|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
Nilgar
|
Tytuł: Napisane: 28 wrz 2007, o 12:28 |
|
Falubaz |
 |
Dołączył(a): 20 lut 2007, o 18:25 Posty: 1496 Lokalizacja: Caledor
|
Nie mamy odrębnego tematu o zasadach, jedynie linkownię do tych najświeższych, więc wrzucę tutaj coś a'propos casusu odstrzelenia dławidudy Berserkerów w ostatniej potyczce:
W zasadach jest mowa o tym, że można podnieść sztandar i go nadal używać (tracąc na to jedną akcję "przeczesania kieszeni") przy muzyku nie ma słowa o tym! Co chyba oznacza, że nie wystarczy podnieść grzebyk, trzeba jeszcze umieć na nim zabrzdąkać i jak się Berserkerom takowego ubije znowu biegną te swoje pięć cali 
|
 |
Diabeuu
|
Tytuł: Napisane: 28 wrz 2007, o 12:42 |
|
"Nie jestem powergamerem" |
 |
Dołączył(a): 24 lip 2007, o 07:48 Posty: 151 Lokalizacja: prawidłowa strona wisły
|
Rzeczywiście przy Troop Musician nie ma notki o możliwości podniesienia sprzętu grającego od poległego grajka, jest tylko zapis o "only 1 troop musician..."
Zatem możliwość podnoszenia jest w tym przypadku niedostępna w odróżnieniu od sztandaru, choćby z powdu o jakim Piszesz, pomijając wprost sformułowaną zasadę dla muzyka.
BTW, w przypadku Berków MOV z dodatkiem muzyka wynosić będzie odpowiednio 6 i 5, w zalezności od DM traka.
|
|
Góra |
|
 |
Nilgar
|
Tytuł: Napisane: 28 wrz 2007, o 14:22 |
|
Falubaz |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Tomash
|
Tytuł: Napisane: 28 wrz 2007, o 19:07 |
|
Spaministrator |
 |
Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37 Posty: 7890 Lokalizacja: Warszawa
|
Nilgar napisał(a): Nie mamy odrębnego tematu o zasadach
Ciach i już mamy 
_________________ Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
|
|
Góra |
|
 |
Metalwalker
|
Tytuł: Napisane: 28 wrz 2007, o 21:22 |
|
Wałkarz |
 |
Dołączył(a): 14 mar 2007, o 07:59 Posty: 86 Lokalizacja: Wilcza Jama, Tarchomin
|
Wroga propaganda kondrad czytaj dobrze swoją armię, Berki mają 5 MOV podstawowo z dodatkiem krasnoludzim za muzyka(tu się przyznac zagapiłem się w zasadach ale i tak wszyskie berki padły w tej samej turze) to otrzymamy 7 i 5 a w szarży 11 i 9 z burst of speed to już maksymalnie 13 i 11 (HEHE krasnoludki wolne są co nie!)
|
|
Góra |
|
 |
Diabeuu
|
Tytuł: Napisane: 1 paź 2007, o 07:17 |
|
 |
Dołączył(a): 24 lip 2007, o 07:48 Posty: 151 Lokalizacja: prawidłowa strona wisły
|
Jaka tam propaganda.
Pytanie było konkretne więc i odpowiedz też była konkretna, zapomniałem jedynie o zdolności rasowej, która i tak daje raptem 1 do MOV w połaczeni ze sztandarem, a czarów i innych takich pierdół nie liczyłem, bo możesz ale nie musisz ich "dokładać" i nie zawsze będziesz szarżował, a bonus za grajka i marsz palaczy dolicza się do standardowego move action 
|
|
Góra |
|
 |
Gomi
|
Tytuł: Napisane: 3 paź 2007, o 18:45 |
|
Powergamer Rozpiskowy |
 |
Dołączył(a): 2 paź 2007, o 18:29 Posty: 40 Lokalizacja: Warszawa
|
Czy w Rage Chronicles opisane są wszystkie czary i ekwipunek?
|
|
Góra |
|
 |
Metalwalker
|
Tytuł: Napisane: 3 paź 2007, o 19:21 |
|
Wałkarz |
 |
|
Tak wszstkie jakie ma do dyspozycji większości armi, podobno niektóre armie posiadają książki z dodatkowymi zasadami ale ich liczba sięga maksymalnie do 4!!!
|
|
Góra |
|
 |
Tomash
|
Tytuł: Napisane: 3 paź 2007, o 20:26 |
|
Spaministrator |
 |
Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37 Posty: 7890 Lokalizacja: Warszawa
|
Gomi napisał(a): Czy w Rage Chronicles opisane są wszystkie czary i ekwipunek?
Tak jak Marcin napisał. Jest wszystko, łącznie z opisem umiejętności (!) i cech armijnych. Sama książka jest potrzebna właściwie tylko do złapania podstawowej mechaniki. No i mistrzowskiego poradnika malarskiego 
_________________ Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
|
|
Góra |
|
 |
Diabeuu
|
Tytuł: Napisane: 4 paź 2007, o 07:17 |
|
 |
|
W zasadzie gdyby R wrzucił zasady do RChronicles i ładnie oprawił to była by 3 odsłona Warlorda.
|
|
Góra |
|
 |
Gomi
|
Tytuł: Napisane: 4 paź 2007, o 07:43 |
|
Powergamer Rozpiskowy |
 |
|
I dobrze by zrobił bo tak to na poczatku jest z tym troche zamieszania...
W takim razie nie ma sensu kupowac podrecznika wydrukuje sobie tylko RCh
|
|
Góra |
|
 |
Metalwalker
|
Tytuł: Napisane: 4 paź 2007, o 08:05 |
|
Wałkarz |
 |
|
jak wpadniesz do jamy to mogę ci dać do skserowania te strony z podręcznika głównego które są nietety potrzebne do dziś!!
|
|
Góra |
|
 |
Diabeuu
|
Tytuł: Napisane: 4 paź 2007, o 08:49 |
|
 |
|
i tak właśnie dokonuje się czynów nieuczciwej konkurencji 
|
|
Góra |
|
 |
Gomi
|
Tytuł: Napisane: 4 paź 2007, o 13:56 |
|
Powergamer Rozpiskowy |
 |
|
Tak to już bywa ;p jakby reaper wydał konkretny podręcznik to co innego. do Jamy pewno wpadne w sobote 
|
|
Góra |
|
 |
Diabeuu
|
Tytuł: Napisane: 5 paź 2007, o 07:19 |
|
 |
|
Gomi napisał(a): Tak to już bywa ;p jakby reaper wydał konkretny podręcznik to co innego. do Jamy pewno wpadne w sobote 
Ależ wydał konkretny podręcznik tylko go modyfikował w nieskończonośc aż do teraz.
Wpadniesz z zamiarem pogrania, czy tylko odkserowania?
Pytam bo być może ja tez się ruszę do Zahora i coś pocisniemy w Wl 
|
|
Góra |
|
 |
Nilgar
|
Tytuł: Napisane: 5 paź 2007, o 14:29 |
|
Falubaz |
 |
|
Ja będę o ~10tej ale mam w planach przede wszystkim prace budowlane nad Świątynią Płaczu. Zabijcie mnie jak nie przywiozę tych krasnoludków
|
 |
Gomi
|
Tytuł: Napisane: 5 paź 2007, o 14:38 |
|
Powergamer Rozpiskowy |
 |
|
konrad_piasecki napisał(a): Ależ wydał konkretny podręcznik tylko go modyfikował w nieskończonośc aż do teraz. Wpadniesz z zamiarem pogrania, czy tylko odkserowania? Pytam bo być może ja tez się ruszę do Zahora i coś pocisniemy w Wl 
Z chęcią bym pograł i zobaczył jak to jest ale chyba wiesz że ja jeszcze figurek nie mam ani zasad nie znam  no zasady troszke znam już  ale armi nie mam wiec jesli coś sie dla mnie znajdzie to będne chętny ewentualnie moge sproksować.
|
|
Góra |
|
 |
Diabeuu
|
Tytuł: Napisane: 5 paź 2007, o 14:50 |
|
 |
|
@ Gomi - u Marcina leżą chyba figsu Tomasha, więc można by coś pograć - jeśli Tomash się zgodzi na wykorzystanie jego modeli, a zasady - pogramy spokojnie to wszystko na bierząco bedziemy z Marcinem i Nilgarem tłumaczyć
@ Nilgar- nie kuś  , a poważnie to z tymi krasnalami to nie ma takiego ciśnienia, choć na turniej się przydadzą zwłaszcza, że mam tylko jednego kapitana, a warlorda wolał bym nie proksować.
Jak bogowie pozwolą i niebo nie zwali mi się nagłowę to postaram sie wpaść około 11.
|
|
Góra |
|
 |
Nilgar
|
Tytuł: Napisane: 5 paź 2007, o 14:54 |
|
Falubaz |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Gomi
|
Tytuł: Napisane: 5 paź 2007, o 15:45 |
|
Powergamer Rozpiskowy |
 |
|
Ok w takim razie wpadne jakoś po 10  zobacze jak makieta sie prezentuje, załatwie z Marcinem sprawe tego ksera, a potem mam nadzieje zagramy 
|
|
Góra |
|
 |