Pruszków; Liga w "Galaktyce Gier", 14.11.13-31.12.13

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Pruszków; Liga w "Galaktyce Gier", 14.11.13-31.12.13

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Obrazek

W imieniu załogi sklepu "Galaktyka Gier" w Pruszkowie, zapraszam do udziału w lidze WFB.

Rozgrywki dedykowane są przede wszystkim graczom z niedużym doświadczeniem, chcącym miło spędzic czas przy pięknych, bitewnych stołach "GG", i poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności w dowodzeniu armią.

Jeśli właśnie zaczynasz swoją przygodę z Warhammerem, szukasz nowych oponentów, chciałbyś/chciałabyś oswoić się z grą przed wkroczeniem na scenę turniejową, ta liga jest właśnie dla Ciebie!

Regulamin ligi.

1. Liga startuje w dniu 14 listopada 2013r
2. W każdym kolejnym tygodniu, uczestnicy zobowiązani są do rozegrania 1 bitwy i zgłoszenia wyniku, zgodnie z harmonogramem, który zostanie stworzony po zamknięciu listy uczestników.
3. Zgłoszenia do ligi wraz z namiarem na siebie i rozpiską, wysyłamy na: szczepan.kalisiak@gmail.com (zgłoszenia do 13.11.2013). Wyniki wysyłamy na ten sam adres.
4. Wpisowe do ligi to 10PLN, które wrzucamy do przepastnej skarbonki u obsługi sklepu. Całość wpisowego przeznaczona będzie na nagrody.
5. Gry ligowe należy rozgrywać w sklepie, którego dokładny adres znajdziecie na stronie internetowej. Jeśli graczom bardziej odpowiada rozegranie bitwy w innym miejscu, to nie ma problemu, jednak serdecznie zachęcam do korzystania z przestrzeni i bogatego wyposażenia sklepu :) Pretendenci do zwycięstwa, będą proszeni o rozegranie swoich ostatnich bitew w sklepie.
6. Zwycięzcą ligi zostanie ogłoszony uczestnik z największą ilością punktów zgromadzonych w czasie trwania rozgrywek.
7. Przewidziane są nagrody dla top3 ligi, oprócz środków z wpisowego, sklep ufunduje nagrody oraz rabaty dla najlepszych.
8. Rozgrywki nie zostaną zgłoszone do Polskiej Ligi WFB

Zasady rozgrywania bitew.

1. Gramy na 1000pkt, zasady kompozycji armii zgodne z podręcznikowymi, z wyjątkiem braku możliwości wykorzystywania bohaterów specjalnych (imiennych), oraz jednostek z kategorii "lords".
2. Bitwy rozgrywamy zgodnie z zasadami scenariusza "battleline", na stole kwadratowym o wymiarach 48"x48".
3. W trakcie gry korzystamy z zasad "simple line of sight" z pakietu zasad ETC (pkt 5: KLIK)
4. Wynik bitwy obliczamy sumując punkty zwycięstwa, uwzględniając:
- zabicie generała = 50pkt
- zabicie BSB w starciu = 50pkt
- każdy inny sztandar = 25pkt
- jednostki uciekające na koniec bitwy, oraz zredukowane do 25% lub mniej, swojej początkowej liczebności = 50% wartości punktowej jednostki.
Wyniki zostaną przeliczone na punkty w systemie 0:20.
Progi punktowe:
0-79: 10:10
80-159: 11:9
160-239: 12:8
240-319: 13:7
320-399: 14:6
400-479: 15:5
480-559: 16:4
560-639: 17:3
640-719: 18:2
720-799: 19:1
800+ : 20:0
5. W przypadku braku zgłoszenia wyniku w wymaganym terminie, rejestrowany będzie rezultat 5:5.

Zachęcam do zadawania wszelkich pytań na PM lub na podany wyżej adres e-mail.

Listę graczy, punkty, oraz pary na kolejne rundy będę zamieszczał w tym poście.

Zgłoszeni:
(R)= przesłana poprawna rozpiska.

1. Bearded Unclean 'un (R) DoC
2. Konrad "Ironhead" Kuźmiński (R) VC
3. Adrian "Klepczar" Klepczarek (R) SK
4. Radosław "lonit" Kuśmierz (R) VC
5. Tomasz "lwieserce85" Rosłoniak (R) LIZ
6. Filip "Elvis100" Głowacki (R) VC
7. Bogumił "Bobson" Kułakowski (R) WoC
8. Dawid "Opat" Opatczyk (R) WoC
9. Adam "Asgard" Karnafel (R) SK
10. Tomasz "BratTomasz" Bartłomiejczuk (R) WE
11. Edgar Czop (R) VC
12. Maciej "Caep" Kikta (R) HE
13. Grzegorz "grzeol" Oleksik (R) DE
14. Adam "AdamKoz" Kozłowski (R) BoC
15. Przemysław "Celedor" Rozalski (R) SK
16. Jakub Baur (R) WoC

Lista zamknięta!

Harmonogram rozgrywek.

Zagramy 6 rund swissa, w pierwszej rundzie pary wylosowałem.

Wyniki rundy #6

Grzegorz Oleksik 15
Radosław Kuśmierz 5

Szczepan Kalisiak 14
Bogumił Kułakowski 6

Konrad Kuźmiński 0
Tomasz Rosłoniak 20

Dawid Opatczyk 5
Adam Kozłowski 5

Filip Głowacki 20
Tomasz Bartłomiejczuk 0

Maciej Kikta 0
Edgar Czop 20

Adam Karnafel 15
Adrian Klepczarek 5

Jakub Baur 1
Przemysław Rozalski 19

Tabela po rundzie #6
KLIK

Dziękuję wszystki uczestnikom za udział, a załodze sklepu za stworzenie miłej atmosfery!

Widzimy się w kolejnych edycjach! :)
Ostatnio zmieniony 5 sty 2014, o 18:31 przez Bearded Unclean 'Un, łącznie zmieniany 49 razy.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Zglaszam sie :D

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Doskonale :)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Dodałem kilka punktów regulaminu, wyróznionych na niebiesko.

Obrazek

Opat
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Opat »

Zgłaszam sie:)
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Tak wygląda sklep wewnątrz. Do dyspozycji bywalców są 3 eleganckie stoły, i masa różnorodnych makiet.
Warunki do gry są bardzo dobre, sklep jest dobrze oświetlony, przestronny i posiada czysta toaletę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

Ludziki z Woło(w/m)ina mogą czuć się u Was bezpiecznie? ;) cieżko tam dotrzeć komunikacja wiejska? ;)
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Wow, wyglada to zacnie :D mam w cholere daleko, ale postaram sie przynajmniej jedna/dwie bitwy rozegrac w GG. Wrzucilem link z turem na kilka grup FB z WFB zwiazanych, wiec moze lista zgloszen sie troszke poszerzy :D

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

@ Bobson:

Wielkie dzięki!

@ Tomek

Ja niestety nie jestem z Pruszkowa, więc nie wiem jaki macie beef ;)
Sklep jest w sercu miasta, rzut beretem do głównych arterii.

Obrazek

Awatar użytkownika
lonit

Post autor: lonit »

Wezmę udział.

Awatar użytkownika
Brat Tomasz

Post autor: Brat Tomasz »

TomashWwl pisze:Ludziki z Woło(w/m)ina mogą czuć się u Was bezpiecznie? ;) cieżko tam dotrzeć komunikacja wiejska? ;)
nie jestem mocny w tranzycie Wschód - Zachód ale istnieje taki środek masowego rażenia jak SKM'ka.... chyba on może być pomocny - ewentualnie WKD. Z centralnego jedzie się koleją żelazną ok 24 minuty więc dość szybko.... taki szybszy Fast Steam Tank :-)

Zapraszamy serdecznie !

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Aktualizacja listy uczestników.

Przypominam o podawaniu namiarów na siebie wraz z rozpiską. Adres e-mail, nick z forum BP i/lub nr tel.
Dane te będę udostepniał indywidualnie na prośbę uczetstników, w przypadku problemu z komunikacją.

Dzięki!

Obrazek

Klepczar
Plankton

Post autor: Klepczar »

Oczywiście wpuścimy do miasta kolegów z Wołomina :)

Co do dojazdów:

Można jechać PKP/SKM (skm wygodniej, w dodatku ona kończy trasę w Pruszkowie - więc trudno przegapić stację;p) (Pruszków leży w drugiej strefie ztm) Linia jeżdżąca do Pruszkowa to S1

WKD - wsiada się na "śródmieściu wkd" to nie jest to samo co Śródmieście pkp/skm! - patrząc od strony metra dworzec wkd jest nieco dalej (w tunelach są kierunkowskazy)
Wygodna przesiadka z innych środków komunikacji jest również na dworcu zachodnim.

Każda wkdka startująca z wawy przejeżdża przez pruszków.
WKD ma oddzielny bilet, do Pruszkowa jest to "strefa II"
W przypadku posiadania karty miejskiej (niezależnie od jej strefowości) potrzebujecie biletu "strefa I" który kasujecie mijając stację "Opacz" (do opaczy działa karta miejska).

A tu macie mapkę dotarcia ze stacji do galaktyki.
Punkt A to stacja PKP/SMK
Punkt B Galaktyka
Punkt C Stacja WKD

https://maps.google.pl/maps?saddr=Henry ... sz=17&z=16

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

Klepczar pisze:Oczywiście wpuścimy do miasta kolegów z Wołomina :)
Dzięki, jednak po paru głębszych muszę podziękować ze względów czasograniczających ;)
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

Zgłaszam się

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Update zgłoszeń.

Przypominam, że dziś zamykam listę :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Szczepan, jeszcze dzis wysle rozpiske. Mam problem, bo na stole u mnie bedzie latac 12 figurek :D

Musze cos pozmieniac :D

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

To będzie miła odmiana ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Up.

Pary na rundę #1.

Obrazek

Awatar użytkownika
Brat Tomasz

Post autor: Brat Tomasz »

Ponieważ pojawiły się pytania odnośnie rezerwowania stołów w sklepie chciałbym przekazać że chociaż stołów w sklepie mamy 4 sztuki to ponieważ jak na pewno domyślacie się równolegle z ligą odbywać się będą także inne zaplanowane lub doplanowane w trakcie trwania ligi wydarzenia (pokazy, MtG, liga WH40k etc) proponujemy aby po uzgodnieniu terminu z przeciwnikiem skontaktować się z ekipą sklepu i uzyskać potwierdzenie terminu.
Sposoby kontaktu to:
email sklep@galaktykagier.com
PMka na forum sklepowym Galaktyki Gier do "TomekGalaktykaGier" lub "JerzyGalaktykaGier"

w ekstremalnej sytuacji pozostaje oczywiście telefon sklepowy czynny w godzinach otwarcia sklepu (z przyczyn obiektywnych tj spam esemesowy prosimy o zadzwonienie a nie właśnie esemesy...)

to chyba tyle.

ODPOWIEDZ