Wizja AR

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Wizja AR

Post autor: kudłaty »

Pojawiło się takie głosowanie:

What kind of comp do you want (Note this are only examples of the style to use)?
1: As now (ETC comp with pools and limits)
2: Swedish comp (http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 3&t=102988)
3: Power point comp (http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 4&t=118238)
4: ETC comp but with different comp for builds within armies for variety. (Example WoC would have one set of comp for armies with PD and another set for armies without him)
5: Other – captain needs to explain

What level would you like the comp to be at?
1. Low/None
2. Some - mainly overpowered stuff brought into line
3. Medium
4. Heavy

Take the current level of comp as being medium

What line of sight system would you like to see implemented?
1. As now
2. Levels system
3. True line of sight
4. Other - captain needs to explain

Would you like to see mystical terrain implemented this year?

Would you like to see balanced scenarios implemented this year for army balance?

Would you like to see the values for army selection raised? or lowered?

Would you like to see the parameters for scoring VP (25%, fleeing) changed for army balance?
Sugerowany głos:

What kind of comp do you want (Note this are only examples of the style to use)?
1: As now (ETC comp with pools and limits), but if there is too strong army don't restrict every single unit just change points and block only strongest things.

What level would you like the comp to be at?
2. Some - mainly overpowered stuff brought into line

1. As now

Would you like to see mystical terrain implemented this year? YES - only if they are given on the maps.

Would you like to see balanced scenarios implemented this year for army balance? NO

Would you like to see the values for army selection raised? or lowered? NO

Would you like to see the parameters for scoring VP (25%, fleeing) changed for army balance? YES, the same as they are now
Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, o 18:15 przez kudłaty, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Would you like to see balanced scenarios implemented this year for army balance? YES

?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Dlatego właśnie daje te głosowania do sprawdzenia, dzięki za czujność Rince!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Fajnie, że to wrzucasz, bardzo pozytywna inicjatywa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Chyba nie ma sensu glebiej sie nad tym pochylac. Wszystko gra.

Jak Kalesoner. Big thumbs up.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Na ten moment staram się im wytłumaczyć, że te pytania nie są najlepiej sformułowane i pozostawiają masę miejsca na interpretacje, natomiast w razie czego mamy głos gotowy.

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Krótka rada na przyszłość (widzę, ze głosowanie przebiega raczej zgodnie z trendem w polskim WFB, wiec to nie ten przypadek).

Ja bym głosował czym prędzej i z krótkim wyjaśnieniem każdego głosu. W kwestiach merytorycznych nie ma co zwlekać. Najgorsze co sie może zdarzyć to pierwsze trzy głosy za jakimś wynalazkiem, po których państwa mniej ogarnięte podniecą się, że to nowa wspaniała droga i tez zaczną na nie głosować.

Głosując wcześnie i z wyjaśnieniem mamy szansę przekonać niezdecydowanych, albo odpalic chwilowy owczy pęd za "naszym". Na koniec jest jakaś tam kontrola bycia języczkiem u wagi ale w tych merytorycznych/feedbackowych glosowaniach raczej mniej istotne.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dobra inicjatywa, dobry głos :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Spodziewam się, że jesteśmy raczej za utrzymaniem status quo, ale też nie będę płakał jak zajdą jakieś zmiany.

Coś typu scenariusze to rzecz, którą wykorzystać będzie potrafił dobry gracz, a ma to też wpływ na rozpy i troszkę je ogranicza.

Jeśli chodzi o LoS to ja np. jestem zwolennikiem leveli, które też dobry gracz potrafi wykorzystać, a maszynki przestają być bezkarne za hordą krasnali. Było to grane w 2011 r. i mi się podobało.

Ale to jest tylko moje prywatne zdanie wynikające z tego, że powoli zaczyna mi sie nudzić spotykanie tych samych armii na przeciwko i graniu tych samych bitew.
Jedno jest pewne - jakie te ograniczenia nie będą, wszyscy będziemy grać na takich samych zasadach. Wygra lepszy i lepiej przyciągający szczęście :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

paulinka17 pisze:Ja bym głosował czym prędzej i z krótkim wyjaśnieniem każdego głosu. W kwestiach merytorycznych nie ma co zwlekać. Najgorsze co sie może zdarzyć to pierwsze trzy głosy za jakimś wynalazkiem, po których państwa mniej ogarnięte podniecą się, że to nowa wspaniała droga i tez zaczną na nie głosować.

Głosując wcześnie i z wyjaśnieniem mamy szansę przekonać niezdecydowanych, albo odpalic chwilowy owczy pęd za "naszym". Na koniec jest jakaś tam kontrola bycia języczkiem u wagi ale w tych merytorycznych/feedbackowych glosowaniach raczej mniej istotne.
Dobrze pisze - polać Muuu! ;)

A tak w kwestii samych nowości to jestem zdecydowanym zwolennikiem lekkich zmian - oczywiście w kierunku lepszego balansu - nie da się określić czy ma to być mocniejsze cięcie czy uwolnienie spod cięć - jedynie sensowne ograniczenia są wtedy kiedy pomagają aby utrzymać balans między armiami... inaczej tak proste określenie ograniczeń jak "mocniejsze" lub "lżejsze" nie przyniesie nic dobrego - z jednej strony same kadłubki, z drugiej potworki...

Kudłacz: dobrze że wrzucasz tutaj info z TWF. Nie każdy ma czas śledzić co się tam rozwija...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Co to za wynalazek ? - nie odpala mi się
Jak to by przeszło to ja będę zlecać budowanie rozpiski komuś bo centralnie tego nie ogarniam...
1. As now
Jeśli chodzi o LoS to ja np. jestem zwolennikiem leveli, które też dobry gracz potrafi wykorzystać, a maszynki przestają być bezkarne za hordą krasnali. Było to grane w 2011 r. i mi się podobało.
Dokładnie tak jak Kalafior ... obecny system jest debilny i pomimo, że jestem do niego przyzwyczajony, wolałbym uczyć i przyzwyczajać się do czegoś bardziej logicznego i sensownego niż ten "bubel"

Poczekamy, zobaczymy ;)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Teraz AR próbuje zrozumieć co oznacza głos kapitanów ;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Do Swedish Compa to chyba potrzeba arkusza excelowego i księgowej ;D
Release the Przemcio!

ODPOWIEDZ