bo w Army Booku zdaje się było napisane w opisie tej zasady, że można było zrobić S&S, a wiadomo AB ważniejszy niż RB
w ogóle był paradoks, bo banshee jako champion miała inaczej krzyk opisany niz banshee jako hero

Moderator: misha
Kod: Zaznacz cały
All enemy units within range immediately take D6 hits, with a Strength equal to the current turn number, distributed as from shooting.
ironhead pisze:Czy na ilość hitów we wrogie jednostki przy aurze mortisa rzuca się osobne D6 za każdy oddział ? Czy też rzuca się raz D6 i wszystkie oddziały w zasięgu dostają taką samą ilość hitów ?
Zasada brzmi:Kod: Zaznacz cały
All enemy units within range immediately take D6 hits, with a Strength equal to the current turn number, distributed as from shooting.
nie do konca jestem przekonanyJanus pisze:Oddzielnie.
to działa w obie stronyironhead pisze:Jakby co to nie zadałem pytania ot tak dla picu
Od początku obecnego book'a gram, że rzuca się osobno za każdy unit. Ale ostatnio spotkałem gracza, gdzie w jego środowisku gra się inaczej. Po wczytaniu się w zasadę (na tyle na ile nasza znajomość en pozwoliła) i dyskusji, doszliśmy do wniosku, że zasada jest niejednoznaczna i warto popytać jak inni grają.