Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Kreska to kreska i bez problemu można zachaczyć więcej niż dwa modele w szeregu...
skavenska kreska nie ma dopisanego 1 zdania ktore jest np w Lore of Fire
cos ala "every model hit (...) determined as for bouncing cannon ball"
ot i tyle dzieki za cytat
cos ala "every model hit (...) determined as for bouncing cannon ball"
ot i tyle dzieki za cytat
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Warpfire thrower ma napisane:
Wszystkie modele pod szablonem otrzymują d3 wounds?Flame Template as Breath Weapon. S5, D3 wounds
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
Myślałem że jak np. 2 modele są pod szablonem to rany otrzymują 2 + d3 modeli.Bartoslavski pisze:Nie rozumiem dlaczego miało by być inaczej...
Tak samo myślałem z multiple woundami z balisty: przebijam 2 gości i zabijam dodatkowych 2d3.
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Co? Nie zabijasz dodatkowych modeli. Bez jaj. Rany dostaje 2 gości i maksymalnie 2 może zginąć.Kubaf16 pisze:Myślałem że jak np. 2 modele są pod szablonem to rany otrzymują 2 + d3 modeli.
Tak samo myślałem z multiple woundami z balisty: przebijam 2 gości i zabijam dodatkowych 2d3.
Przeczytaj sobie zasady na stronie 45RB.
Każdy W zadany zamienia się w D3W oznacza że model z 1W ginie (nie jest ważne co wyrzucisz na kostce, więc się nie rzuca) a model z większą ilością W może ich stracić D3 (ale maksymalnie tyle ile ma w charakterystyce).
Tak samo działa.
D6W nie oznacza ze ginie D6 modeli, tylko że każdy zraniony model może stracić maksymalnie 6W, ale tylko w przypadku gdy tyle ma w charakterystyce. Reszta W wyrzucona na kostce, powyżej tego co wpisano w charakterystyce, jest tracona.
Life's a game with save and load features disabled.
Jaka jest tabelka misfire Ratlinaga na dubletach?
Właśnie nie mam AB, tylko ten z 7edycji i i nie wiem co się zmieniło.FAZIK pisze:Właściwie to jest w AB .
-
- Chuck Norris
Panowie, to co mówicie wynika z jakichś zasad? Bo tak czytam sobie opis zasady SiN, RB i FAQ i wychodzi mi, że zasady tej nie stosuje się w opisanym przeze mnie przypadku i nie bierze się Ld generała. Możecie podeprzeć swoje stwierdzenia jakimiś cytatami z zasad? Może coś przeoczyłem.