Dyskusja Ogólna

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Re: Dyskusja Ogólna

Post autor: Pixel »

Szkoda, że ograniczają zestaw boh+BoTWD, moim zdaniem dupy nie urywał, choć jest bardziej do zaakceptowania niż ograniczenie proponowane w pks-ie, gdzie tą szmatę traktują jak zagrożenie dla całej gry. Jest przesadzona- ok. Ale właśnie tego brakowało elfikom w 7ed. booku- przyżywalności, żeby dojść do cc. Przecież wcześniej po mistcaście mogłeś spokojnie podziękować za grę, bo była sytuacja, że jeden klocek wl wysadziłeś sobie magiem, a drugi został rozstrzelany i zostawało Ci 50 łuczników, którzy mogli fasty powystrzelać.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

No niestety ale zgadzam się że BOTWD jednak trochę wyrównuje szanse.

Każda armia ma jakąs fajna zabawke, na ktora trzeba uważać. U nas jest to sztandar i tyle.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

U nas jest to Frost.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

wiecie co jest najśmieszniejsze? Na Euro będziemy grać sztandarem na WL a na PKS nie bo jest zbyt "przegięty" ...big lol :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Skoro się tak boją tych death starów, to niech np. ograniczą koszt oddziału wl z banerem do 450pkt. jak na euro. Pomimo wszystko jest to ciągle piechota z T3 i asv 5+ w cc, który da się jeszcze jako tako ugryść.

diuk
Falubaz

Ten klocek nieśmiertelny tez nie jest.

Wiele oddziałów sobie z tym nadal radzi.

Na przykład rydwany chaosu wcale nie płaczą jakoś szczególnie, tak samo hero z wardem na 3+ może sobie w to wjechać o ile nie ma magicznej broni.

Wiele jednostek nadal z nami powalczy, jasne ze będzie bolalo to takie głupie rzeczy jak Terrorgheist, Latarka, klopa z siłą 5 z przerzutami, Demon Prince, Banishment z Altara, ale poza demonami to inne armie nie maja z tym totalnego dramatu, to nie jest gwardia z niekończącą sie popychaczka.

Tak to większość armii powinna mieć jednak argumenty na taki klocek, a jesli nie maja to moze tym lepiej ze jest taka opcja u HE to moze ludzie sie zastanowia zanim wrzucą do rozpiski 1200 punktow w magie lub bohaterow z magicznymi atakami.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

PKS zrobił się klonem ETC a wiadomo że następcy są bardziej gorliwi :)

ścinanie na siłę zabawek które być może są silne ale w przekroju całej armii dupy nie urywają

niech sobie robią co chcą ja tam mam nadzieje że na te zasady grać będę rzadko jeśli kiedykolwiek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Mówiąc szczerze, to płaczecie nad tym sztandarem jakby zakazywali nim grać. Ja uważam, że jego możliwości w stosunku do ceny są chore. W naszej armii jest jeszcze dużo innych, ciekawych rzeczy.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ja uważam, że jego możliwości w stosunku do ceny są chore
Duh, bo są :P . Szło by to jeszcze zdzierżyc jakby koszt był adekwatny, ale nie, piszącemu obsknął się palec na klawiturze #-o . A GW, jak to GW, nie naprawi tego do premiery kolejnego AB.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Albo powinien kosztować dwa razy tyle ile kosztuje, albo nie powinien działaś w Close Combacie. Już i tak dużo dalej chroniąc oddział nie tylko przed magią i wszelkim magicznym strzelaniem (szczególnie artyleryjskim), to jeszcze przed efektami miscastów (także maga!).

diuk
Falubaz

Imo Star Dragon powinien wylecieć z tej listy, natomiast wybór książka / banner jest ok.

Arcymag z Deathem z książką jest dobrym wyborem, ale bez niej już jest magiem jak kazdy inny. Nie wiem czy branie go razem z bannerem jest takie przegięte.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

chodzi o to że w tej grze jest wiele przegiętych rzeczy a baner jest tylko jedną z nich... ograniczanie go na tle innych ograniczeń PKS a właściwie ich braku jest tylko i wyłącznie próbą ukrócenia Furiona - a cała reszta graczy po prostu dostaje rykoszetem i to mnie wqurwia. To że baner czy peniksy miały by być przycięte to ok - ja to mogę zrozumieć pod warunkiem że się zrobi uczciwego compa też do innych armii. Dla mnie jak na razie PKS jest po prostu bublem...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

PiotrB pisze:chodzi o to że w tej grze jest wiele przegiętych rzeczy a baner jest tylko jedną z nich... ograniczanie go na tle innych ograniczeń PKS a właściwie ich braku jest tylko i wyłącznie próbą ukrócenia Furiona - a cała reszta graczy po prostu dostaje rykoszetem i to mnie wqurwia. To że baner czy peniksy miały by być przycięte to ok - ja to mogę zrozumieć pod warunkiem że się zrobi uczciwego compa też do innych armii. Dla mnie jak na razie PKS jest po prostu bublem...
I dlatego jak gracze widzą te wszystkie ograniczenia, pks'y i inne nowotwory to pakują figurki do gablotki i zmieniają system.
Powoli już też mnie to zaczyna wku*wiać, ze przy stosunkowo nowym booku (od maja) już mamy 3 różne compy, jak to zbierać armie jak co chwile co innego wymyślają i tym sammy wyrzucają jednostki z rozpisek
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

olać pe ka wieś :)

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

Galharen pisze: I dlatego jak gracze widzą te wszystkie ograniczenia, pks'y i inne nowotwory to pakują figurki do gablotki i zmieniają system.
Powoli już też mnie to zaczyna wku*wiać, ze przy stosunkowo nowym booku (od maja) już mamy 3 różne compy, jak to zbierać armie jak co chwile co innego wymyślają i tym sammy wyrzucają jednostki z rozpisek
+1
dokładnie mnie to odrzuca i poważnie myślę nad infiniti.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ja zacząłem we FoW -a - :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Ej, jak to jest, bo nie wierzę. Grałem z dobrym graczem DE. 1. bitwa na pks, druga na euro (okazało się, że miałem za dużo łuków, więc była nielegalna moja rozpiska) i wyniki 10-10 oraz 13-7 dla mnie. Jestem przyzwyczajony przegrywać, a z DE to zawsze automaska. Ten ich nowy book podetnął im skrzydełka, a hate jest gorszy od naszych rerolle na panike, fear i terror. W końcu moja trauma związana z DE została przełamana! A loremaster przeciw DE sprawdza się doskonale:)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Wszyscy DE gracze muszą się przestawić z parady niezabijalnych herosów oraz Hydr-co-wszystko-wciągają-nosem na bardziej zrównoważonego booka. :P

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Mają jeszcze lepszych herosów.

Możemy mieć na nowym drafcie antka na na Śnieżce i jeszcze dwie śnieżki?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Tak. Wygrałem właśnie turniej takim czymś. Miałem jeszcze BSB na gryfie

ODPOWIEDZ