Witam.
Jestem tu nowy więc kłaniam się nisko.
Właśnie (w tym tygodniu) odkopałem na strychu dawno zapomniane figsy i AB (6 edycja) do O&G. W szkole średniej zacząłem zabawę, ale później jakoś nie było czasu i kasy (no i kumple z którymi zaczynałem grać się wykruszyli).
Naszła ochota aby w końcu skończyć malowanie/sklejanie i może zagrać (do tej pory mam na koncie 5 bitew vs. Dwarfs i jedną vs. WE - połowa z nich rozegrana kartonikami i to z 10 lat temu...).
Prośba o pomoc w kwestii tego co jeszcze kupić w 8ed. bo zasady dopiero sobie przyswajam (czytam zarówno RB jak i AB).
Na ten moment posiadam:
2 Goblin Shaman
2 Night Goblin Shaman
19 Orc Boyz (w tym comand group: muzyk, sztandar, boss)
40 Night Goblins (20 sklejonych z włóczniami i comand group jak wyżej, resztą chciałem powiększyć klocka)
+ 3 Fanatyków
10 Goblin Wolf Riders (gobliny z włóczniami nieprzyklejone do wilków)
1 Giant
1 Goblin Rock Lobber
1 Orc Boar Chariot
Jak na razie z tego co powyżej da się złożyć coś ok 1500pts. jeśli się nie mylę... Mam ochotę dokupić do tego parę troli, jakiegoś sensowniejszego Lorda/Heroesa i może coś strzelającego na ostatniego specjala + jeszcze extra nocników...
Te 10 lat temu założenie powstało, żeby może iść głównie w gobosy i chciałbym takie założenie utrzymać, chociaż nie wiem czy jest to realne...
Poniżej link do to co pomalowałem. Niewiele tego...
https://plus.google.com/photos/11366186 ... 0777088193
A! Jeszcze jedno. Czy da się jakoś odratować zaschnięte farbki cytadeli? Retoryczne...
Z góry dzięki za pomoc.
Witam.
Moderator: Kołata
Najpierw trolle. Może być 6, ale najlepiej dobić do 8. Skoro masz już tyle zwykłych boysów, dokup 10-20 i zrób z nich jedną jednostkę. (Nie przejmuj się, bez Savagy da się grać), Szaman: co kto lubi, masz już goblinskich, więc jeśli pasuje ci Małe Waagh, to git, jeśli wolisz bardziej ofensywną magię, kup szamana orków (może być on twoim generałem). BSB: najczęściej używany to czarny big boss, ponieważ neguje animozje ( zadaje rany własnemu oddziałowi, ale da się to przeżyć) . Co do strzelania to doom diver i tyle chyba na razie starczy.
We're Nudist Beach. It is the name of our organization. Nudist BEEEEAAAACH!
Cześć no zmienić się zmieniło. Wielu twierdzi, że na gorsze. Ale już za pół roku wychodzi 9 edycja i nowy AB do Orkasów według plotek więc módlmy się by nie było jeszcze gorzej
Rafał