Ty chyba nie grasz zbyt długo, co?Zbik666 pisze:Dwie armaty i helka same sie obronia przed wszystkim. A jak nie stawiasz maszyn obok siebie to 5 Hundgunersow spokojnie starczy na lataczy.
Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
Jak sie armata i helka obronią przed powiedzmy hmmmm 10 skinków lub 8 driad?Nawet 5 furii harpii czy czegoś w tym stylu nie ustrzelisz.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
po pierwsze nie ustawiaj wszystkich maszyn w jednym skupisku bo na starcie masz po wszystkich, jak coś podleci to ten helblaster jest nie tylko na jakieś klocki czy kawalerie, a jak już naprawdę chcesz bronić maszyn to polecam 5 rycerzy z muzykiem
Poza tym, najpiękniejsza sprawa z Cannonami jest taka, że nie trzeba ich chronić. Jak masz 3 działa to przeważnie po 2 turach (3 jak kiepsko Ci idzie) nie są już Ci do niczego potrzebne, bo i tak strzelasz nimi w coś, co się średnio opłaca.
Dodatkowo, jeden kosztuje 100 punktów, więc można (ja tak robię) spokojnie go poświęcać, a wróg przeważnie musi użyć dużo więcej sił, by takie działo zniszczyć.
Są tanie, piekielnie dobre i tak mocno przykuwają uwagę wroga, że zrobi wszystko żeby je zniszczyć, a tymczasem Twoje oddziały dochodzą do walki i robią takie zamieszanie, że...
Dodatkowo, jeden kosztuje 100 punktów, więc można (ja tak robię) spokojnie go poświęcać, a wróg przeważnie musi użyć dużo więcej sił, by takie działo zniszczyć.
Są tanie, piekielnie dobre i tak mocno przykuwają uwagę wroga, że zrobi wszystko żeby je zniszczyć, a tymczasem Twoje oddziały dochodzą do walki i robią takie zamieszanie, że...
no tak, tylko ze jak trafie na bretonie to jak erranci wejda w klocek i jakims cudem nie przebija sie przez niego w 1 tuze to bedsziemy tam stac i sie wyzynac, taki klocek walczacy zablokuje dojscie do armat reszta konnicy bedze musiala walczyc z czyms innym, lub bedzie zrywac baty od cannona
nie jest tak?
nie jest tak?
No niby racja, ale z Bretką w sumie, jak sam napisałeś cudem, może jeszcze z jedną czy dwiema armiami, ale reszta... Zawsze coś się znajdzie, żeby cannonka zniszczyć
2007 Pts -Empire Army
Grand Master of an unnamed Knightly Order @ 215 Pts
General; Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Warhorse
Holy Relic [45]
Helm of the Ratslayer [25]
Warhorse @ [0] Pts
1 Battle Wizard @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Captain @ 157 Pts
Barding; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Banner of Sigismund [60]
1 Warhorse @ [0] Pts
7 Knightly Orders @ 244 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician;
Warhorse
The Steel Standard [20]
1 Preceptor @ [16] Pts
8 Warhorse @ [0] Pts
10 Knightly Orders @ 279 Pts
Warhorse
War Banner [25]
10 Warhorse @ [0] Pts
10 Handgunners @ 85 Pts
Empire Handgun; Musician
10 Handgunners @ 85 Pts
Empire Handgun; Musician
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Helblaster Volley Gun @ 110 Pts
1 Steam Tank @ 300 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 59
Total Army Cost: 2005
Chciałem coś bez altara i wymyśliłem taką plewną rozpę , prosze o wszelkie komentarze
Grand Master of an unnamed Knightly Order @ 215 Pts
General; Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Warhorse
Holy Relic [45]
Helm of the Ratslayer [25]
Warhorse @ [0] Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Captain @ 157 Pts
Barding; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Banner of Sigismund [60]
1 Warhorse @ [0] Pts
7 Knightly Orders @ 244 Pts
Warhorse
The Steel Standard [20]
1 Preceptor @ [16] Pts
8 Warhorse @ [0] Pts
10 Knightly Orders @ 279 Pts
Warhorse
War Banner [25]
10 Warhorse @ [0] Pts
10 Handgunners @ 85 Pts
Empire Handgun; Musician
10 Handgunners @ 85 Pts
Empire Handgun; Musician
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Helblaster Volley Gun @ 110 Pts
1 Steam Tank @ 300 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 59
Total Army Cost: 2005
Chciałem coś bez altara i wymyśliłem taką plewną rozpę , prosze o wszelkie komentarze
Strasznie dzwiny ten Grand master.
Nie lepiej dac mu laurels of victory i sword of power?
4 ataki z siłą 6 bolą a każda rana zadana w walce liczy sie jako 2 do CR.
Nie lepiej dac mu laurels of victory i sword of power?
4 ataki z siłą 6 bolą a każda rana zadana w walce liczy sie jako 2 do CR.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
No gram od niedawna, wczesniej tylko potyczki w domu z kumplami. Moim zdaniem jednak armaty + helka sa wstanie sie same obronic. Armaty maja strzal kartaczem na bliskie odleglosci nie wspominajac o normalnych strzalach, Helka zmiecie wszystko co podleci na 24 cale. NIe mowie tu ze tak trzeba grac ale podalem ten przyklad jako ostatecznosc.raf pisze:Ty chyba nie grasz zbyt długo, co?
Wracając do rozpy, to największą jej wadą dla mnie, są tylko dwa oddziały walczące, to trochę za mało, a Tank czasem sam sobie staje, i nie można na nim w 100 % polegać.
Nie daj Bogowie wejdzie jakiś czar albo jakaś plewa przytrzyma Twój oddział i lipa straszna.
Co do samej konstrukcji to ciekawa. Jak ktoś atakuje to masz mega Fire power i do tego silne oddziały do kontruderzenia, jak sam atakujesz, masz duże wsparcie ogniowe...
Ciekawe...
Nie daj Bogowie wejdzie jakiś czar albo jakaś plewa przytrzyma Twój oddział i lipa straszna.
Co do samej konstrukcji to ciekawa. Jak ktoś atakuje to masz mega Fire power i do tego silne oddziały do kontruderzenia, jak sam atakujesz, masz duże wsparcie ogniowe...
Ciekawe...
Tylko że cos takiego to działa tylko w teorii... Cokolwiek strzelającego zdejmie ci obsługe helki, a 8 calowy kartacz to przydaje sie jak cos ci podejdzie przez przypadek goniąc, overrunując lub cos w tym stylu, bo na kartaczowanie fasta czy latacza nie masz co myśleć...Zbik666 pisze:No gram od niedawna, wczesniej tylko potyczki w domu z kumplami. Moim zdaniem jednak armaty + helka sa wstanie sie same obronic. Armaty maja strzal kartaczem na bliskie odleglosci nie wspominajac o normalnych strzalach, Helka zmiecie wszystko co podleci na 24 cale. NIe mowie tu ze tak trzeba grac ale podalem ten przyklad jako ostatecznosc.raf pisze:Ty chyba nie grasz zbyt długo, co?
Jak dojada to mogą jeszcze liczyć na hity z siłą 2 lub 4(to nie boli tak bardzo.A może jeszcze wybuchnąć.
Wczoraj kumpel grał ze mna i ustawił gorgera więcej niż 8 cali od działa.To był błąd bo dostał z siłą 10 i 5 ran.
Jakby postawił pod lufą to by dostał hita z siłą 2(na dorzucie miałem 10).
Wczoraj kumpel grał ze mna i ustawił gorgera więcej niż 8 cali od działa.To był błąd bo dostał z siłą 10 i 5 ran.
Jakby postawił pod lufą to by dostał hita z siłą 2(na dorzucie miałem 10).
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
DoW to dla klimaciaży.
Jeśli jednak juz jakies brać to tylko Kislevicki kontyngent.
Boyara na koniu, winged lancerów i gryphon legion.
Jeśli jednak juz jakies brać to tylko Kislevicki kontyngent.
Boyara na koniu, winged lancerów i gryphon legion.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
DoW się opłaca, jeśli nie masz 2x Steam Tank.
Osobiście polecam Giganta albo 3 Irongatów
Osobiście polecam Giganta albo 3 Irongatów
- Shakin' Dudi
- Masakrator
uno czemu z siła 2? przecież siłe z kartacza sie losuje
duo to z DoW to ja bym brał canona jakbym juz cos miał wybierac
duo to z DoW to ja bym brał canona jakbym juz cos miał wybierac