…Czyli jak Skaveni walczą wręcz… - VIII edycja, AB 2009

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Re: …Czyli jak Skaveni walczą wręcz… - VIII edycja, AB 2009

Post autor: Hoax »

Wg mnie większość jest bolesna... Nawet takich 2 elektryków to już nie jest fajne. Cięcia na slavy natomiast są koszmarne. Jak to się tak powtarza, to pewnie coś podobnego będzie.
Poza tym oczywiście pociachane rary/itemy. To zaczyna być chore. Albo abomka, albo power scroll. Z takimi ograniczeniami to już chyba naprawdę będzie tylko kilka sensownych rozpisek.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Kilka to już jest...
Obrazek

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Kilka? IMO będziemy się cieszyć jak będą 2 a nie "jedyna słuszna" :roll: Skończy się na graniu na 2 warlordach, bo to chyba ostatnie co chcą nam zostawić. Moje pierwsze wrażenie, to że mało brakuje do wpisu "Hellpit Abomination - banned". :?

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Nie ma sensownych rozpisek, którymi można by się spodziewać wygranej nie spowodowanej fartem. :?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Prawda... A może nie jest to jakieś mega dopieprzenie znowu, ale jednak jeszcze bardziej przycinają. To co, będzie już absolutnie jedna i do tego przy założeniu farta?
(Abomka albo dzwon albo storm banner - k^rwa, serio?!)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

zobaczycie będzie do wyboru Screaming bell max 0 in total, Hells pit abomination/Czeftain BSB 0-1
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Meh.
Niby to tak z kwaśną miną, lecz pół żartem, pół serio, a ja tymczasem faktycznie zaczynam obawiać się takiego scenariusza...

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Nie no bez przeginki, Lidder napisał, że trafiła się tym razem do sztabu od Draftu osoba znająca podstawy logiki i myślenia, więc jest szansa że będzie dobrze, może odblokują opcję dzwon, działo, aboma, koło, lub chociaż dwa działa
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Brzmi to całkiem optymistycznie, ale jak nie tak to inaczej udupią.

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Dwie latary? Nie liczyłbym na to... ;)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Cóż prawda jest taka, że na ostatnim etc skaveny wypadły całkiem nieźle. Dodatkowo większość teamów miała je u siebie i sobie jakoś radzili. Problem polega na tym, że to może być całkiem fajna armia zadaniowa, która ma odegrać jakąś tam rolę w teamie. Np totalnego blokera, albo hittera. Obydwie te opcje przy zeszłorocznych ograniczeniach i dobrym parowaniu były możliwe. Jednak w przypadku turniejów singlowych armia przy zeszłorocznych i aktualnie proponowanych restrykcjach nie ma racji bytu. Nie jest to ani armia stabilna, ani posiadająca na wszystko odpowiedź w wystarczającym zakresie. Pokazują to wyniki kilku ostatnich masterów, gdzie skaveny nie łapały się do top 10, a z top 20 też bywało różnie. Jasne można powiedzieć, że od kiedy Młody przerzucił się na coś innego to nie ma generała jednak nie do końca wierzę, że to jest jedyna przyczyna takiego stanu rzeczy.

Bądź co bądź u mnie skaveny idą na półkę do czasów 9 edycji.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Zgadzam się całkowicie z tym co napisałeś. Meta się zmienia, armie się zmieniają ale restrykcje pozostają takie same, ba nawet mogą być jeszcze większe.

Dlatego ja też już odstawiłem szczurki.
Obrazek

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Ja jeszcze nie, ale zapewne czeka je to w przyszłym roku.
Zapowiada się, że szczury staną się niedługo niszową armią, mało kto z liczących się obecnie graczy jeszcze będzie nimi grał.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Misie, ktos tu bloga prowadzi a wy my etcwhine serwujecie :) Bedzie jak zwykle - cos sie wymysli
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Tak więc, wracając do pierwotnego tematu, Ravtheone, można prosić o więcej? =D>
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

kolejne pomysły :)
Skaven (2400)
• Giant Rat units, Rat swarm units, Warlock Engineers, max 3 each
• Skavenslave units, max 3 units and 120 models
• Gutter Runner units, max 2
• Warp-Lightning Cannon / Hellpit Abomination (max 1) / Screaming Bell, max 2
• Doom Rocket / Brass Orb / Power Scroll, max 1
• Gutter Runner unit / Storm banner / 2nd Doomwheel, max 2
można w sumie wyciąć z tego tematu ;)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Gutter Runner unit / Storm banner / 2nd Doomwheel, max 2 o co tu biega? Nie mogę mieć Sztormówy i dwóch unitów guttersów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Tak to niestety wygląda :|
Let the River of Blood flow...

ravtheone
Mudżahedin
Lokalizacja: Najczarniejsze, najrzadziej odkurzane zakątki Ciemnogrodu

Post autor: ravtheone »

Tak sobie patrzę i hihoczę. - Głosz Rogatego Szczura wydobył się z zaświatów... lub czeluści... lub czeluści zaświatów. - zastanawiałem się kiedy ten offtopic się skończy i kiedy dojdziecie do konstruktywnych wniosków. A są przynajmiej takie:

1) Zastanowić się, i tu mam na myśli organizatorów turniejów, czy ograniczenia Euro zostały stworzone do gier indywidualnych czy zespołowych. Wg mnie zespołowych i tym samym nie powinny być prawdą objawioną przy organizacji turniejów indywidualnych.

2) Czy Euro to Warhammer? Nie. To nie krwisty Warhammer, tylko taka modyfikacja, która sprawia że jedne przegięcia znikają, a drugie się pojawiają. Jeżeli miałyby być wprowadzane jakieś modyfikacje dla turniejów indywidualnych, bo jakiś standard, ze względu na łatwość odniesienia się do niego przy realizacji turnieju ma pewne uzasadnienie, ale nie powinno to polegać na tak ordynarnym balansowaniu armii. A na czym... jeszcze nie wiem, ale można przeprowadzić taką dyskusję i to forum jest odpowiednim miejscem. Zastanówmy się przede wszystkim organizując turnieje, czy euro jest właściwym formatem. Jeżeli nie będziecie w tym formacie urządzać turniejów indywidualnych, nie będzie problemem obcięcie skavenów.

3) Jak nadal będzie panowała Eurometa i gracze odwrócą się od Skavenów, będzie można tanio kupić figurki, z czego cieszą się hobbyści, kolekcjonerzy i prawdziwi fanatycy szczurzej rasy, którzy będą czcić Rogatego Szczura bez względu na wszystko. Po jakimś czasie wystawiając tą niszową armię będziemy miażdzyć przeciwników tylko dzięki nieznajomści naszej armii przez tych drugich.

Tymczasem wracając do tematu...
MISFIRE 2022 - turniej WFB6
MISFIRE 2022 na Facebook

WFB: HE, SK, OK, EMP, O&G
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Mordheim: Skaven, Possesed
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Więcej! Więcej:D
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

ODPOWIEDZ