Gampowe Dożynki (26-27.10.2013)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Babicki Master - Nie w Babicach (26-27.10.2013)

Post autor: Kalesoner »

Decyzja organizatora zapadła, zostawcie te głupie przepychanki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

1. Trol jest trolem więc przejdzie - chyba że w armii Chałasu.
Zwykłe trolle ale pomalowane jak do woch a nie zachylone od kolegi, który gra orkami przechodzą czy nie? Zaznaczam, że trolli chaosu wg stronki gw jest jeden obleśny wzór za kuriozalną cenę od sztuki.
Jeśli w wymienionym przypadku też odpadają to prosiłbym o kilka słów wyjaśnienia bo imo byłaby to niekonsekwencja.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Akadera pisze:
1. Trol jest trolem więc przejdzie - chyba że w armii Chałasu.
Zwykłe trolle ale pomalowane jak do woch a nie zachylone od kolegi, który gra orkami przechodzą czy nie? Zaznaczam, że trolli chaosu wg stronki gw jest jeden obleśny wzór za kuriozalną cenę od sztuki.
Jeśli w wymienionym przypadku też odpadają to prosiłbym o kilka słów wyjaśnienia bo imo byłaby to niekonsekwencja.[/q

Postaram się rozwiać wasze wszelkie wątpliwości.

Odnośnie Troli i stwierdzenia troll to trol: Chodzi mi o armie O&G, gdzie we wcześniejszych edycjach mieliśmy doczynienia z dwoma rodzajami troli: rzeczny i jaskiniowy. Obecnie mamy jeden rodzaj w tej armi wiec przechodzą obydwa trole bez jakichkolwiek konsekwencji - poza obcięciem w ocenie armii za brak spujności oddziału.

Odnośnie troli w WoCh.
Jest model wydany przez GW, tak więc mamy i możliwość zakupienia jego.
Wystawianie troli z O&G w WoCh jest takim samym proxem jak wystawianie kawalerii Blood Knightów zamiast innej kawalerii.
Jedynym wyjątkiem jest sytuacja gdzie dany oddział będzie pasował do danej armii, czyli jak to zaóważył Akadera:
Trole w WoCh mają słaby model. Ładniejszy jest ten z O&G. Pomalować, lekko przekonwertować pod danego Marka i mamy śliczne trole Chałasu.

Czy wy naprawde jesteście aż tak mało rozumni, a w Battla zaczeliście grać wczoraj??

To nie jest lokal, tylko Master.
Na Masterach jest wyraźnie napisane: ZAKAZ GRANIA NIE POMALOWANĄ ARMIĄ I ZAKAZ GRANIA PROXAMI.

Będę bezlitośnie zdejmował modele nie będące z danej armii - chyba że zostanie ona przygotowana i skonwertowana.

Zalicie się o dopuszczenie DR za WarLocki - zbędne marudzenie bo zwykły nie skonwertowany oddział DR który ma przedstawiać uw nie będący jeszcze w sprzedaży oddział WarLocków również będę ściągał.
To samo się tyczy modeli bez jeźdźców, brak załogi w rydwanach itp itd.

No chyba że wolicie wersje bardziej łagodną czyli:
atakują same konie, bo nikt ich nie dosiada.

Proszę przyłóżcie się do tego hobby, bo grając śmietnikiem obrażacie nie tylko przeciwnika, który poświęca bardzo dużo czasu na przygotowanie swojej armii, ale również wystawiacie organizatorów do podejmowania decyzji o usuwaniu czegoś ze stołu.

Czego jeszcze nie chce widzieć na stołach??
-zabawek ze stoisk
-ulepków z gliny, drewna lub gumy do żucia
-nie pomalowanych modeli
-to co nie jest normalnym modelem do naszego systemu niech lepiej nie pojawia się na stole

I nie mówcie o tym że ktoś nie ma kasy na modele. Zdecydowane 75% z was gra w WFB więcej niż 2 lata.
Ja za starych dobrych czasów, kiedy się uczyłem i nie pracowałem w przeciągu 2 lat potrafiłem sobie uzbierać armie na duże punkty. Nie miałem od kogo pożyczać modeli którymi chciałem zagrać więc grałem tym co miałem.
A jak chciałem czymś zagrać to nie prosiłem się nikogo, tylko lazłem do Faberów i kupowałem to co było mi potrzebne.

To teraz zrobiła się jakaś taka idiotyczna moda.
Pożyczę 0.5 mln figurek na mastera.

To właśnie przez takie podejście firma GW upada :)

Powtórzę jeszcze raz - Rygorystycznie będziemy podchodzić do kwestii przygotowanych armii.
Dębek jak i wielu innych graczy rozumieją o czym mówię i zapewne będą głośno bić brawo jak zobaczą że jakiś model wyleciał bo nie spełnił wymogów organizatora.

Pozdrawiam.
Możecie kontynuować swoje dalsze biadolenie.

A i jeszcze jedno: To przez brak odpowiedniego podejścia wszystkich organizatorów Masterów mamy to co mamy.
Czyli oryginalny śmietnik na stołach i tylko kilka perełek.
Śmietnisko z lenistwa graczy, a perełki należą do tych co traktują te hobby bardzo poważnie.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Wszystko już jasne :)
Smiechu pisze:zaóważył
Uważaj bo Groszek zaraz zauważy :D
Smiechu pisze:No chyba że wolicie wersje bardziej łagodną czyli:
atakują same konie, bo nikt ich nie dosiada.
Nowa metoda na grę z bretką :D
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Smiechu pisze: Odnośnie Troli i stwierdzenia troll to trol: Chodzi mi o armie O&G, gdzie we wcześniejszych edycjach mieliśmy doczynienia z dwoma rodzajami troli: rzeczny i jaskiniowy. Obecnie mamy jeden rodzaj w tej armi wiec przechodzą obydwa trole bez jakichkolwiek konsekwencji - poza obcięciem w ocenie armii za brak spujności oddziału.
...
I nie mówcie o tym że ktoś nie ma kasy na modele. Zdecydowane 75% z was gra w WFB więcej niż 2 lata.
Ja za starych dobrych czasów, kiedy się uczyłem i nie pracowałem w przeciągu 2 lat potrafiłem sobie uzbierać armie na duże punkty. Nie miałem od kogo pożyczać modeli którymi chciałem zagrać więc grałem tym co miałem.
W OnG teraz są 3 rodzaje trolli. Rzeczne i Kamienne wciąż są tyle tylko że w sekcji Rare i są mniej wystawialne. Doszły trolle zwykłe w sekcji special. Stąd też - jeszcze raz napisz o co chodzi w kwestii trolli w OnG :)

Co do tego drugiego to taka drobna uwaga nie mająca wpłynąć na całość wypowiedzi bo z nią się zgadzam - kiedyś GW było tańsze a robi się coraz droższe pod wieloma względami - przy takich wypowiedziach warto to uwzględniać.
Obrazek

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

To tak, żeby konkretnie coś ustalić:
Mam taki oddział trolli:

Obrazek
Obrazek

(wybaczcie jakość zdjęć - po kliknięciu otworzą się w większym formacie)

Składa się taki oddział zarówno z trolli chaosu, jak i river trolli, jest także jeden z modeli Forge'a i jeden ze starego starteru.
Całość moim zdaniem wygląda co najmniej nieźle i świetnie taka mieszanka pasuje to zgraji Chaosu gdzie trudno o widok kilku takich samych zmutowanych bestii.

Jakby to zostało ocenione? Jako prox? Konwersja czy coś?
Dodam, że na jednym masterze już tym grałem i nie słyszałem zastrzeżeń (a grałem m. in. przeciw Śmiechowi).

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Takie pytanie...
Co jeśli gracz DE używa DR i Warloków mając te same modele?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Możesz mu zmienic własnorecznie rozpe długopisem bez pytania zeby sie zgadzało :mrgreen:
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

bigpasiak pisze:Takie pytanie...
Co jeśli gracz DE używa DR i Warloków mając te same modele?
Wydaje mi się, ze Śmiechu wcześniej napisał, że można używac DR jako WRL pod warunkiem, że nie wystawiasz DR.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Czasami czytam te forum i nie dowierzam własnym oczom jak można zadawać takie pytanie mając na nie odpowiedzi w samym temacie.

Ehh Pasiaku.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Karli pisze:Co z noclegiem na sali (w sensie w jakich warunkach jest? Osobna salka? Ogrzewana?) i jakąś najebą sobotnią? Czy są tam prysznice i coś w promieniu 300m gdzie o 8 rano w niedzielę można dostać śniadanie bądź jego składowe?

Piedzielicie jakieś farmazony a naprawdę istotne kwestie pozostają bez odpowiedzi...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Nie ma noclegu z piątku na sobote.
Noclegownia z soboty na niedziele nie jest za duza, ale postaramy sie skolowac materace z OSP Babice

Awatar użytkownika
Euru
Wałkarz

Post autor: Euru »

A oprócz noclegu na sali - jakieś info o innych opcjach miało się pokazać?

Ciągle trochę dziur w 1 poście jest, a rozpy do niedzieli. Dla zamiejscowych brakuje ważnych info.
Obrazek

Mój blog (praktycznie same zdjęcia figurek) - http://euru-warsztat.blogspot.ie/

Awatar użytkownika
Milczek
Kradziej

Post autor: Milczek »

Bardzo proszę o podanie godzin rozpoczęcia i planowanego zakończenia turnieju. Od niedawna wszystkie TLK objęte są rezerwacją miejsc i rezerwowanie 6 miejsc na sobotni/niedzielny pociąg z trasą 500km, nawet 7 dni przed turniejem objęte jest pewną dozą ryzyka.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

+1

W sobotę jest Jamal i Grubson w Stodole o 19 - może ktoś chce się wybrać?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Smiechu pisze:Czasami czytam te forum i nie dowierzam własnym oczom jak można zadawać takie pytanie mając na nie odpowiedzi w samym temacie.

Ehh Pasiaku.
Ależ oczywiście, że przeczytałem odpowiedzi na pytania zadane wcześniej, chcę mieć jednak pewność co do prawdopodobieństwa zaistniałej sytuacji.
Za tydzień zobaczymy czy było to bezzasadne. 8)

Dziękuję za jasną i klarowną odpowiedź.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Jak jest z prysznicami? Będzie gdzie się umyć?

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Są 2 prysznice, więc szału nie ma.

Ale lepsze 2 niż ani jednego.

Ramy czasowe już wbijam. Przepraszam że tak późno, ale dopiero teraz mam chwilę by to ogarnąć.

Czas punktowanych zgłoszeń wydłużamy o jeden dzień.

Jak czegoś jeszcze brakuje to piszcie - mogłem coś jeszcze przeoczyć w tym stosie pytań.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Zmien w poscie glownym, ze rozpy za 5DP za do poniedzialku 21ego.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Euru
Wałkarz

Post autor: Euru »

Co z noclegiem nie na sali - możecie coś polecić poza hotelami za 180 za noc?
Obrazek

Mój blog (praktycznie same zdjęcia figurek) - http://euru-warsztat.blogspot.ie/

ODPOWIEDZ