Korniszon 1190
Korniszon 1190
Poniewaz ostatnio dostalem straszne becki od krasiow (a tak bylo pieknie, 2 cannony sie zaciely i doszedlem w 3 turze ) postanowilem cos skrobnac. Mam nadzieje, ze wszystko legal Prosze o konstruktywna krytyke i jakiekolwiek oceny/propozycje zmian, nawet te besztajaca . Sa dla mnie bardzo wazne
Exalted Chaos Champion @ 236 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; 2ndWeapon; Chaos Armour; Shield
Amulet of Chaos [45]
Daemonic Mount [50]
5 Chosen Chaos Knights of Khorne @ 340 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard
Banner of Rage [50]
4 Chaos Knights of Khorne @ 222 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard
War Banner [25]
4 Chaos Knights of Khorne @ 197 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Chaos Furies @ 75 Pts
Total: 1190
Exalted Chaos Champion @ 236 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; 2ndWeapon; Chaos Armour; Shield
Amulet of Chaos [45]
Daemonic Mount [50]
5 Chosen Chaos Knights of Khorne @ 340 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard
Banner of Rage [50]
4 Chaos Knights of Khorne @ 222 Pts
War Banner [25]
4 Chaos Knights of Khorne @ 197 Pts
5 Chaos Furies @ 75 Pts
Total: 1190
Genral zlozony imho slabo amulet of chaos slabiutki jest. Na demonic mouncie ten hero ma slabego save i zadnego warda. Mozesz mu dac klasycznie gaze of gods i sword o might. Albo gaze of gods i cos tam wedle uznania. Za 6 chosenow ktorzy sa cholernie drodzy masz np. 2x3 minotaurow, jak zrzucisz sztandary i sztandarowcow z 4 to akurat puntktow pewnie na nie styknie.
Wiedzialem, ze cos nie tak uloze Co do banerow nie wiem z ktorego zrezygnowac. Zwykli khornici ostatnimi czasy mi padaja od dwarf warriorsow natomiast choseni pozbawieni szalu tez sobie troche gorzej radza.thurion pisze:primo to rozpiska jest nielegalna, nie mozesz miec 2x magicznego sztandaru na rycerzach
Czyli mam pozbyc sie chosenow!? To oni zazwyczaj kosza wszystko co napotkaja a z minosami nie mialem jak dotychczas doswiadczenia :-/pacy pisze:Za 6 chosenow ktorzy sa cholernie drodzy masz np. 2x3 minotaurow
I jeszcze jedno pytanie: jak sobie radzic z obsluga krasnoludzkich maszyn? Zazwsze wystawiam 5 furii ale te krasiowe gnioty sa twarde A wez se ubij obsluge 2x cannon+ organki. Myslalem nad zastosowaniem screamow ale nie wiem czy sie to oplaca brac
Generalnie widzę 2 opcje (mówię o armii na 2000+).
1) Silnie magiczna ---> 5 furii i 3 skrimerów.
SEARCH AND DESTROY CADDIES.
2) Ofens ---> 10 furii i 5 skrimerów.
Przeżyją organki / duży fireball i zgonią jeszcze po tym załogę/fasta.
Do tego dodają np. 2 za tył rycerzom czy smokowi.
Nie wiem jak niektórzy mogą grać ofensem na małych oddziałach lataczy.
Plewa;p
1) Silnie magiczna ---> 5 furii i 3 skrimerów.
SEARCH AND DESTROY CADDIES.
2) Ofens ---> 10 furii i 5 skrimerów.
Plewa;p
CZego 2 dodaja ???ksuM pisze: 2) Ofens ---> 10 furii i 5 skrimerów.
Plewa;p
No bo chyba nie do combat result ??
Ja też zawsze wystwiałem 8 furii 4 krzykacze.
Ale ostatnio jak zacząłem grać na demonach i dyskach to spróbowałem 10/5 i naprawdę za niewiele punktów więcej odgrywają o WIELE większą rolę na polu bitwy.
10 furii to nawet czwórkę pegazów z FCG zgoni jak fira nie zdadzą.
Ale ostatnio jak zacząłem grać na demonach i dyskach to spróbowałem 10/5 i naprawdę za niewiele punktów więcej odgrywają o WIELE większą rolę na polu bitwy.
10 furii to nawet czwórkę pegazów z FCG zgoni jak fira nie zdadzą.
Jakos moje furie nigdy nie byly w stanie nic zrobic-to kwestia rzutow -gora 2 tury w CC i padaly wszystkie przy rzutach na instability powyzej 10 . A tak na serio - Screamery za kazdym razem mi sie zwracaly punktowo, a wystawialem ich kolo 3-4, wiecej nie bo szkoda punktow.
2x4 Knightow z czego jedni to undiv Chosen z Warbannerem, a drudzy to Zwykli khornici.Na herosa wrzucilbym Gotg- przy ld 9 nie ma wielkich szans zeby sie zmienil w spawna, a 4+ ward to mile uczucie- do tego sword of might i koles wiekszosc przeciwnikow rani na 2+ i bez sejwa:) do tego demonic mount -czyli niewraziliwy ne strach no i mount tez ladnie kopie.
2x4 Knightow z czego jedni to undiv Chosen z Warbannerem, a drudzy to Zwykli khornici.Na herosa wrzucilbym Gotg- przy ld 9 nie ma wielkich szans zeby sie zmienil w spawna, a 4+ ward to mile uczucie- do tego sword of might i koles wiekszosc przeciwnikow rani na 2+ i bez sejwa:) do tego demonic mount -czyli niewraziliwy ne strach no i mount tez ladnie kopie.