7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Ja już mam wytypowanego z moich smoków sun dragona(dragonmaster dragon),moon dragon(Spod imrika) i tego nowego zrobie star dragonem.
Takie małe pytanie do osób posiadających booka(jeśli można rzecz jasna)
Staff +2 do casta z fire,ile kosztuje i czy jest arcanem?I czy jest guardian pohenix?albo jakikolwiek inny ward który można dać dragon magowi(poza AoP oczywiście)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

hahaha a teraz może dla tych co nie weidzą ze smok HE bedzie latał 22 cale w I turze (patrz polski pg z rydwanami ustawianymi bokiem) te 2 cale to moze mało ale czasem moze zrobić rużnicę hihihi

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

LOL jeśli dobrze rozumiem to niezły patent... można tak??

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wg. zasad: mozna. Kiedys jacys czlonkowie LS wypowiadali sie ze nie mozna, ale w uscisleniach tego (jeszcze?) nie ma. Zabieg jest mocno nietaktowny, ale co tam, w milosci i na wojnie wszystkie chwyty dozwolone, hehe.

A tak na serio, to mysle ze to zalezy od tego z kim grasz i jaki jest sedzia na turnieju.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ok to moze niech mi ktos wytlumaczy na jakiej podstawie
smoki he beda mogly latac 22 cale ??

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

Relosu pisze:ok to moze niech mi ktos wytlumaczy na jakiej podstawie
smoki he beda mogly latac 22 cale ??
Ja myślę ze na podobnej zasadzie jak w 40k czołgi jeżdżą bokiem, albo i tyłem(co co serpenta lata tyłem a czołg jedzi bokiem? to wam już zostawiam do rozszyfrowania ). :D :D
Widzisz bo jak smok leci bokiem a następnie po 20 calach obracamy go i mamy te dwa cale . Tak to myślę chyba ,że jest inaczej ale ja takie rozumowanie przyjąłem. :twisted: :twisted: .
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

IMO chodzi o to że przy rozstawianiu ustawiasz go dłuższym bokiem na krawędzi linii rozstawinia. W fazie ruchu dajesz mu darmowy pivot i już jesteś trochę do przodu. Nie jestem pewien czy jest tam aż dwa cale, ale może chodziło o co innego.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Guard pisze:IMO chodzi o to że przy rozstawianiu ustawiasz go dłuższym bokiem na krawędzi linii rozstawinia. W fazie ruchu dajesz mu darmowy pivot i już jesteś trochę do przodu. Nie jestem pewien czy jest tam aż dwa cale, ale może chodziło o co innego.
na pewno jest bo 2 cale bo 100mm jest z boku czyli 2 kawaleryjskie czyli 50mm . No czyli tak jak napisałem wcześniej :twisted:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a niech tylko ktorykolwiek sprobuje zrobic taka sztuczke ze smokiem czy rydwanem na turnieju ktory organizuje.. za sama probe poleca juz karniaki..
nie ma zmiłuj.. 20 cali to 20 cali, a nie 22... :)
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Assasello - ty może jednak nie organizuj turnieji :wink: - cannonów nie,smoka podsuwania nie.

A przez to że mamy większą podstawke łatwiej nas trafić z canona, trudniej jest nam się ukryć itd.itd.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

karlee pisze:Wg. zasad: mozna. Kiedys jacys czlonkowie LS wypowiadali sie ze nie mozna, ale w uscisleniach tego (jeszcze?) nie ma. Zabieg jest mocno nietaktowny, ale co tam, w milosci i na wojnie wszystkie chwyty dozwolone, hehe.

A tak na serio, to mysle ze to zalezy od tego z kim grasz i jaki jest sedzia na turnieju.
Wydaje mi się, że większość cywilizowanych sędziów bez gadania za coś takiego wlepi WP, więc ja bym nie próbował. :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Asassello pisze:a niech tylko ktorykolwiek sprobuje zrobic taka sztuczke ze smokiem czy rydwanem na turnieju ktory organizuje.. za sama probe poleca juz karniaki..
nie ma zmiłuj.. 20 cali to 20 cali, a nie 22... :)
:D :P :D :P ale się uśmiałem jak przeczytałem :D :P :D :P

spoko ja tak nie robie , w p-ń odchodzą inne wałki z dworfami najbardziej

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Jest jeden cal a nie dwa, bo piwot mierzony jset od środka podstawki. Na początku środek już jest 1 cal od krawędzi, więc po przekręceniu jest tylko 1. Ale i tak bez sensu bo nie można zrobić deklaracji szarży, bo nie widzisz przeciwnika na początku. O 1 cal nie warto sie kłucić bo kary mogą być o wiele bardziej dotkliwe.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Guard pisze:Jest jeden cal a nie dwa, bo piwot mierzony jset od środka podstawki. Na początku środek już jest 1 cal od krawędzi, więc po przekręceniu jest tylko 1. Ale i tak bez sensu bo nie można zrobić deklaracji szarży, bo nie widzisz przeciwnika na początku. O 1 cal nie warto sie kłucić bo kary mogą być o wiele bardziej dotkliwe.
Dokladnie :)

Relosu
Kretozord

http://aycu12.webshots.com/image/27571/ ... 975_rs.jpg
sadzac po tym zdjeci smiem twierdzic ze moze smoki maja leprzego armor sejwa przez ta zbroje oraz helmy xD bo jak widac zbroja takowa jest praktycznie na cala dlugosc szyi oraz na czesc krzyzowa. Dostali duza podstawki ale AS na 2+ xD fajnie by bylo

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Relosu zapytaj tu po prrost jak to jest - ludzi już mają booki i nie trzeba domniemywać.

Ale zdjęcie ładne :D
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Duinhir »

Pewnie wszyscy już wiedzą, ale ja nie jestem na czasie. Skoro na zachodzie jest już nowy army book, to kiedy będzie premiera u Nas?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

u nas pewnie dużo później - w listopadzie :(
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

nowe HE powinny wyjsc jakos na poczatku listopada.. cos w okolicach 5.
Obrazek

Relosu
Kretozord

ale normalnie zal.pl ze dopiero w listopadzie. Btw to jak ktos moze potwierdzic lub zbesztac z blotem moja teze ??

ODPOWIEDZ