Wiem to. Ale jednak ile masz turnieju gdzie gra się na specjale? malutko...i teraz nagle jedna armia może brać gdy inne nie mogą nawet jeśli chodzi o armię słabą to i tak nie powinni. Imienni bohaterowię niech siedzą na piedestałach a nie na stołachShino pisze:wg. rulebooka mozna brac speciali, wiesz?
ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2014
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, o 19:33 przez crovaxus, łącznie zmieniany 1 raz.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
i były by to WE Wystrzelali byśmy się wszyscy. Albo jak jedna armia to mix wszystkich unitów i można wystawiać co się tylko podoba
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
To by nie był głupi pomysł tak wystawić sobie armię z dowolnymi jednostkami/przedmiotami ....crovaxus pisze:i były by to WE Wystrzelali byśmy się wszyscy. Albo jak jedna armia to mix wszystkich unitów i można wystawiać co się tylko podoba
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Taka ciekawostka:
Podpowiem, że jest tylko jedna możliwość, aby móc zużyć więcej niż 2 dodatkowe kostki dispella na turę, czyli 4
Trzeba najpierw wylosować 1 na exalted gifty na bloodthristerze, a potem dispellować nim 4 razy czary przeciwnika w jednej turze
Wtedy wykorzystujemy w pełnii "boost" jaki wymyslił dla mono armii khorna El Rey
Dają im dodatkowe kostki dispella z racji braku maga w armii, z tym że nie bardzo wiadomo skąd te demony mają te dodatkowe kostki dispella wziąć Genialne! Po prostu ge-nial-ne!!!Daemons of Chaos Khorne (2600pts, +2 Dispel Dice)
May use Skarbrand, Skulltaker & Karanak
Only models with Daemon of Khorne Special rules may be used.
Podpowiem, że jest tylko jedna możliwość, aby móc zużyć więcej niż 2 dodatkowe kostki dispella na turę, czyli 4
Trzeba najpierw wylosować 1 na exalted gifty na bloodthristerze, a potem dispellować nim 4 razy czary przeciwnika w jednej turze
Wtedy wykorzystujemy w pełnii "boost" jaki wymyslił dla mono armii khorna El Rey
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Skoro w tym roku zapis był:Janus pisze:A to nie jest tak że z automatu dostają 2 kostki? Wtedy ma to sens.
I taki zapis mają chłopaki wklejony w pierwszym poście... teoretycznie pracują nad rozwinięciem tego.Daemons of Chaos 2013: (2400pts, +1 Dispel Dice)
Myślisz, że armi mono tęczy dają +1 dispell i +1 power dice z automatu?
Ja tam dodatkowej kości dispella co turę nie miałem, co najwyżej mogłem sobie trzecią wygenerować....
Po próbie ograniczenia w zeszłym roku furii 0-3, myślałem że już mnie nic nie zaskoczy
2300 to pikuś, to jest śmieszniejsze:trikk pisze:Jest gdzieś dostęp do statystyk z ETC 2013? Chciałbym zobaczyć, jak sobie radził WoCh, że chcą mu dać 2300
DP with nurgle / BSB with tzeentch, max 1
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
paranoja jakaś....niech jeszcze dadzą chimera/skullcrushers max 1...co za kretynizm
Nie podpowiadajcrovaxus pisze:paranoja jakaś....niech jeszcze dadzą chimera/skullcrushers max 1...co za kretynizm
A tak poważnie - to jest właśnie ten świetny system, tak na tym forum promowany.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
system dobry, ale no niektóre pomysły rozwalają nawet tych co zawsze byli zadowoleni.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Nie sieję!JaceK pisze:Nie siej defetyzmuCauliflower pisze:Taka ciekawostka:
Oni w ogóle tym się nie zajęli. To była propozycja El Reya, którą na szczęście olali.
Po prostu pokazuję ich sposób myślenia, który mnie bawi
Ograniczenie 0-3 oddziały furii też nie przeszło, a było zabawne. Podobnie jest dawać możliwość wygenerowania do 4 kostek armii bez magów
Chociaż tutaj zapomniałem, że jak 4 raz pod rząd rzucimy na faze magii 2x6 i postawimy 4 oddziały horrorów to też skorzystamy z bonusu!
Można ? MOŻNACauliflower pisze:Nie sieję!JaceK pisze:Nie siej defetyzmuCauliflower pisze:Taka ciekawostka:
Oni w ogóle tym się nie zajęli. To była propozycja El Reya, którą na szczęście olali.
Po prostu pokazuję ich sposób myślenia, który mnie bawi
Ograniczenie 0-3 oddziały furii też nie przeszło, a było zabawne. Podobnie jest dawać możliwość wygenerowania do 4 kostek armii bez magów
Chociaż tutaj zapomniałem, że jak 4 raz pod rząd rzucimy na faze magii 2x6 i postawimy 4 oddziały horrorów to też skorzystamy z bonusu!
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
no widzisz, oni muszą to ograniczyć/zbalansować, a ja w wochu +1 bs mam ciągle
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Furion wyszedł z inicjatywą: http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=118676
Rozpoczęło się kolejne dość długie głosowanie. Tym razem dotyczące Q&A Team: http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=118791 Trwa ono aż do 11. listopada.
Rozpoczęło się kolejne dość długie głosowanie. Tym razem dotyczące Q&A Team: http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=118791 Trwa ono aż do 11. listopada.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2013, o 19:28 przez Lidder, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiedzcie Panowi AndersNohr, że jest głupi.
To, czy armia jest zrobiona na odpierdol, czy "starannie" w 99% przypadkach można określić po 10 sekundach oglądania.
A jak ktoś ma wątpliwości, może wysłać zdjęcia do oceny dla sędziów albo wstawić na forum
To, czy armia jest zrobiona na odpierdol, czy "starannie" w 99% przypadkach można określić po 10 sekundach oglądania.
A jak ktoś ma wątpliwości, może wysłać zdjęcia do oceny dla sędziów albo wstawić na forum
Release the Przemcio!