Gampowe Dożynki (26-27.10.2013)
Re: Babicki Master - Nie w Babicach (26-27.10.2013)
mowie, ze sprzedawali. To chyba wiec jest tozsame
I juz pelne ograniczenia na mastera w Gampie.
Lizardmen (2400pts)
• Mounted Scar-Veterans, max 2.
• Becalming Cogitations/ Cube of darkness each count as 1 dispel dice.
• Max 3 units of terradons including skink chiefs on terradons.
• Skink skirmishers, Skink Kohorts counting less than 20 models, max 3.
• Salamanders max. 1.
Dark Elves (2400pts)
• Repeater Crossbows (excluding chariots & characters) in the army, max 45.
• Dark rider units, max 3.
Lizardmen (2400pts)
• Mounted Scar-Veterans, max 2.
• Becalming Cogitations/ Cube of darkness each count as 1 dispel dice.
• Max 3 units of terradons including skink chiefs on terradons.
• Skink skirmishers, Skink Kohorts counting less than 20 models, max 3.
• Salamanders max. 1.
Dark Elves (2400pts)
• Repeater Crossbows (excluding chariots & characters) in the army, max 45.
• Dark rider units, max 3.
Dobrze, ze nie jade. Shino to chyba troll, bo jesli to prawda - to poje.... Cie!!!!
Chcialbym uslyszec jakas argumentacje od jasnie wielmoznego pana "wiem wszystko jestem zajebisty".
Po prostu rece mi opadaja, mam wrazenie, ze rzuca kostka i ogranicza to co mu sie podoba
Gdybym gral to te ograniczenia mojej rozpiski i tak nie ruszaja, ale rece mi opadaja co jest ograniczane i w jakich ilosciach.
Dobra przestaje pisac, bo zaraz jasnie ksiaze, krol zasad i przepychu dopisze, ze slann banned, ripperdactyls banned
Po prostu rece mi opadaja, mam wrazenie, ze rzuca kostka i ogranicza to co mu sie podoba
Gdybym gral to te ograniczenia mojej rozpiski i tak nie ruszaja, ale rece mi opadaja co jest ograniczane i w jakich ilosciach.
Dobra przestaje pisac, bo zaraz jasnie ksiaze, krol zasad i przepychu dopisze, ze slann banned, ripperdactyls banned
Zaczynajac rozmowe od pojebalo cie lub czaszka ci sie przegrzewa nie uslyszysz jej. Tak jak zreszta ci napisalem na pm.Ziemko pisze:Chcialbym uslyszec jakas argumentacje od jasnie wielmoznego pana "wiem wszystko jestem zajebisty".
za slabo prowkujesz do trolowania. Mam nadzieje, ze na wiecej cie stac, bo takim poziomem nic nie wskorasz.Dobra przestaje pisac, bo zaraz jasnie ksiaze, krol zasad i przepychu dopisze, ze slann banned, ripperdactyls banned
Walnij focha to takie meskie.
Przez 1,5 roku drogi Michalku widze, ze w glowie sie troche zmienilo. Czy na lepsze czy na gorsze nie mi oceniac.
Szkoda, bo byles jedna z osob z ls, robiacej ograniczenia traktujacy ten system rozsadkowo, a nie widzi mi sie.
Przez 1,5 roku drogi Michalku widze, ze w glowie sie troche zmienilo. Czy na lepsze czy na gorsze nie mi oceniac.
Szkoda, bo byles jedna z osob z ls, robiacej ograniczenia traktujacy ten system rozsadkowo, a nie widzi mi sie.
Przestańcie atakować Shino, bo zachowujcie sie jak dzieci a mnie to (jako częściowego organizatora) irytuje, bo gość pomaga zrobić nam coś dla Was, a wy macie pretensje.
Od wyjścia kodeksu nie minęło jeszcze zbyt wiele, a wy wymagacie, aby bez odpowiedniej próby gier przygotował ograniczenia,bo nie może ich zabraknąć.
Zaprooponował Wam coś, na kształt poprzedniego AB(Lizzi, o DE nie mam pojęcia ), ale jestem przekonany, że nie ma zbyt dużo surowych danych aby tak na prawdę ocenić sytuację. Cyzli w oparciu o jakieđ pryeđwiadczenia. Najpewniej z biegiem czasu ograniczenia te się zmienią na bardziej realną wersję. Zróbcie miejsce na Beta Testy. Że to akurat Master, to sorry no bonus, tak wyszło, kiedyś trzeba.
Weźcie jednak pod uwagę, że to Wy go gdzieś tam w początku tematu, aby to coś dla Was Graczy zrobił, poświęcił na to jakąś energię itp... No i jest atak, kiedy okazało się, że Święty Mikołaj nie dał Wam rowerku pod choinkę...
Konstruktywną krytykę proszę jeżeli już, co i dlaczego a nie "[wstaw inwektywę], itp." Nie tylko żądajcie argumentacji, ale sami też argumentujcie rzeczowo. I jeżeli macie jakieś sugestie Z DOŚWIADCZENIA PO GRACH to piszcie. Zaproponujcie jakieś cięcia.
Opanujcie się.
Od wyjścia kodeksu nie minęło jeszcze zbyt wiele, a wy wymagacie, aby bez odpowiedniej próby gier przygotował ograniczenia,bo nie może ich zabraknąć.
Zaprooponował Wam coś, na kształt poprzedniego AB(Lizzi, o DE nie mam pojęcia ), ale jestem przekonany, że nie ma zbyt dużo surowych danych aby tak na prawdę ocenić sytuację. Cyzli w oparciu o jakieđ pryeđwiadczenia. Najpewniej z biegiem czasu ograniczenia te się zmienią na bardziej realną wersję. Zróbcie miejsce na Beta Testy. Że to akurat Master, to sorry no bonus, tak wyszło, kiedyś trzeba.
Weźcie jednak pod uwagę, że to Wy go gdzieś tam w początku tematu, aby to coś dla Was Graczy zrobił, poświęcił na to jakąś energię itp... No i jest atak, kiedy okazało się, że Święty Mikołaj nie dał Wam rowerku pod choinkę...
Konstruktywną krytykę proszę jeżeli już, co i dlaczego a nie "[wstaw inwektywę], itp." Nie tylko żądajcie argumentacji, ale sami też argumentujcie rzeczowo. I jeżeli macie jakieś sugestie Z DOŚWIADCZENIA PO GRACH to piszcie. Zaproponujcie jakieś cięcia.
Opanujcie się.
Ziemko lubię Cię i szanuję, ale nie wiem skąd ci się taki flejm włączył. Ograniczenie corowych odginaczek jest w każdej armii, to i tutaj jest spoko, ewentualnie można dać martwy zapisek na temat kohort mniejszych niż 20 lub nieposiadających kroxa. Ograniczenie latającego cyrku odginaczek również jest spoko. Ograniczenie kowbojów trochę niepotrzebne, gdyż ten 3 jest już zdecydowanie słabymi popłuczynami po dawnym ziutku, ale ciągle jest logiczne i nie wali mocno po rozpisce, w sumie to w ogóle nie uderza. Ograniczenie dispella? Jak najbardziej na miejscu, posiadanie dwóch scrolli, dodatkowej kostki dispella co ture oraz przerzutów na dispell sprawia, że przeciwny mag prędzej się wysadzi niż wciśnie jakikolwiek czar. Więc spoko. Ograniczenie salamandr? To mnie zastanawia. Grać na 6 się w zasadzie nie opłaca, spoko jest opcja na dwóch dwójkach i tylko tę opcje nam zbanowali. Nie wydaje mi się jakaś przerąbana, ale ok. Wszystko da się normalnie uargumentować. Stąd też moje pytanie do Shina - dlaczego Salki 0-1? Nie lubię martwych ograniczeń i to wydaje mi się niepotrzebne, podobnie jak o kowbojach. Reszta jest spoko i sensowna. Argumentacja do kowbojów - 3 heros na co jest po pierwsze trudny do zmieszczenia, trzeba zrezygnować z dwóch latających, którzy są lepsi od niego sumarycznie, ewentualnie z skinka priesta i kowboja na terku. Biorąc pod uwagę działanie zasady predatory fighter jest to totalnie bez sensu działanie. Co do sposobów jego złożenia to za mniej więcej 160 punktów mamy ziutka albo z 2 w sv 1+ t6, albo sv1 ward na 5 ots, ewentualnie sv 2 ward 4, od ognia 2. Żadne z tych złożeń nie powala i nie jest tak mocne jak standardowe dwa (sv 1 reroll/ sv1 ward4).
Co do Salamander - obecnie dobrze działają tylko na Orków, VC, HE, DF. Może kogoś pominąłem plus nie wiem jaka jest meta obecnych DE. na całą resztę są w większości za drogie 240 punktów za oddział 3. W walkach z DoChem, WoChem, TK, IMP, BRE, CHd, OK,WE są raczej nie do spłacenia. Ograniczenie trochę bez sensu i za ostre. IMO.
Co do Salamander - obecnie dobrze działają tylko na Orków, VC, HE, DF. Może kogoś pominąłem plus nie wiem jaka jest meta obecnych DE. na całą resztę są w większości za drogie 240 punktów za oddział 3. W walkach z DoChem, WoChem, TK, IMP, BRE, CHd, OK,WE są raczej nie do spłacenia. Ograniczenie trochę bez sensu i za ostre. IMO.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Ucz sie Ziemko. Tak sie krytykuje. To byla kontruktywna krytyka, ktora przyjalem i nawet udalo mi sie to wytlumaczc w taki sposob, ze Golonka mi przyznal racje.Golonka pisze:Ziemko lubię Cię i szanuję, ale nie wiem skąd ci się taki flejm włączył. Ograniczenie corowych odginaczek jest w każdej armii, to i tutaj jest spoko, ewentualnie można dać martwy zapisek na temat kohort mniejszych niż 20 lub nieposiadających kroxa. Ograniczenie latającego cyrku odginaczek również jest spoko. Ograniczenie kowbojów trochę niepotrzebne, gdyż ten 3 jest już zdecydowanie słabymi popłuczynami po dawnym ziutku, ale ciągle jest logiczne i nie wali mocno po rozpisce, w sumie to w ogóle nie uderza. Ograniczenie dispella? Jak najbardziej na miejscu, posiadanie dwóch scrolli, dodatkowej kostki dispella co ture oraz przerzutów na dispell sprawia, że przeciwny mag prędzej się wysadzi niż wciśnie jakikolwiek czar. Więc spoko. Ograniczenie salamandr? To mnie zastanawia. Grać na 6 się w zasadzie nie opłaca, spoko jest opcja na dwóch dwójkach i tylko tę opcje nam zbanowali. Nie wydaje mi się jakaś przerąbana, ale ok. Wszystko da się normalnie uargumentować. Stąd też moje pytanie do Shina - dlaczego Salki 0-1? Nie lubię martwych ograniczeń i to wydaje mi się niepotrzebne, podobnie jak o kowbojach. Reszta jest spoko i sensowna. Argumentacja do kowbojów - 3 heros na co jest po pierwsze trudny do zmieszczenia, trzeba zrezygnować z dwóch latających, którzy są lepsi od niego sumarycznie, ewentualnie z skinka priesta i kowboja na terku. Biorąc pod uwagę działanie zasady predatory fighter jest to totalnie bez sensu działanie. Co do sposobów jego złożenia to za mniej więcej 160 punktów mamy ziutka albo z 2 w sv 1+ t6, albo sv1 ward na 5 ots, ewentualnie sv 2 ward 4, od ognia 2. Żadne z tych złożeń nie powala i nie jest tak mocne jak standardowe dwa (sv 1 reroll/ sv1 ward4).
I co najciekawsze w naszej wymianie zdan ani on ani ja ani razu nie nazwalismy drugiej strony idiota. Jednak sie da.
Dziekuje mistrzu Shino, ide w pustelni przemyslec swoje zachowanie
Dzisiaj podczas podrozy do Wlocka Pacek zapytal mnie co ja taki flamer sie zrobilem na forum, tak sie zastanowilem, ze chyba za duzo czasu tu ostatnio spedzam.
Czas chyba w pracy znalezc sobie inne zajecie i odpuscic pare tematow na forum z kilkoma osobami, choc to czasem tak trudne.
Shinoslawie, przepraszam Cie, ponioslo mnie troche wczoraj, po prostu troche zirytowalo mnie takie ograniczenie, ktore uwazam, nie jest niczym podyktowane.
Z checia podyskutuje z Toba na PW dlaczego tak zadecydowales i co moim zdaniem jako gracz lizardmenski moznaby jakos sensowniej pociac u lizakow, zeby nie bylo lamentow od graczy lizakow jak i od graczy innych armii.
Dzisiaj podczas podrozy do Wlocka Pacek zapytal mnie co ja taki flamer sie zrobilem na forum, tak sie zastanowilem, ze chyba za duzo czasu tu ostatnio spedzam.
Czas chyba w pracy znalezc sobie inne zajecie i odpuscic pare tematow na forum z kilkoma osobami, choc to czasem tak trudne.
Shinoslawie, przepraszam Cie, ponioslo mnie troche wczoraj, po prostu troche zirytowalo mnie takie ograniczenie, ktore uwazam, nie jest niczym podyktowane.
Z checia podyskutuje z Toba na PW dlaczego tak zadecydowales i co moim zdaniem jako gracz lizardmenski moznaby jakos sensowniej pociac u lizakow, zeby nie bylo lamentow od graczy lizakow jak i od graczy innych armii.
-
- Kretozord
Jeszcze tylko furion i shino oraz rince i qc sie pogodzą i odzyskam wiarę w to środowisko.
Piona ziemko!
Piona ziemko!
Ciesze sie Zeimusiu . Mam nadzieje, ze moje tlumaczenia okaza sie pomocne, lub rzeczywoscie zoabcze, ze zrobilem kilka bledow.Ziemko pisze: Shinoslawie, przepraszam Cie, ponioslo mnie troche wczoraj, po prostu troche zirytowalo mnie takie ograniczenie, ktore uwazam, nie jest niczym podyktowane.
To byloby bardzo ciekawe przezycie. Ciekawe czy bylbym pierwszym, ktory kiedykolwiek pogodzil sie z furkiemfurion i shino
-
- Wałkarz
Napiszę tutaj, a później przeniosę do pierwszego jak i drugiego posta.
Wystarczy że przez tydzień nie ma mnie na forum i odrazu macie problemy ze wszystkim.
Ktos próbuje zrobić za mnie robotę - uważam że wyszło mu to bardzo dobrze - (DZIĘKI SHINO), a wy smarujecie po nim.
A jest to jednoznaczne ze smarowaniem po głównym organizatorze czyli po tych co mają dostęp do tego konta (Śmiechu, Handełek, Shino).
Tak więc ogarnijcie się.
Ułożyłeś sobie życie?? To się ciesz i przypomnij sobie czy miałeś czas by po własnym ślubie zajmować się pacynkami dla rozwydrzonych bachorów.
Nie ułożyłeś sobie życia?? To najwyższa pora byś o tym pomyślał, a nie wiecznie siedzieć na forum i trolować.
To tak apropo waszego durnego płaczu.
A teraz konkrety organizatorskie:
Hobbystyka:
Ocena malarska będzie - podobna do tej co była rok temu z jednym maleńkim detalem.
Zastosujemy ocenę Blesa która zostanie delikatnie zmieniona o pare pkt w górę.
Jeszcze nie wiadomo kto ją przeprowadzi, ale postaramy się by była ona wystarczająco surowa pod względem wybrakowanych modeli czy widocznego podkładu lub plastiku.
Dębęk napisał bardzo ważną rzecz odnośnie malowania i ustosunkuję się do niej.
Przymknę oko na te wasze DE, czyli DR za te nowe patałajstwo, ale tylko w sytuacji gdy tych pierwszych nie będzie na stole - jest to tylko podyktowane znaną datą wyjścia nowych modeli.
Co do pozostałych armii nie będzie żadnych ulg.
Chyba wszyscy zapomnieliście że jest to hobby polegając nie tylko na graniu, ale również na modelarstwie.
Dlaczego ludzie którzy wydają ciężko zarobione pieniądze na oddział którym chcą zagrać mają być tak samo traktowani jak Ci co mają to totalnie w dupie i wolą proxować byle g...
To samo tyczy się malowania - zadbaj troszkę o swoją armię, bo wystawiąjąc śmietnik obrażasz swojego przeciwnika.
I nie mócie mi tu o klimatycznym konwertowaniu, bo na samą myśl przypomina mi się rozmowa z jednym z kolegów odnośnie demonów nurgla: zesraj się na każdą podstawkę i też będziesz miał armie.
Będzie surowo, ale za to bardzo klimatycznie.
Gamp postara się o dodatkowe atrakcje.
Śmiechu o jak zwyklę najlepszą organizacje.
A Shino o przyzwoite ograniczenia.
To ostatnie wykonane.
Teraz czas na pozostałych.
Pozdrawiamy.
Kadra organizatorska.
Wystarczy że przez tydzień nie ma mnie na forum i odrazu macie problemy ze wszystkim.
Ktos próbuje zrobić za mnie robotę - uważam że wyszło mu to bardzo dobrze - (DZIĘKI SHINO), a wy smarujecie po nim.
A jest to jednoznaczne ze smarowaniem po głównym organizatorze czyli po tych co mają dostęp do tego konta (Śmiechu, Handełek, Shino).
Tak więc ogarnijcie się.
Ułożyłeś sobie życie?? To się ciesz i przypomnij sobie czy miałeś czas by po własnym ślubie zajmować się pacynkami dla rozwydrzonych bachorów.
Nie ułożyłeś sobie życia?? To najwyższa pora byś o tym pomyślał, a nie wiecznie siedzieć na forum i trolować.
To tak apropo waszego durnego płaczu.
A teraz konkrety organizatorskie:
Hobbystyka:
Ocena malarska będzie - podobna do tej co była rok temu z jednym maleńkim detalem.
Zastosujemy ocenę Blesa która zostanie delikatnie zmieniona o pare pkt w górę.
Jeszcze nie wiadomo kto ją przeprowadzi, ale postaramy się by była ona wystarczająco surowa pod względem wybrakowanych modeli czy widocznego podkładu lub plastiku.
Dębęk napisał bardzo ważną rzecz odnośnie malowania i ustosunkuję się do niej.
Przymknę oko na te wasze DE, czyli DR za te nowe patałajstwo, ale tylko w sytuacji gdy tych pierwszych nie będzie na stole - jest to tylko podyktowane znaną datą wyjścia nowych modeli.
Co do pozostałych armii nie będzie żadnych ulg.
Chyba wszyscy zapomnieliście że jest to hobby polegając nie tylko na graniu, ale również na modelarstwie.
Dlaczego ludzie którzy wydają ciężko zarobione pieniądze na oddział którym chcą zagrać mają być tak samo traktowani jak Ci co mają to totalnie w dupie i wolą proxować byle g...
To samo tyczy się malowania - zadbaj troszkę o swoją armię, bo wystawiąjąc śmietnik obrażasz swojego przeciwnika.
I nie mócie mi tu o klimatycznym konwertowaniu, bo na samą myśl przypomina mi się rozmowa z jednym z kolegów odnośnie demonów nurgla: zesraj się na każdą podstawkę i też będziesz miał armie.
Będzie surowo, ale za to bardzo klimatycznie.
Gamp postara się o dodatkowe atrakcje.
Śmiechu o jak zwyklę najlepszą organizacje.
A Shino o przyzwoite ograniczenia.
To ostatnie wykonane.
Teraz czas na pozostałych.
Pozdrawiamy.
Kadra organizatorska.