Nasze Rozpiski

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elvis
Chuck Norris

Re: Nasze Rozpiski

Post autor: Elvis »

10 COK przyjemna sprawa. 10 ataków z ASF i przeżutem jedynek to wound + 10 ataków coków. myślałem nad tym aby wystawiać dwie takie 10-tki ;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Eltharion pisze:Nie wiem tylko czego nie załapałeś z tego co napisałem :roll:
Po prostu skojrzył Twoje wyniki, i pomyslał że jedyna rada jaką powinienes dawac to ta, żeby nikt nie słuchał żadnych Twoich rad :*
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

IMO Coki są do dupy -Za mało ataków :roll: ( i woundów za dużo pk)
Nie wiem po co ci hydra która jest żałosna
Jeśli robisz rozpiskę pod modele jakie masz to po co się pytasz o zdanie skoro i tak jej nie zmienisz ze względu na modele ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Eltharion pisze:IMO Coki są do dupy -Za mało ataków :roll: ( i woundów za dużo pk)
Jeśli robisz rozpiskę pod modele jakie masz to po co się pytasz o zdanie skoro i tak jej nie zmienisz ze względu na modele ?

Większość modeli mam, akurat Exe nie co wynika ze w poprzedniej edycji byli do niczego. Powiedziałbym, że mam niemal wszystkie modele które były wystawialne w poprzedniej edycji ;) A rozpe przeciez zmienilem, wiec nie wiem co masz na mysli mowiac ze nie zmienie...

Hydra ma zionięcie z S4, to jej największa i chyba jedyna zaleta (musze ja jeszcze potestowac) a wg mnie CoKi coś mogą ugrać, napisałeś ze 5 to lipa to zwiekszylem do 10 :)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Magnus pisze:
Eltharion pisze:IMO Coki są do dupy -Za mało ataków :roll: ( i woundów za dużo pk)

Większość modeli mam, akurat Exe nie co wynika ze w poprzedniej edycji byli do niczego. Powiedziałbym, że mam niemal wszystkie modele które były wystawialne w poprzedniej edycji ;) A rozpe przeciez zmienilem, wiec nie wiem co masz na mysli mowiac ze nie zmienie...

Hydra ma zionięcie z S4, to jej największa i chyba jedyna zaleta (musze ja jeszcze potestowac) a wg mnie CoKi coś mogą ugrać, napisałeś ze 5 to lipa to zwiekszylem do 10 :)
spoko Eltuś jest mistrzem minorów w drugą strone ;)
wieć sie nim, nie przejmuj

zainwestowałbym tylko w tanich bohaterów na konikach i warlockach
Cok wystarczy 7
shade 2raki

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Większość modeli mam, akurat Exe nie co wynika ze w poprzedniej edycji byli do niczego.
Nie prawda. Trzeba było ich mieć po prostu 30-35 w oddziale. Takimi rozjeżdżałem w jedną turę CC demigryfy :P Do tego można było mieć kocioł, który dawał im stubborna i np. warda na 5+ względnie dodatkowy atak, co w hordzie robiło naprawdę sporo zamieszania. Bardzo dobry oddział.
Banner of Swiftness [15.0]
Koniecznie zmień na banner z AP. Wiczki bez niego mimo hordy ataków nie robią za wiele, bardziej psychologicznie działają. Do tego będziesz miał wzmocniony kocioł i ataki Haqi.
10 COK przyjemna sprawa. 10 ataków z ASF i przeżutem jedynek to wound + 10 ataków coków. myślałem nad tym aby wystawiać dwie takie 10-tki ;)
Ja mam wrażenie, że coki są nieco za drogie. Niemniej fajny oddział do wspomagania egzekutorów na duże punkty.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Supreme Sorc lev4 Metal - Cloak, DS i MR(1)
BSB MR(3) i ES
Hag na Kotle z Cry of War

2x5 DRs kusze
25 WE (tutaj Cauldron)
35 WE Flammingi (tutaj BSB)
4 Bolce
10 Shades
10 Warlocks

Co myślicie? Z WE automaska - niech coś mają z życia. Ale z resztą może być fun.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Fajne. Daj 2x5 shejdow. Taniej, 2 unity w scoucie, odginaczka za 80.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Dobra kmina. Zastanawiałem się nad wywaleniem jednego Bolca, żeby mieć Harpie, bo mało odginania jak na 2 Bunkry Frenzy ale rozbicie Shadów na 2 unity rozwiązuje ten problem! Zagram tym ze 2 razy.

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Gdzie trzymasz magice ?

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Kozioł pisze:Gdzie trzymasz magice ?
W polu. Ma Warda od Magii na 2+ a od strzelania na 3+. Jak jest już mega źle, to Locki robią za bunkier.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Co robisz z eterykami?

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Ma warlocków i ewentualnie 2 z metalu czy nawet 6 w ostateczności.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Czyli jak są 2x2 bazy SH to totalna klapa. Ładowanie 6 z metalu w oddział za 90 pkt w nadziei społowienia go to wyjątkowo słaba opcja.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Umowmy sie, nikt ogarniety wiecej niz 2x1 nie wystawi. A i taka ilosc jest naprawde rzadko spotykana.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

czasem można 3 bazy spotkać, powód trzeba je zabić by dostać za nie punkty, nie ma u nich żadnych ćwiartek. Alt to naprawdę rzadko.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Szczerze mówiąc, nie rozumiem uwagi o rozgarnięciu. Wręcz przeciwnie, uważam, że brak duszków = brak rozgarnięcia. Meta jak rozumiem jest aktualnie na oddziały typu monsterowa kawaleria: mało szeregów, brak dołączonych bohaterów, save 1+. Duszki są optymalną i tanią kontrą na to - szczególnie, że w całych VC tylko lord i krzyki przebijają się sensownie przez pancerz.

Jeśli teraz myślę o skutecznej rozpie VC, to będzie w niej zawsze około 2x2 duszków. To 180 pkt kompletnie zmienia wiele matchupów na plus. W najgorszym razie (np. demony) są to odginki za 90 pkt, a w najlepszym razie blokują kadaia, mournfangi, demigryfy itp paskudztwa... Nawet, jeśli ktoś ładuje w nie misajle i siądą, to i tak potrzeba na to 3-4 fazy magii - przy czym reszta armii nie obrywa czarami, a wolę tracić bazę duchów za 45 pkt od 2D6 niż dostawać snajperkami w herosów, kuźnią w BK czy inne paskudztwa. Dawno nie grałem, ale naprawdę nie sądziłem, że ten sposób myślenia to jakaś innowacja w VCtach. Chyba, że jest coś, o czym nie wiem.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Rozpa ma grać nie tylko z VC i to w jednym bulidzie a też znowu nie jest aż taka biedna na te eteryki, więc chyba jednak przesadzasz pod tym względem.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dawno nie grałem, ale naprawdę nie sądziłem, że ten sposób myślenia to jakaś innowacja w VCtach. Chyba, że jest coś, o czym nie wiem.
Wiesz, wiesz :) . Na pewno pamiętasz, że rozpy się bezrefleksyjnie kopiuje i jak ktoś ogarnięty z topu zrobił armię na 2xcrypt horrorach, banshetkach i lordzie do combatu to prawie wszyscy będą tym grać (bo reszta rzekomo niegrywalna). Tu się nic nie zmieniło.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Smutna prawda.
Choć z drugiej strony jak gracze rozpisek nie potrafią własnych wymyślić to co im pozostało :| .

ODPOWIEDZ