EMP na DMP

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Re: EMP na DMP

Post autor: Szymon »

Tordzio pisze:No no, w 5 turze KO udało ci sie przezyc masę atakow PG z brzytwą :-P Wardy na 5 okazały się być kluczowe :-P pozdro
5 trafień z 14 ataków na 10 WS i 10 I ;) 4 rany 2 Wsv na +5 PROSTO ! ;D
To wszystko było przeliczone ;)
Ale awet jak bym stracił ten klocek to tam była 5 demisi altar 2 demisi ;)
I to byli IC i to była 3 tura ;)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Gąszczu
Mudżahedin

Post autor: Gąszczu »

człowiek zkacowany przyjezdrza pograc w młoteczka a tu taki paring :-P pozniej juz było lepiej

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

z tym czy moja rozpa była mega słaba bym polemizował... wystarczyło mi dojść szarżą na 5/nie stracić blastera jednym strzałem(który sam strzelając nie zabił twojej armatki)/nie stracić bsb twoim jednym strzałem, a bitwa mogła wyglądać inaczej :wink:

nie mówiąc już o tym, że to ja wybrałem grę z Empire, żeby ściągnąć je z innych paringów... ale spoko, mam świadomość, że ciężko mam z empire, ale warto czasem spojrzeć na dwie strony medalu :wink:

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

co do zabicia BSB. statystyka mówi, ze jest 7 hitow z S6, co przy save 1+ i przerzucanych wardach i tak daje okolo pół rany.
lord też raczej nie ginie od jednego banishemntu. Jasiek mowil, ze mial do zbicia jakos malo i kostki go pokaraly.
chimera stala za trollami, ale ponoc rzuciles idealnie dorzut tak, ze przeskoczyla trolle. niestety woch nie mial gorki po swojej stronie i nie zaczal, co nie zmienia faktu, ze to ciezki paring dla wochu. no i ewidentna wina Jaska, ze nie trzymal bohaterow w oddziale od 1 tury.

Tomek Tutaj tez inaczej opisywal Wasza bitwe :D

to kolejny przyklad tego jak odmienny obraz ma druga strona stolu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Szymon opisal tylko jak stracil swoje oddzialy, i tak mniej wiecej to wygladalo, jedyne co sie nie zgadza to ze chyba mial wiekszego brejka, bo gdyby mial o 1 to by go nie mial wcale, musialbys mi zabic biegacza w ture
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Tordzio pisze:człowiek zkacowany przyjezdrza pograc w młoteczka a tu taki paring :-P pozniej juz było lepiej
No ja przyjechałem lekko spity :D xD i przez cały dzień też raczej nie żałowałem sobie krasnoludzkiego napoju :D
Pająk@Nie chciałem w żaden sposób cb urazić może była mocna na poszczególne armie ale w moim odczuciu była słaba w porównaniu do naszych ogrów gdzie były 2x9IG 5 miśków 3 miśków mag lord haven mały z ogrzej 2 lvl i BSB + działo i 2 koty ;)
Tutajec@ wydawało mi się że o jeden xD ten element zapamiętałem najgorzej ale przyznać musisz szczęścia to ja w tej bitwie ani grama nie miałem :)

Ogl panowie pytanie do was bo wracając chłopaki mówili żebym wyje... Tanka i wstawił laserową dzidę i działo.
Osobiście uważam że Tank trzyma pkt i i coś tam pozabija raz na czas wiadomo ;)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Może mieli rację ale pod kątem gry drużynowej, natomiast allround tank to "sława, pieniądze i wielka kariera".

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Po DMP DMŚ i Babicach rozpa na altarze mi sie znudziła od początku edycji prawie nia gralem :D
Czas na zmiany :D
Lord mag(mr3,ironcurse icon,chanelinngs stuff,death)
Papież(lusterko,helm of ratslayer,Sword of battle,Opal Amulet,) konny z +1 asv
2x2xlvl(DS,shielding)Light
2xInżynier
BSB konny(+1 asv z przerzutem i trick shard)
14IC(FCG,+1move)
22Spermeny(muzyk, czempion) +2x5 łuczników
5 demiaiów(muzyk)
2x helblaster
2x działo

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Speary z shieldami ?

A moze by tak jakies handguny + marek z repeater ? Za konia i regon spearow z detką wystawisz spokojnie 2x10.

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Szymon pisze:Po DMP DMŚ i Babicach rozpa na altarze mi sie znudziła od początku edycji prawie nia gralem :D
Czas na zmiany :D
Lord mag(mr3,ironcurse icon,chanelinngs stuff,death)
Papież(lusterko,helm of ratslayer,Sword of battle,Opal Amulet,) konny z +1 asv
2x2xlvl(DS,shielding)Light
2xInżynier
BSB konny(+1 asv z przerzutem i trick shard)
14IC(FCG,+1move)
22Spermeny(muzyk, czempion) +2x5 łuczników
5 demiaiów(muzyk)
2x helblaster
2x działo
Z rzeczy zbędnych: ironcurse icon=5, channeling staff=15, helm of the ratslayer (zamiast niego enchanted shield)=10, czyli reasumując 30 pkt psu w dupę.
22 dzidy to za mało jak na oddział do trzymania 3-5 herosów.
Pzdr i powodzenia :)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

No fakt z dupy itemy
Papież na koniu(Słomka,Lusterko,Enchanted Shild,Opal amulet)
Lord mag(DS) death
2x2lvl mag (mr3,shilding) Light/beast
BSB konny(dragonhelm,dawnstone,Trickser shard,GW)( +1asv
2xMaster Engineer
13 Knights of the Inner Circle (FCG +1mv)
25 Spearmen(2x8łuczników+muzyk+czempion)
5 Demigryfy+muzyk
2xGreat Cannon
2xHelblaster

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

1) Daj lektorowi striking zamiast słomki - co Ci po tym, że złapiesz DPka skoro i tak będziesz go trafiał na 6ach. Ze strikingiem są to 5tki, więc już można go ubić po kilku turach walki.
2) Obsidian Lodestone niech zawędruje na lorda z powrotem - jest cięższy do zabicia + mali magowie są tańsi, więc zawsze mogą robić za odginaczki.
3) Na IC daj dyscyplinę, żeby lektor rozrzucał 10 ld zamiast 9.
4) 25 to nadal mało :P zamień 2 x 8 na 13, a za resztę dopchaj speary. W ten sposób jak się robi gorąco możesz kadrę przenieść do łuków i będą tam w miarę bezpieczni od strzelania. Fajnie by też było, gdybyś wrzucił koronę na lorda. Można wtedy speary ustawiać bokiem do szarży, mieć bezpiecznych herosów i zdawać brejki na stubbornie.
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

10 ld nie jest mi az tak potrzebne, 25 spermenów styka mi ;) 2x8 łuczników mi sie sprawdzają co do pkt 1 i 2 masz racje ;p

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

RIPlay@ @ 2x light i death sie spisują mega 2x hebel tez jest oki bardzo mi sie podoba grabez tanka :P
Pierwsza gra 10:10 z przegiętym wochem na 2x chimera 4lvl DP z deatha 2 kowbojów z 3+wsv
Też dużo pecha hebel 3x misfajer papa nie ucieka od CC kawa nie zdaje terroru xD masakra chimera 4 razy kula z działa 4x1 na ranienie -.-

ODPOWIEDZ