W ostatnim czasie otrzymałem wiele pytań o kompanię Krasnoludów Chaosu do Warheim FS. Zwykle zbywałem pytających, odpisując że zajmę się Dawi'Zharr gdy otrzymam fluff w języku polskim. No i znalazł się Marks, który przetłumaczył fragmenty nieoficjalnych Ksiąg Armii Krasnoludów Chaosu. I tak, korzystając z nadesłanych przez Marksa tekstów oraz posiłkując się materiałami do WFRP i tym, co było już w Warheim FS stworzyłem zasady dla Krasnoludów Chaosu z Zorn Uzkul.
Nie jestem specjalistą od historii Krasnoludów Chaosu, więc chętnie zapoznam się z wszelkimi informacjami, które przyczynią się do uzupełnienia fluffu Dawi'Zharr.
Dokonałem też kilku zmian w mechanice, między innymi obniżyłem wartość współczynnika Sz Zagana z 8 do 6. Właśnie. Miałem problem z nazwą dla byka ze skrzydłami ale Sister of Mercy odnalazła w odmętach internetu postać 'Zagana' i postanowiłem nazwać tak model służący w kompanii Krasnoludów Chaosu.
Zresztą zapraszam do lektury!
Drużyna jest wstępnie ograna ale wszelkie uwagi państwa-draństwa będą mile widziane.
Plik z zasadami kompanii Krasnoludów Chaosu z Zorn Uzkul można pobrać STĄD lub obejrzeć ONLINE.
DownLOAD|ONLine
Krasnoludowie Chaosu w Warheim FS
Moderator: esgaroth
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zaktualizowałem zasady Krasnoludów Chaosu z Zorn Uzkul zgodnie z sugestiami i opiniami, które otrzymałem poprzez forum czy też drogą email.
Wśród nowości pojawił się palankin na którym Czarnoksiężnik Dawi'Zharr może być niesiony do bitwy.
Więcej państwo-draństwo znajdzie w pliku, który można obejrzeć TUTAJ.
Wszelkie uwagi i komentarze mile widziane.
Wśród nowości pojawił się palankin na którym Czarnoksiężnik Dawi'Zharr może być niesiony do bitwy.
Więcej państwo-draństwo znajdzie w pliku, który można obejrzeć TUTAJ.
Wszelkie uwagi i komentarze mile widziane.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Niekoniecznie palankinNijlor pisze:Chyba raczej lektyka, palankin nosiły słoniepalankin
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zgadza się. Na przykład Nurglici jeżdżą TAK. I to też na palankinie. Zresztą to palankin to też lektyka, więc nie widzę problemuNijlor pisze:MOże i tak, ale w batlu raczej typy jeżdżą na , a nie pod