lajkonik pisze:A tak poważnie - aż tak niskie jest prawdopodobieństwo rzucenia? Kiedyś to liczyłem i wychodziło mi więcej. Muszę odnaleźć gdzieś te wyliczenia.

Moderator: Hoax
lajkonik pisze:A tak poważnie - aż tak niskie jest prawdopodobieństwo rzucenia? Kiedyś to liczyłem i wychodziło mi więcej. Muszę odnaleźć gdzieś te wyliczenia.
"Dość". Na szczęście nie dośćVoodoo pisze:Teraz się obudziłeś z tymi 5 kostkami?Chyba od dwóch lat już się tak gra z uwagi na dość popularny format ETC.
Pomyślałem. Nawet mi długo nie zajęło.lajkonik pisze:Pomyśl - masz fazę magii gdzie masz 11 kostek (rzadko ale się zdarza - 9 na wiatry + 2 z channela) - 3 na plagę, 3 na obszarówę, 5 na "13". Przeciwnik ma 6-7 w odpowiedzi. Reszta w rękach rogatego szczura...
najpierw maly z kondenserem, potem maly bez kondensera, potem seer przewaznie wszystko z plagi jezeli masz jeszcze brass orba i chcesz dwa teleportyMadMax pisze:Mam ktoś może dobry sposób na losowanie czarów? Ilekroć losuje czary z domen Plagi/Zarazy to raczej nie mogę trafić na te z największym powerem. Dodam że gram na 2 elektrykach (2 lvl magii) i proroku z dzwonkiem.
Chyba gdzieś czytałem że jednak się ich wystawia o 1" od tego bohatera. Chociaż mogło to być w innym compie.lajkonik pisze:Według zasad turniejowych nie będziesz miał Clanratów.
Zasięg sprawdza się w linii prostej.Kas pisze:1) Kowboj musi lecieć na około, czy to musi rzucić na zasięg szarży tyle ile jest w linii prostej? Czy mierzymy drogę naokoło...
Jeśli po deklaracji flee przez WFT kowboj nie zdecydował się na redirect szarży lecz próbował bezskutecznie dobiec do uciekiniera, to pali szarżę lecąc najwyższą kość d6 w linii prostej, przy czym jeśli na drodze stoją mu clanraty, to zatrzyma się 1" przed nimi.Kas pisze:2) WFT ucieka, kowboj pali szarżę, leci w kierunku clanratów, czy też próbuje lecieć naokoło. Jeśli leci w kierunku clanratów, to zatrzumuje się przed nimi, czy przeskakuje i rzuca difficult terrain (albo kończy w środku clanratów i jest niszczony - LOL!)?
Szarża na strefę wynikającą z początku ruchu.Kas pisze:3) Kowbojowi udaje się szarża - WFT jest szarżowany ze strony kowboja na początku szarży, czy z kierunku, po wheel'u.
Tak jak wyżej.Kas pisze:3) Ostatnie i w zasadzie najważniejsze pytanie to, czy w takim razie można technicznie szarżować oddziały, które musielibyśmy szarżować "na przód" z boku? Jest to wykonalne technicznie przy pomocy takiego wordingu ale... mi to jakoś nie pasuje