wszystko o magach których nie było <warlocks>
Moderator: Yudokuno
wszystko o magach których nie było <warlocks>
Własnie jestem po spiłowaniu ząbków konikom oraz sklejeniu naszych nowych magów, których nie było przez kilka edycji a powrócili
konie poza zebami które z premedytacja poodcinałem
porównujac do we to gdyby nie zęby (poprawione) i zbroja byłyby ładniejsze, zyskują przy przygladaniu sie ale sklejanie ich to jakis śmiech na sali...
same figurki są zrobione na nową modłe
- jak namniejsza szansa zbudowania wiekszej ilosci figurek z boxa
na plus:
wszystkie czesci pasują do siebie tak że po sklejeniu prawie nie widać miejsca klejenia
duzo cześci, (14 głowek DR !!, przy czym kilka całkiem fajnych)
świetna broń warlocków
płaszcze DR zrobione tak ze będą pasowac(zrobine idealnie pod koniki (we, DR itp) jak już pomęczymy sie z gs robiąc tułów
na minus
twarz osobna od głowy w przypadku warlocków co za tym idzie trzeba uwazac bo miejsce spoiwa z ramką jest broda (sic)
- jak namniejsza szansa zbudowania wiekszej ilosci figurek z boxa gdyz korpusy są 2 czesciowe - szeroki pas jest wspólny dla DR i warlocków, przez co musimy solidnie gs-ować jeżeli chcemy mieć coś wiecej z tego boxa
włócznie DR są niedopracowane patrzac po wygladzie broni warloków widać kolosalna różnice
szkoda ze fajna broń występuje tylko w liczbie x6
Co zaskoczyło mnie
po sklejeniu figurki wygladaja fajnie, możliwe ze po pomalowaniu będa wygladać lepiej niż na zdjeciach
możliwe ze wyninie warlokom głowki na DR
Nie jestem fanem ale zaskoczyły mnie na plus, nawet te włosy mi tak nie przeszkadzaja
konie poza zebami które z premedytacja poodcinałem
porównujac do we to gdyby nie zęby (poprawione) i zbroja byłyby ładniejsze, zyskują przy przygladaniu sie ale sklejanie ich to jakis śmiech na sali...
same figurki są zrobione na nową modłe
- jak namniejsza szansa zbudowania wiekszej ilosci figurek z boxa
na plus:
wszystkie czesci pasują do siebie tak że po sklejeniu prawie nie widać miejsca klejenia
duzo cześci, (14 głowek DR !!, przy czym kilka całkiem fajnych)
świetna broń warlocków
płaszcze DR zrobione tak ze będą pasowac(zrobine idealnie pod koniki (we, DR itp) jak już pomęczymy sie z gs robiąc tułów
na minus
twarz osobna od głowy w przypadku warlocków co za tym idzie trzeba uwazac bo miejsce spoiwa z ramką jest broda (sic)
- jak namniejsza szansa zbudowania wiekszej ilosci figurek z boxa gdyz korpusy są 2 czesciowe - szeroki pas jest wspólny dla DR i warlocków, przez co musimy solidnie gs-ować jeżeli chcemy mieć coś wiecej z tego boxa
włócznie DR są niedopracowane patrzac po wygladzie broni warloków widać kolosalna różnice
szkoda ze fajna broń występuje tylko w liczbie x6
Co zaskoczyło mnie
po sklejeniu figurki wygladaja fajnie, możliwe ze po pomalowaniu będa wygladać lepiej niż na zdjeciach
możliwe ze wyninie warlokom głowki na DR
Nie jestem fanem ale zaskoczyły mnie na plus, nawet te włosy mi tak nie przeszkadzaja
Ja bym powiedział że ten box daje bardzo dużo możliwości do robienia większej ilości figurek. Wiadomo konika trzeba mieć innego ale poza tym brakuje tylko nóg, reszta jest i to kompletna łącznie z 14 głowami DR jak wspomniałeś.
Największa szkoda że nogi są zintegrowane ze szczurokoniem. Trzeba przez to malować osobno tułów, nie mówiąc problemach z konwertowaniem. Idiotyczna jest też konstrukcja dolnej części tułowia, nogi z koniem plus doklejana po środku miednica, po co to?
No i mocowanie do ramki w miejscu "pofałdowania ubrania na dole pleców". Ciężko to wyjaśnić, kto ma figurki zrozumie. Trudno to obrobić bo wypada w miejscu fałdowania i łączenia dwóch połówek modelu.
Największa szkoda że nogi są zintegrowane ze szczurokoniem. Trzeba przez to malować osobno tułów, nie mówiąc problemach z konwertowaniem. Idiotyczna jest też konstrukcja dolnej części tułowia, nogi z koniem plus doklejana po środku miednica, po co to?
No i mocowanie do ramki w miejscu "pofałdowania ubrania na dole pleców". Ciężko to wyjaśnić, kto ma figurki zrozumie. Trudno to obrobić bo wypada w miejscu fałdowania i łączenia dwóch połówek modelu.
brak częsci tułowia, częsc osób nie jest tak uzdolniona plastycznie zeby samemu się męczyć dorabiajachypnotic pisze:Ja bym powiedział że ten box daje bardzo dużo możliwości do robienia większej ilości figurek. Wiadomo konika trzeba mieć innego ale poza tym brakuje tylko nóg, reszta jest i to kompletna łącznie z 14 głowami DR jak wspomniałeś.
jeżeli robisz DR owszem - klejąc warloków - w niczym to nie przeszkadzaNajwiększa szkoda że nogi są zintegrowane ze szczurokoniem. Trzeba przez to malować osobno tułów, nie mówiąc problemach z konwertowaniem.
bo życie łatwe nie jestIdiotyczna jest też konstrukcja dolnej części tułowia, nogi z koniem plus doklejana po środku miednica, po co to?
o fakt o tym zapomniałem mało tego szata zasłaniajaca tyłek składajaca sie z 2ch częsci - porażkaNo i mocowanie do ramki w miejscu "pofałdowania ubrania na dole pleców". Ciężko to wyjaśnić, kto ma figurki zrozumie. Trudno to obrobić bo wypada w miejscu fałdowania i łączenia dwóch połówek modelu.
A ile wystawiacie
Ja zauwazylem zenajlepiej wystawic 2x7
9 jest droga boli ich panika wiec warto uzbroic ich w jakiegos bohatera no i sciagaja ostrzal ze az milo dzieki temu daja "odpoczac"innym jednostom od ostrzalu/magii
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Nie , na pewno nie idiota. Po prostu cwany i inteligentny a przy tym chciwy sukinsyn.
- Paraszczak
- Falubaz
Ale ty nie miej pretensji do GW, że robi takie modele. Miej pretensje do Orgów, któzy promują takie gówniane bohomazy jak WYSIWYG...
Nieważne kto to promuje i czy ktoś chce się do tego stosować ale jak im się podobał barding na modelu to niech wrzucą do zasad albo choć doklejany niech będzie. Niby wiedźmy popieprzają w light armorach od 3 edycji (no może te ostatnie najmniej) ale jednak zbroja na koniu to nie to samo co blaszany biustonosz
Albo mieć w klubie takiego przemiłego jedynego w swoim rodzaju i wspaniałego mnie który zaradzi na każdy taki problem ^.^zell pisze:łatwo zmagnesowac klatkę piersiową z miednicą i z jednej 5 zrobić dr na wymianę z warlockami
Tylko Golonka nie ma ogonka!