1 Necromancer @ 150 Pts
General; Magic Level 2; Book of Arkhan; Dispel Scroll
1 Necromancer @ 140 Pts
Magic Level 2; Black Periapt; Dispel Scroll
1 Von Carstein Vampire Thrall @ 145 Pts
Nightmare; Barding; Lance; Heavy Armour; Walking Death; Enchanted Shield
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
18 Zombies @ 113 Pts
Muzyk
9 Black Knights @ 271 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Muzyk
War Banner
10 Black Knights @ 335 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Muzyk; Czempion
Banner of the Barrows
5 Fell Bats @ 100 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 61
Total Army Cost: 1497
Po ponad roku grania vampirkami doszedłem to tak optymalnej (dla mnie) rozpiski. Co wy o tym myślicie? Macie jakieś swoje inne optymalne 1,5 k? Skonfrontujmy je.
Vampirki na 1500 pts (Moja optymalno-uniwersalna rozpiska)
Vampirki na 1500 pts (Moja optymalno-uniwersalna rozpiska)
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2007, o 09:27 przez Heinrich, łącznie zmieniany 1 raz.
Myśle ze mozna wywalic troche zombi i dorzucic 5 bata, napewno sie opłaci, poza tym spoko.
Dokonałem parę zmian. Wrzuciłem piatego bata, muzyków go konnic i zombich oraz 1 czempiona do konicy z barrowsem.
Ale zastanawiam się czy nie lepiej by było wstawić zamiast tego wampira co mam takiego oto:
1 Von Carstein Vampire Thrall @ 155 Pts
Battle Standard Bearer; Von Carstein
Flayed Hauberk; Wolf Form
Wtedy aby uzyskać 17 brakujących punktów wywalił bym muzyka od zombich oraz czempiona z konnicy. I dorzuciłbym 1 konnego wtedy do tych z war bannerem, a punkty z wolnych oraz z muzyków. Jak to widzicie?
Ale zastanawiam się czy nie lepiej by było wstawić zamiast tego wampira co mam takiego oto:
1 Von Carstein Vampire Thrall @ 155 Pts
Battle Standard Bearer; Von Carstein
Flayed Hauberk; Wolf Form
Wtedy aby uzyskać 17 brakujących punktów wywalił bym muzyka od zombich oraz czempiona z konnicy. I dorzuciłbym 1 konnego wtedy do tych z war bannerem, a punkty z wolnych oraz z muzyków. Jak to widzicie?
a moze vampira na kuniu z ksiazka ?? ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)