Nowe DE
Re: Nowe DE
Dobra może porównanie nie na miejscu ale są must have w karzdej rozpie raczej. A przy tej cenie można się podziewać że nie będą obiektem podobnych opinii.
Oddział niesamowite cuda działa. Udało mi się rozegrać już 2 bitki na nowym podręczniku. I przyznam, że Locki doskonale spełniają swoje zadania. Straszą, ściągają strzelanie, magia świetnie działa, ofensywna i wspomagająca, parki maszyn spadają, a w CC stanowią świetne wsparcie dla rzeźników w klocach. Jednakże to tylko lekka kawaleria, bojąca się zatrzęsienia pestek, lub czegokolwiek z wysokim pancerzem bijącego w miarę przyzwoicie. Gdyby porównać to z czymkolwiek rzekłbym: szałowy oddział na miarę Wild Riderów zaraz po premierze podręcznika do WE. 2 bitki na razie i 2x maska na korzyść. Jednak sumując armia nie jest przegięta, a zapewne na potrzeby euro za taką zostanie uznana, a to co działa na plus znów zostanie pocięte niemiłosiernie. Pozostaje życzenie aby taka sytuacja jednak nie miała miejsca
Ostatnio zmieniony 13 paź 2013, o 09:40 przez Tapio, łącznie zmieniany 1 raz.
Triclinium Thoruniensis
-
- Warzywo
Witam
a moze mi ktos podpowiedzieć jak na nowym AB do DE złożyć rozpę na 2800 zasady pks ?
a moze mi ktos podpowiedzieć jak na nowym AB do DE złożyć rozpę na 2800 zasady pks ?
- Paraszczak
- Falubaz
Na dzień dzisiejszy "no restrictions".MŁOT NA WROGA pisze:Witam
jako, że bloga warto poprowadzić, chocby p oto żeby Andrzej miał sie z czego smiać ; )
Zagrałem total kwadratowa rozpiską pod druzynówkę:
lord, 7 siły, reroll, ESH
suka, life, hotek, scroll
bsb, dragonhel, ots, halabarda
3xfast +sh
30 korsarzy flaming
30 egzekow movment
22 gwardia AP
5 warlocki
generalnie - 19 z wochem, ale bez chimer, 0 z wochem na chimerach i naporze, 20 z demonami. Wnioski takie - rozpiska kwadratowa choc daje troche przyjemności - napór to świetna sprawa, to musi byc cos uniwersalniejszego. Nie wiem czy to spełni oczekiwania, ale moze
Zagrałem total kwadratowa rozpiską pod druzynówkę:
lord, 7 siły, reroll, ESH
suka, life, hotek, scroll
bsb, dragonhel, ots, halabarda
3xfast +sh
30 korsarzy flaming
30 egzekow movment
22 gwardia AP
5 warlocki
generalnie - 19 z wochem, ale bez chimer, 0 z wochem na chimerach i naporze, 20 z demonami. Wnioski takie - rozpiska kwadratowa choc daje troche przyjemności - napór to świetna sprawa, to musi byc cos uniwersalniejszego. Nie wiem czy to spełni oczekiwania, ale moze
Lore w zasadzie są do dyskusji, tak jak i temat egzecy 30 czy gwardia 22 - obie opcje kosztuja tyle samo i maja swoje wady i zalety. W sumie chyba najpeirw potestuje gwardie, dobre mam z niej wspomnienia10 Doomfire Warlocks @ 250.0 Pts
1 Reaper Bolt Thrower @ 70.0 Pts
29 Har Ganeth Executioners @ 405.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Draich Master @ [10.0] Pts
5 Dark Riders @ 85.0 Pts
5 Dark Riders @ 85.0 Pts
5 Dark Riders @ 85.0 Pts
25 Darkshards @ 352.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Guardmaster @ [10.0] Pts
1 Master @ 153.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Obsidian Amulet [30.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Dreadlord @ 277.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Giant Blade [60.0]
Dawnstone [25.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Sorceress @ 140.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Light
Dispel Scroll [25.0]
1 Supreme Sorceress @ 285.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Light
Ring of Hotek [50.0]
Scroll of Shielding [15.0]
Models in Army: 95
Total Army Cost: 2397.0
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"