RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: Morsereg »

Rakso_The_Slayer pisze: Kolor, twarda oprawa, 96 stron, 250 zł...
no to sobie kupilem :/
gdyby kosztowal tak jak 'blood in the badlands' (kolo 100 plnow za 96 stron) to bym lyknal ale, ze podrecznik z dodatkiem ma kosztowac wiecej niz podstawka?? cos tu chyba jest nie ok.

--- edit ---
poprawilem cene ze 150 na 100 plnow ;)
rakso jestes pewny co do tej ceny tego nowego dodatku??
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Morsereg pisze:rakso jestes pewny co do tej ceny tego nowego dodatku??
Potwierdzam cenę Rakso -_-

Plus: nowy WhiteDwarf będzie możliwy do kupienia w sklepach :D Niestety FineCast :(
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

250zł? No problemo, od czego mamy pdfy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

Slayer Zabójców pisze:250zł? No problemo, od czego mamy pdfy :)
pufffff....... [-X
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Genialny Wydawca wręcz zachęca do korzystania z pdf-ów. Ceny masakrujące po prostu...

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

smiejagreg pisze:Genialny Wydawca wręcz zachęca do korzystania z pdf-ów. Ceny masakrujące po prostu...
fakt, ale jak samochód jest za drogi też go kradniesz?

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Morog pisze:
smiejagreg pisze:Genialny Wydawca wręcz zachęca do korzystania z pdf-ów. Ceny masakrujące po prostu...
Ale porównanie! Gratuluje! #-o
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

wiec do jakieś wartości wolno ukraść? (soory za oftop ale takie podejście mnie załamuje....)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Morog pisze:
Dlaczego uważasz, że JA korzystam z pdf-ów :?: Akurat tu źle trafiłeś, zresztą tego typu wydania mnie nie interesują :mrgreen: ...
W WFB gra wielu małolatów, którzy to lubią i często ciułają każdy grosz, żeby kupić sobie wymarzone figsy. Wrzucanie im dodatku za 250 zyla stawia ich w sytuacji wiadomej - albo nic, albo pdf(często). Jak sądzisz - co wybiorą? Smutne to, ale prawdziwe, taka jest po prostu rzeczywistość. Cały nasz rynek zawalony jest podróbkami różnych wyrobów - czemu nie krzyczysz, Morog, o ciuchach, elektronice, itp., itd. wszak jest tego multum. Rozejrzyj się tylko, czy aby u siebie masz WSZYSTKIE oryginalne rzeczy :mrgreen: ...
Porównanie do kradzieży auta uważam tu akurat za średnio trafione...
Dzieciak czasem skradnie np. owocowy baton (jak śpiewał Raz,Dwa, Trzy :wink: ), bo nie może się oprzeć, a nie jest zbyt dobrze wychowany - rozumiem, że to kradzież, ale czy on to na pewno rozumie - wszak to dzieciak jeszcze... Nie porównywałbym tego jednak do kradziezy samochodu...
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, o 19:38 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Pobieranie pdf nie jest kradzież ponieważ nie idę do ich sklepu nie chowam książki do kurtki, nie wychodzę i nie sprzedaję tylko ściągam coś co ktoś udostępnil.... na tej zasadzie powinieneś płacić za oglądanie filmów na youtube bo to też kradzież bo przecież nie kupiłeś ..
W tedy też byś nie mógł grac w battla modelami innych firm ponieważ nie zapłaciłeś gw... no bo to też kradzież ! na tej samej zasadzie dużo rzeczy można prównać do kradzieży
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

To samo można powiedzieć o rzeczach z allegro.. no bo przecież nie placisz gw za figsy które kupujesz od kogoś innego nie ? No oczywiście takie coś też dla cb może być kradzieżą :|

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie masz racji, Fux, te wyroby opatrzone są znakami autorskimi, wszelkie prawa do ich kopiowania i publikowania są zastrzeżone. To JEST kradzież :!: .
Lecz z drugiej strony jakoś nie widać, żeby był jakiś problem ze sciągnięciem tego typu rzeczy z netu. Jakoś z tymi złodziejami, którzy nielegalnie udostępniają takie rzeczy, policja nie walczy zbyt intensywnie... Natomiast jak złapią dzieciaka, który ukradł batona (że się będę trzymał tego przykładu :wink: ), to wyciagają konsekwencje z całą surowością często :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :( . I to jest własnie nasza rzeczywistość, w której funkcjonujemy. To jest właśnie nasza podwójna moralność i ściganie maluczkich , natomiast dawanie pełnej swobody wielkim "biznesmenom" Więc proszę Cię, Morog, Twoja apodyktycznośc w tym temacie jest chyba trochę na wyrost... Masz sklep z wyrobami GW :?: :mrgreen: :wink: Rozumiem w pełni Twój punkt widzenia, ale widząc, co się dookoła dzieje i jak się ściga tych, których ścigać się powinno, mam dozę wyrozumiałości dla tych maluczkich :wink: ...

Fux - na allegro jest ważny opis - rzeczy NOWE, używane. To spora różnica jest...

Awatar użytkownika
Pysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pysiek »

i wy chcecie się nawzajem przekonać ?? :mrgreen: :mrgreen:
temat rzeka, tak czy inaczej 250 zł za 100 stron to zdecydowanie za dużo. Dla mnie kradzieżą jest właśnie taka cena.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Może prawnie sciąganie pliczków z internetów to kradzież, ale spójrzmy prawdzie w oczy - czy jeżeli ściagniesz sobię książeczkę do warhammerka z torrentów to znika ona komuś z kieszeni? Nie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

Książka jest droga, ale i tak znajdzie odbiorców - fanów, zapaleńców, którzy się ceną nie przerażą.
Książka jest droga, bo takich odbiorców jest mało. Reszta ściągnie pdf'a (jeśli ktoś z tej garstki zrobi pdf'a, a nie jest to takie pewne). GW zarobi tyle ile wyliczyło za XXXX sztuk. Małe ryzyko, bo i tak kupią.
Gdyby była tańsza to kupiłoby ją więcej osób, ale znowu nie aż tak dużo. Reszta ściągnie pdf'a (bo raczej się pojawi, ktoś życzliwy się znajdzie). GW raczej zarobi tyle ile wyliczyło za XXXXX sztuk, ale zwiększą się koszty produkcji. Średnie ryzyko, bo może jednak coś zostanie na magazynie.
Gdyby była bardzo tania to kupiła by ją duża liczba osób. Reszta i tak by ściągnęła pdf'a (bo będzie wszędzie). GW może i zarobi tyle ile wyliczyło za XXXXXX sztuk, ale koszty bardzo się zwiększą. Duże ryzyko, bo może jednak aż tyle się nie sprzeda.

Prosty rachunek ekonomiczny.
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

To może powróćmy do tematu, a poprzednią dyskusję zamknę zdaniem: Stać mnie to kupię bo chce by to hobby się rozwijało i chce mieć z kim i w co grać!

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Smh pisze:To może powróćmy do tematu, a poprzednią dyskusję zamknę zdaniem: Stać mnie to kupię bo chce by to hobby się rozwijało i chce mieć z kim i w co grać!
Na tej zasadzie by nie kupował starych krasi a same nowe plastikowe krasie!:D nie mówiąc o modelach innych firm ponieważ to dla gw zło wcielone :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Fuxiorr pisze:
Smh pisze:To może powróćmy do tematu, a poprzednią dyskusję zamknę zdaniem: Stać mnie to kupię bo chce by to hobby się rozwijało i chce mieć z kim i w co grać!
Na tej zasadzie by nie kupował starych krasi a same nowe plastikowe krasie!:D nie mówiąc o modelach innych firm ponieważ to dla gw zło wcielone :)
Mylisz się i to bardzo. Nadal grasz w grę tworzoną i wydawaną przez GW. Całość tylko nakręca rynek.

- Ulegasz stereotypom.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Skończcie temat, bo pomijając kwestie offtopu raczej nikt nikogo nie przekona do zmiany poglądów.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

panterq pisze:Skończcie temat, bo pomijając kwestie offtopu raczej nikt nikogo nie przekona do zmiany poglądów.
O to to, kiedy krasnolud sie uprze to nie przekabacisz go na swoją stronę ;]
Obrazek

ODPOWIEDZ