DMP - Pytania do kandydatów

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

DMP - Pytania do kandydatów

Post autor: Dymitr »

Mamy dwie propozycje:
GWLKP
[...]

oraz
Chciałbym zgłosić kandydaturę Stowarzyszenia Bazyliszek i Warszawy na organizację Drużynowych Mistrzostw Polski w 2014 roku.

Z tego co szepcą sobie po kątach krasnoludy wynika, że wielkimi krokami zbliża się dziewiąta edycja WFB. Całkiem możliwe, że będziemy mieli ostatnią możliwość zagrania DMP na ósmą edycję. W związku z tym uważamy, że DMP powinno się odbyć w miejscu najlepiej do tego przystosowanym zarówno jeśli chodzi o organizację, warunki do grania, ale także odległość od większości ośrodków w Polsce. Chcemy zorganizować imprezę, która będzie czymś większym niż zwykły master w Warhammera, czymś co pozytywnie zapisze się w pamięci graczy. Jak dokładnie chcemy to zrobić, będę zdradzał stopniowo, jeśli wygramy głosowanie.

Kwestie techniczne, ważne dla każdego zainteresowanego mogę zdradzić już teraz:
- miejsce: znana z Bazyliszka hala sportowa w Łomiankach
- termin: koniec sierpnia 2014
- format: drużynówka 5 osób z ograniczeniami
- nocleg: darmowy w szkole w tym samym budynku
- prysznice
- zniżki dla graczy poniżej 18 roku życia, zniżki dla kobiet
- nagrody

Jeśli ktoś nie był na Bazyliszku, to halę może zobaczyć choćby na przebitkach w wywiadzie z Kudłatym:
http://www.youtube.com/watch?v=PWEK5SeKfQY

Jeśli macie pytania, to zapraszam tutaj albo na PM.

Zapraszamy!

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, które mogą lub wpłyną na Wasz głos w tej sprawie - to jest idealne miejsce do ich zadania. Jeśli przez najbliższe kilka dni nic się nie pojawi ustawiamy głosowanie.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

i ja mam pytanie właściwie do Bazyliszków

Czy jeśli zrobicie DMP, to znaczy że Bazyliszek się nie odbywa?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Bardzo byśmy chcieli, żeby się odbył, ale najprawdopodobniej ze względu na trudności z wynajmem lokalu z noclegiem Stowarzyszenie Bazyliszek nie zgłosi drugiej kandydatury masterowej w 2014 roku. Być może jakiś dwudniowy lokal z nagrodami w konwencji bazyliszka, żeby podtrzymać tradycję. Ale na 100% odpowiedzi dać nie mogę, jeszcze chłopaki czegoś szukają. Jedyne co mogę powiedzieć na pewno to, że nie zgłosimy się w ciemno (bez dogadanej na 100% miejscówki) i jeśli się zgłosimy, nie będę główną osobą odpowiedzialną za ten turniej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

pytanie z kręgu poza LL
Jasif pisze:"A ja mam pytanie, może trochę na wyrost, ale kiedy byłaby znana dokładna data DMP w Warszawie? Chciałbym wiedzieć kiedy ewentualnie mógłby się odbyć Silesian, żeby zachować zdrowy odstęp między imprezami."
@Ad moje pytanie - czy będziemy wiedzieć o kandydaturze (lub jej braku) przed głosowaniem na DMP?

i inne pytanie:
Jak ma wyglądać DMP w stolicy w kontekscie kosztów:
- wejściówka
- gastro (planujecie je robić?)

oczywiście wiem, że jest sporo czasu, więc jeśli to zbyt konkretne pytanie, możecie jakieś widełki podać?

Kalesoner
Szczur Królów

@Jasif , tak już wiemy kiedy: 23-24 sierpnia, ale jeśli w ten weekend odbedzie się też euro postaramy się przenieść o jeden weekend wcześniej 16-17 sierpnia

@Dymitr, w promieniu 50 metrów jest i pizza i chińczyk, do tego stołówka w tym samym budynku co hala, wybór jest tak duzy, ze każdy sam sobie to ogarnie to na co ma ochotę na w miare długiej przerwie obiadowej, lub na telefon w trakcie bitew, pozwoli to nie zwiekszać kosztów wejściówki, która jeszcze nie jest znana, ale powinna być w okolicach 40-50zł (max), do tej pory działało to świetnie

Co do Bazyliszka - niestety nie, bo sami nie bedziemy tego wiedziec na 100% pewnie aż do głosowania masterowego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Pytanie do Gorzowa: Napiszecie nam coś więcej na temat planów na 2014 rok?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Bazyliszki: (pytanie z poza LL) Jak wygląda okoliczna baza noclegowa, gdyby komus zależało na większej wygodzie niż sala w szkole?

Kalesoner
Szczur Królów

Pytanie dosyć dziwne, bo w ciagu 10 miesięcy miejscówek może przybyć albo ubyć, ale jak ktoś musi już dziś rezerwować, to jest na tej samej ulicy dosyć drogi hotel na wypasie, w tym samym budynku bursa szkolna, która prawdopodobnie będzie dostępna dla gości w wakacje.

Do tego polecam wpisać w google noclegi, hostele, hotele Łomianki / Warszawa jest tego milion5set. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dziwne pytania w przypadku Łomianek - miejscówka jest znana i sprawdzona, już 4 lata temu na moim pierwszym Bazylu pomyślałem że to byłoby idealne miejsce na DMP.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

nie moje to pytanie, jak się okazuje nie każdy jeszcze (!) miał okazję być na Bazylu

ODPOWIEDZ