ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2014
i to bez Shino 

Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
4 spawny, bo są dwa na jeden slot 

Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Mogło byc gorzej, mogli mieć chodzace dzialo za 135Andrzej pisze:Czy ja dobrze widzę, że BoCh mają teraz giganta za 125 punktów, a pozostałe monstery za 175? To chyba jednak trochę przegięcie, ja wiem, że to nie ma save-a, ale to są nadal monstery z 5/6 T, 5/6 W mające dość duży wygar w walce. 5/6 A z siłą 5/6, do tego thunderstomp. No i armia nadal ma +200 pkt i -10% strat.

Szok!Dymitr pisze:i to bez Shino

Hehe są najlepsze na świecieAndrzej pisze:Czy ja dobrze widzę, że BoCh mają teraz giganta za 125 punktów, a pozostałe monstery za 175? To chyba jednak trochę przegięcie, ja wiem, że to nie ma save-a, ale to są nadal monstery z 5/6 T, 5/6 W mające dość duży wygar w walce. 5/6 A z siłą 5/6, do tego thunderstomp. No i armia nadal ma +200 pkt i -10% strat.

Gigant najsensowniejszy ze względu na koszt. Reszta może się zmieści.
pozdro
Jest tylko rare choices. Więc spawny po 0 pkt. Wziąłbym ze 4... Zaraz zaraz. Każdy ze spawnów jest wart -45 pkt. więc przy wzięciu 4 sztuk wychodzi że generują dodatkowe 180 pkt. ! Ha ! Dobra kmina...Dymitr pisze:gdzie widzisz monsters?Rare choices cost 100 points less each one
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Grolshek pisze:Jest tylko rare choices. Więc spawny po 0 pkt. Wziąłbym ze 4... Zaraz zaraz. Każdy ze spawnów jest wart -45 pkt. więc przy wzięciu 4 sztuk wychodzi że generują dodatkowe 180 pkt. ! Ha ! Dobra kmina...Dymitr pisze:gdzie widzisz monsters?Rare choices cost 100 points less each one
Na forum AR jest już poprawione, że tylko monstery -100pkt
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Wydaje mi się, że te monstery można porównywać z hydrantem i charybdą - podobna cena. I jakoś nie wychodzą wcale superancko. A te monstery DE już zostały uznane przez forumową brać za plewnawe. Cygor sztuk dwa może mieć sens, gigant może też.
W porównaniu do kharybdy podobnie, ale de nie mają+300 pkt. Poza tym spójrz na to tak: 5 potworków, -100pkt każdy i jeszcze te 300 pkt to bestie maja rozpe na 2400+800=3200pkt.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
UP, nie spr co się zmieniło.
Zostały SK i WoC. Powinny być jutro jak i cały draft. Wtedy już wrzucę bez cytowania.
Zostały SK i WoC. Powinny być jutro jak i cały draft. Wtedy już wrzucę bez cytowania.
Gdyby kazdy wystawial te 5 potworkow na starych warunkach to mialbys racjeJanus pisze:W porównaniu do kharybdy podobnie, ale de nie mają+300 pkt. Poza tym spójrz na to tak: 5 potworków, -100pkt każdy i jeszcze te 300 pkt to bestie maja rozpe na 2400+800=3200pkt.
a tak masz dalej modele z t5/6 w5/6 ktore o wiele lepiej zastapic horda bestigorów - dopeiro jak te dadza do core - a to byłby MEGA boost - to wtedy mozna myslec - ale o cygorach. Gorgony niby sa spok dadatkiem, ale to katapulty robią tu różnice
Co do SK to dogadali sie do kluczowych spraw, reszta to bedzie ograniacznie odginaczek i slavów
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ja nadal nie do końca rozumiem comp dla VC. Jest jakiś strasznie skomplikowany i głównie ogranicza odginki i eteryki.