź ich część) do slotu Hero to wrócicie do sytuacji jaka jest normalnie, ale w słabszej postaci.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Lidder pisze:
Sevi pisze:Lidder - nie powiększymy limitu na bohaterów. Myśleliśmy nad tym, ale zrobiłby się większy herohammer.
Nie rozumiem. Przecież już zabraliście 400 pkt ze slotu Lord. Teraz je oddacie (bądź ich część) do slotu Hero to wrócicie do sytuacji jaka jest normalnie, ale w słabszej postaci.
Jestem przeciwny. Tak jak jest teraz wygląda to znacznie lepiej. Bardzo podobają mi się obecne ograniczenia.
Wreszcie będą to zmagania oddziałów i potworów, a nie magów i bohaterów.

PiotrB pisze:Master odbywać się będzie obok ulicy Św.Barbary... :shock: to jest chyba jakiś znak od niebios... :mrgreen:
Bardzo bym chciał do Was przyjechać - 7 bitew to najlepszy pomysł tego mastera. No i nie grałem małego formatu już z tysiąc lat. Negocjacje trwają ;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

w slocie jest tak ciasno, że trzeba już poważnie pomyśleć przy składaniu tych bohaterów i jest to fajne:)

skoro będzie BnG to jaki prog zlamania?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Próg prawdopodobnie będzie 2, liczenie arenowe.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

7 bitew to świetny pomysł i wiela szkoda, że ciężko zrobić mastera z taką ich ilością.Aczkolwiek tak na prawdę 1700 pkt to mniej więcej 2400 bez lordów w wielu armiach. Zatem jednostek, będzie tyle samo, a nawet więcej, bo na herosow też mniej pkt jest, a co za tym idzie wymagany czas na bitwę może być niewystarczający dla takich strasznych stallerów jak ja :)
pozdro

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

2.15-2.30 na bitwe powinno spokojnie wystarczyć. Dogrywamy jeszcze harmonogram, ale z doświadczeń z lokali bedzie można grać na luzie

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Czasowo wyrobimy się na pewno ...oczywiście ta ilość bitew będzie wymagała dyscypliny i dobrej organizacji - ale trzeba spróbować ja wierzę że będzie fajnie i będzie moc.

Byle frekwencja dopisała. Mamy nadzieję że Śląsk zjawi się tłumnie a z Wawy jest wiele sygnałów o planach przyjazdu. Może więc być naprawdę fajnie!

Wariacje tego formatu są u nas grane od ponad roku - poprzez wszystkie Ciupagi Gremlina (nazwa turnieju) i wszystkie Legionowe zasady Seviego. Jesteśmy więc po milionie kłótni na ich temat :) Dajcie szansę - przyjedźcie i zagrajcie - potem ocenicie czy było warto i czy dobrze się bawiliście oraz czy faktycznie spotkaliście takie straszne przegięcia.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Format jest bardzo fajny. Ilość bitew może być problematyczna. Cóż, można spróbować :)
Dobrze, że folding fortress zabroniony, bo w końcu tyle herosów by to mogło wziąć ;)
pozdro

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Bardzo fajne ograniczenia i te siedem bitew, mega. TK się trochę nie składają, ale SK już bardziej. Mam nadzieję, że uda mi się do was przyjechać.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Tk raz wygrały turniej z takim ograniczeniami za pomocą magii - hierotytan i cascet zrobiły swoje....
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

rary 0-1 i speciale 0-2 w ramach wyjasnienia (bedzie zmieniony zapis) chodziło nam o:

zakaz dublowania rarów i max 2x taki sam special

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

W sprawie domku proszę pisać do DYDA - nie do DIBA :)

Dydu to ten gość z posta powyżej ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

swieta_barbara pisze:Tak jak jest teraz wygląda to znacznie lepiej. Bardzo podobają mi się obecne ograniczenia.
Wreszcie będą to zmagania oddziałów i potworów, a nie magów i bohaterów
+1 8)
Ograniczenia są super, można się naprawdę nakombinować :mrgreen:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

ok dzieki

jakby bylo potrzeba kogos wziac rano z dworca to ja bede autem i moge podjechac z Pradnika Czerwonego daleko nie mam ani na dworzec ani na miejsce docelowe

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Post autor: medzik »

Dydu pisze:rary 0-1 i speciale 0-2 w ramach wyjasnienia (bedzie zmieniony zapis) chodziło nam o:

zakaz dublowania rarów i max 2x taki sam special
Zatem rozumiem, że 2 działa i 1 demiśki spełniają zasady mastera co do rozpy.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Tak, spełniają

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

To ja mam jeszcze jedno pytanko. Czy dwie spear chucki liczą się jako jedna maszyna?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

ODPOWIEDZ