ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
mimo wszystko Chimera to nie peniks. Nie bardzo można ją spóścić z oka generałą bo jedna głupia panika i wszystkie 3 skończą za stołem. Co nie zmienia jednak faktu że Woch będzie teraz naprawdę mocny - zawsze był - ale tera będzie super (przez chwilę) . Co ciekawe panowie z etc robią ograniczenia na drużynówki i przepuścili takiego babola. Przecież to na drużynówki jest super armia ( dp slanesh,bsb disc,3chimki,2helki i standard). Każdy kapitan drużyny jest szczęśliwy jak ma taką w składzie....
Co do HE - to zadziałał syndrom nowego booka - może poluzują za chwile te ograniczenia - ale jest faktycznie jak mówi Albo-albo - 2 peniksy i pg albo 1 peniks 4 bolce 1 wl z banerem. Czy w sumie wiele się nie zmienia ... żal tylko książki
Co do HE - to zadziałał syndrom nowego booka - może poluzują za chwile te ograniczenia - ale jest faktycznie jak mówi Albo-albo - 2 peniksy i pg albo 1 peniks 4 bolce 1 wl z banerem. Czy w sumie wiele się nie zmienia ... żal tylko książki
Jakiego nowego...?PiotrB pisze:Co do HE - to zadziałał syndrom nowego booka
Przecież nowe to są DE...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Nie tyle "bubel" co pierwszy draft. Poza tym co mają robić z WoCHem , skoro im zrobil wyniki z dołu tabeli i mało kto go brał - trzeba było cos pomóc
Co do HE - one de facto wczesniej były ledwo cięte, teraz dostały jakieś racjonalniejsze ograniczenia
Co do HE - one de facto wczesniej były ledwo cięte, teraz dostały jakieś racjonalniejsze ograniczenia
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
no ale to mało która drużyna ma dwie kontry na taki woch... ja widzałem na Silesianie bitwę Dymitra z Marysiem - Woch vs Imperium. Dwóch - doskonałych przecież graczy. Na 1 rzut oka wydaje się że Woch ma przejebane... zresztą jak sam grałem imperium to miałem wyobrażenie że to woch to dobry paring dla imperium. Tymczasem Dymitr doszedł do takiej wprawy w manipulowaniu tymi swoimi 20 figurkami że rozwalił Marysia i w 3 turze było po grze... a więc da się. To wszystko nie jest takie oczywiste. Gunline są mniej lub bardziej losowe - a woch nie- w 2 turze zawsze może zorbić ci wjazd...
Może co nie znaczy, że zrobi.
Twoja w tym głowa żeby był w combacie tam gdzie Ty chcesz a nie on. Full contact z Woch nie działa przeważnie bo jest mocniejszy.
Co do HE.
Dlaczego się dziwicie?
Jak wyjdą nowe WE to też pewnie dostaną sensowne cięcia.
Miały starego booka to nie było co tykać, jest nowy mocniejszy to już inna sprawa.
Twoja w tym głowa żeby był w combacie tam gdzie Ty chcesz a nie on. Full contact z Woch nie działa przeważnie bo jest mocniejszy.
Co do HE.
Dlaczego się dziwicie?
Jak wyjdą nowe WE to też pewnie dostaną sensowne cięcia.
Miały starego booka to nie było co tykać, jest nowy mocniejszy to już inna sprawa.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- Barbarossa
- Mniejsze zło
A mnie ciekawi selektywne potraktowanie fastów i innego śmiecia.
W HE fasty są ścięte naprawdę mocno. W VC i DE - również.
A WoC może wystawić np. 20x5 psów, po czym zastawionego na amen przeciwnika bombardować z dwóch helen, magii i ziania chimerowego.
Kilka innych armii też może zrobić fast spam, ale w sumie nikt tego nie robi.
Po co oni te fasty compują?
W HE fasty są ścięte naprawdę mocno. W VC i DE - również.
A WoC może wystawić np. 20x5 psów, po czym zastawionego na amen przeciwnika bombardować z dwóch helen, magii i ziania chimerowego.
Kilka innych armii też może zrobić fast spam, ale w sumie nikt tego nie robi.
Po co oni te fasty compują?
Po nic, ale dojście do etapu w którym zrozumieją że bitwy nie wygrywa się magią i artylerią tracąc jednocześnie co najmniej 1000pkt w śmieciach jeszcze chwile im zajmie. Pojęcie spadającej użyteczności marginalnej każdego kolejnego fasta to abstrakcja.
-
- Falubaz
Siedziałem prawie całą bitwę przy tem stole i trochę inaczej to wyglądało. Fakt faktem Dymaniusz zagrał bardzo dobrze. Czego jednak nie mozna powiedziec o Marysiu, zagrał zbyt otwarcie, zbyt ofensywnie, sam pchał się do cc z tym wochem. Więc nie oceiałbym na bazie tej bitwy match up'u Woch - Empire. Maryś nie przegrał tej bitwy tylko przez kiepską faze strzelania.PiotrB pisze:no ale to mało która drużyna ma dwie kontry na taki woch... ja widzałem na Silesianie bitwę Dymitra z Marysiem - Woch vs Imperium. Dwóch - doskonałych przecież graczy. Na 1 rzut oka wydaje się że Woch ma przejebane... zresztą jak sam grałem imperium to miałem wyobrażenie że to woch to dobry paring dla imperium. Tymczasem Dymitr doszedł do takiej wprawy w manipulowaniu tymi swoimi 20 figurkami że rozwalił Marysia i w 3 turze było po grze... a więc da się. To wszystko nie jest takie oczywiste. Gunline są mniej lub bardziej losowe - a woch nie- w 2 turze zawsze może zorbić ci wjazd...
Suchy -no co ty gadasz - obaj grali bardzo dobrze - właśnie tak powinno się grać imperium:). Czekasz a potem kontra...i właśnie dokładnie Maryś przegrał przez to co mówię- misfirie i niedolot w kluczowym momencie. To jest mocno losowe . Nie grasz działami to nie wiesz. Raz na 3 bitwy masz fazę w której nie robią nic przez co przegrywasz jedną bitwę na 4....
Kudeł co to jest użyteczność marginalna?
Kudeł co to jest użyteczność marginalna?
-
- Falubaz
Lol, jesli uważasz ze wystwianie sie centralnie naśrodku wszystkim na 12 calu to definicja gry defensywnej to chyba jeszcze musisz to przemyślec? Spytaj Marysia, sam ci potwierdzi ze nie zagrał tego najlepiej.