Nowy Kodeks DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Re: Nowy Kodeks DE

Post autor: Samael »

Twister pisze:Ilościowo Warlocków będzie po 5 w pudle?
Tak. 5 warlocków lub DR.
Twister pisze:O co chodzi z tym White Dwarfem za ponad 8 dych?
Chyba o taką kolekcjonerską figurkę dwarfa (White Dwarf), co co roku inna wychodzi.
Można ją też chyba do prenumeraty dostać.
Ale pewien nie jestem, bo rzadko kiedy czytam WD.

A co do cen, to serio interesujące... Patrząc na pierwsze pudła i wcześniej na lizaki już spodziewałem się ceny za exe jakieś 200,-, a DR coś koło 150.
Cóż... teraz tylko pozostaje czekać.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Za brzydko, za drogo.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Ej, hej Panowie, akurat Dark riderzy sa całkiem fajni. Tylko zęby wypiłować królikom. Warlocki to coż.... jaki fluff taki model ;) Jeśli w boxie jest 8 kolesi. Jeśli pięciu to faktycznie drogo.

Dark riderzy wymieszani z warlockami mogą dawać radę, dać im łapkę z bronią jednoręczna, wymieszać główki, jakaś druga łapkę ze 'spaczeniem' zielonym świecącym czymś i powinni wyjść ok.

Inna sprawa, że złożenie unitu exeków/BG to koszt 360 ziko. Masakra jak na plastiki. Klocek warriorów to circa 240. Ceny nie rozpieszczają :(

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Twister pisze:
O co chodzi z tym White Dwarfem za ponad 8 dych?
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

stave pisze:Jak cos druga fala DE będzie odpalona oficjalnie 2 listopada a poniżej to co w skład tego zestawu wchodzi z cenami, które na 99% będa.

TRIUMPH & TREACHERY (ENGLISH) - 180,00 zł (2.11) - supplement do WFB

DARK ELF WARHOST OF NAGGAROTH - 422,00 (9.11) - jako, że już niedługo grudzień to powoli zaczynają wrzucać duże pudła jak to co roku robią, bo innego wytłumaczenia nie ma co do ceny tego boksu.

DARK ELF HAR GANETH EXECUTIONERS/Black Guard of Naggarond - 126,80 zł (2.11)
DARK ELVES SCOURGERUNNER CHARIOT - 106,70 zł (2.11)
DARK ELF DOOMFIRE WARLOCKS/Dark Riders - 85,50 zł (2.11)
DARK ELF BLACK ARK FLEETMASTER - 51,00 zł (2.11)

THE RESTLESS DEAD - 305,00 zł (16.11) - kolejne duże pudło tylko do VC-tów
CREATURES OF THE CHAOS WASTES - 600,00 zł (16.11) - i to samo tylko do Chaosu. Na razie jako, że nie mam WD to cięzko stwierdzić co jest w tych dużych boksach

THE WHITE DWARF (2014) - 85,60 zł (2.11) - nie pytajcie o ten model bo tez nie wiem jeszcze jak wygląda.
To są ceny GW ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Moim zdaniem ciężko przeginają. Dobrze zarabiam, ale mam problem z wywaleniem takiej kasy na plastiki. Do tego z wyglądem średnio - witch elfki są brzydaśne, executionerzy mają z bazy główki do wymiany, konie z wadą zgryzu... I te gigantyczne ołtarze wleczone do bitwy zaczynają mnie wkurzać swoją niedorzecznością. Gdyby to była jakaś bestia, to jeszcze ok. Ale po prostu głupio wygląda, kiedy zwinne i pijane rządzą krwi witch elfki ciągną na bitwę piętrowy domek dla hagi wyposażony w schody i 5-metrowy pomnik leni... Khaina. Albo kiedy taki samobieżny kociołek zapyla po stole.

O ile dark eldarzy dostali wcześniej trochę fajnych figsów, to naprawdę tu jest bieda, bez żadnych zastrzeżeń podobają mi się tylko nowi warriorzy.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Barbarossa pisze:Albo kiedy taki samobieżny kociołek zapyla po stole...
The Will of Gods man

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Sądzę, że bogowie mają ciekawsze rzeczy do roboty, niż służenie za siłę napędową do kociołków.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Swoją drogą bogactwa póz exeków też się nie mogłem doszukać na zdjęciach. Wszyscy stoją w takiej samej z pozycji, jak jeden z metalowych wzorów. No cóż, plastiki. A metalowi execy osiągają całkiem niezłe ceny na jebaju:
http://www.ebay.co.uk/itm/251357644965? ... 1423.l2649
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Barbarossa pisze:Moim zdaniem ciężko przeginają. Dobrze zarabiam, ale mam problem z wywaleniem takiej kasy na plastiki. Do tego z wyglądem średnio - witch elfki są brzydaśne, executionerzy mają z bazy główki do wymiany, konie z wadą zgryzu... I te gigantyczne ołtarze wleczone do bitwy zaczynają mnie wkurzać swoją niedorzecznością. Gdyby to była jakaś bestia, to jeszcze ok. Ale po prostu głupio wygląda, kiedy zwinne i pijane rządzą krwi witch elfki ciągną na bitwę piętrowy domek dla hagi wyposażony w schody i 5-metrowy pomnik leni... Khaina. Albo kiedy taki samobieżny kociołek zapyla po stole.

O ile dark eldarzy dostali wcześniej trochę fajnych figsów, to naprawdę tu jest bieda, bez żadnych zastrzeżeń podobają mi się tylko nowi warriorzy.
Barbarossa pisze:Sądzę, że bogowie mają ciekawsze rzeczy do roboty, niż służenie za siłę napędową do kociołków.

Barb plusssss milion =D>

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Barbarossa pisze:Sądzę, że bogowie mają ciekawsze rzeczy do roboty, niż służenie za siłę napędową do kociołków.
A Wielki Bóg Kociołków ? Gadałem z nim. Twierdził że to norma u nich...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Duderson pisze:Swoją drogą bogactwa póz exeków też się nie mogłem doszukać na zdjęciach. Wszyscy stoją w takiej samej z pozycji, jak jeden z metalowych wzorów. No cóż, plastiki. A metalowi execy osiągają całkiem niezłe ceny na jebaju:
http://www.ebay.co.uk/itm/251357644965? ... 1423.l2649
Zaraz swoich pomalowanych wystawie ;)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
szirer
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: szirer »

DarkAngel pisze:
stave pisze:Jak cos druga fala DE będzie odpalona oficjalnie 2 listopada a poniżej to co w skład tego zestawu wchodzi z cenami, które na 99% będa.

DARK ELF WARHOST OF NAGGAROTH - 422,00 (9.11) - jako, że już niedługo grudzień to powoli zaczynają wrzucać duże pudła jak to co roku robią, bo innego wytłumaczenia nie ma co do ceny tego boksu.

CREATURES OF THE CHAOS WASTES - 600,00 zł (16.11) - i to samo tylko do Chaosu. Na razie jako, że nie mam WD to cięzko stwierdzić co jest w tych dużych boksach

THE WHITE DWARF (2014) - 85,60 zł (2.11) - nie pytajcie o ten model bo tez nie wiem jeszcze jak wygląda.
To są ceny GW ?

Nie to są już sklepowe :) dodam że u nas będzie taniej ;)

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

szirer pisze:
DarkAngel pisze:

To są ceny GW ?

Nie to są już sklepowe :) dodam że u nas będzie taniej ;)

U was to znaczy u kogo ?

stave
Wałkarz

Post autor: stave »

Hehe - to są ceny, które obowiązują u nas w Łodzi i zapewne w pozostałych sklepach będą dość podobne - różnicę robią dodatkowe rabaty itd., ci co kupują wiedzą jak to u nas działa. Cen GW nie chcecie widzieć a w szczególności dużych BOKSów :D :mrgreen: bo można zawału dostać :D
Ogólnie w tym w tygodniu zaczynają się wysyłki do Polski aby sklepy były zaopatrzone na premierę.
Obrazek
Posiadamy pełną ofertę GW, Italeri, Excel, Wamod i Magnesy.eu
Adres cennika: http://stagraf.pl/cennik/cen.21.06.14.xls
http://www.facebook.com/KGBMarauder
http://www.facebook.com/StagrafStudio

Awatar użytkownika
szirer
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: szirer »

Inferno pisze: U was to znaczy u kogo ?

za mały podpis mam? ;)

ceny GW jak zobaczycie to wam szczeny opadną :) sam jestem ciekawy co będzie w tych dużych boxach :)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Powiedzcie mi czy jak WS lub BS modelu spada do 0 to model spada ze stołu :?:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Nie.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Jak WS spada do 0 to model dostaje autohity w CC a to znaczy, że np. nie działa Poison ale Kraken ma z automatu +D6AS7.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No i już się pojawiła nowa koncepcja cięcia DE na euro. warlocy/4lvl z death/lord z płaszczykiem 3+ , max 1. Słabo jeśli to przyjdzie.

ODPOWIEDZ