Pony Thread (OMG PONIES)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Pony Thread (OMG PONIES)
Dawno nic nie było to wrzucę coś co znalazłem przed chwilunią :
Sisters of Apple
Sisters of Apple
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Kucaria .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
http://www.fimfiction.net/story/112663/pillow-case
Czy możecie polecić jakieś fanfici w tym stylu? tzn Poniacze w prawdziwym świecie itp
Czy możecie polecić jakieś fanfici w tym stylu? tzn Poniacze w prawdziwym świecie itp
Ja takie coś znalazłem:
oraz
Demopie i Scout Dash
oraz
Demopie i Scout Dash
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Akurat TF2 to jeden z popularniejszych materiałów do cross-overowania z Kucami . Zresztą, czy to istotne, sezon 4 już całkiem niedługo .
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nic specialnego jak na kucyfana . Sam swojego czasu przeżyłem ogromne przerażenie jak uświadomiłem sobie, ze w ciągu półroku przeczytałem ponad 3 razy więcej stron fanfików o kolorowych, gadających parzystokopytnych istotach niż książek powiązanych z moimi studiami przez całe życie . A te drugie i tak można liczyć spokojnie w ponad tysiącu stron.Przygotowuje się do niego oglądając poprzednie odcinki oraz czytając fanfici przynajmniej 4h dziennie...
Co się ze mną dzieje o.O ?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Obejżałem sobie pierwsze 2 odcinki i powiem tylko tyle :
/)(*3*)(\
No dobra, może nieco więcej . Jedne z naprawdę najlepszych odcinków jakie w MLP widziałem. Nie idealne, ale kurczę, naprawdę od bardzo dawna nie miałem takiego banana na mordce przy oglądaniu czegokolwiek . Jest po prostu wszystko.
Rola Twilight jako księżniczki jest puki co naprawdę sensownie rozwinięta.
Jest Discord, w roli Trola po prostu nie do pobicia. I jego rola w tym całym zamieszaniu...Jest dalej sobą, a jednak zmienił się . I winter-warm up pod prysznicem.
Celestia i Luna, i odkrycie kolejnego kawałka ich historii. Uwielbiam zawsze jak są obie na ekranie i obie są tu w całkiem sporej obfitości.
Jest CAŁE mane 6, co więcej z nader sensownie rozłożonymi akcentami między całą szóstką. Każda dostaje swoją chwilę kilka razy, i za każdym razem pasuje to do ich charakteru.
I co najważniejsze, nie ma przeładowania. Koniec 3 sezonu był bardzo fajny, ale bardzo cierpiał przez nagromadzenie wątków w jednym odcinku, ograniczonym dodatkowo przez wyjątkowo liczne piosenki, więc akcja gnała na łeb, na szyję z szkodą dla oglądalności. Tutaj mamy rozbicie na 2 odcinki, i w czasie 40 minut jest dość przestrzeni by wcisnąć wiele, ale z sensem.
Jeśli reszt będzie podobnie fajna, to szykuje się świetny sezom.
/)(*3*)(\
No dobra, może nieco więcej . Jedne z naprawdę najlepszych odcinków jakie w MLP widziałem. Nie idealne, ale kurczę, naprawdę od bardzo dawna nie miałem takiego banana na mordce przy oglądaniu czegokolwiek . Jest po prostu wszystko.
Jest Discord, w roli Trola po prostu nie do pobicia. I jego rola w tym całym zamieszaniu...Jest dalej sobą, a jednak zmienił się . I winter-warm up pod prysznicem.
Celestia i Luna, i odkrycie kolejnego kawałka ich historii. Uwielbiam zawsze jak są obie na ekranie i obie są tu w całkiem sporej obfitości.
Jest CAŁE mane 6, co więcej z nader sensownie rozłożonymi akcentami między całą szóstką. Każda dostaje swoją chwilę kilka razy, i za każdym razem pasuje to do ich charakteru.
I co najważniejsze, nie ma przeładowania. Koniec 3 sezonu był bardzo fajny, ale bardzo cierpiał przez nagromadzenie wątków w jednym odcinku, ograniczonym dodatkowo przez wyjątkowo liczne piosenki, więc akcja gnała na łeb, na szyję z szkodą dla oglądalności. Tutaj mamy rozbicie na 2 odcinki, i w czasie 40 minut jest dość przestrzeni by wcisnąć wiele, ale z sensem.
Jeśli reszt będzie podobnie fajna, to szykuje się świetny sezom.
Przepraszam, nie powinienem kolegi brony'ego ale...Infernal Puppet pisze:Obejżałem sobie pierwsze 2 odcinki i powiem tylko tyle :
I winter-warm up pod prysznicem.
1. ObejRZałem oraz pÓki
2. Winter wrap-up
A wracając - też taką reakcje miałem, nic dodać nic ująć /)*3*(\
Chociaż nie podobał mi się jeden motyw: mianowicie:
*uwaga spoiler*
Kiedy mane 6 się "pokłóciły" a później Zmierzchobłysk do nich wróciła to wszystko zbyt szybko się działo...
*koniec spoilowania*
Chciałbym pogadać co mi się podobało bo tego jest mnóóóóstwo ale niestety nie chcę spoilować i pisać maluczkimi literami tyle bo wiem jak to bardzo przyciąga uwagę a niektórzy może jeszcze nie obejrzeli więc... ZABIERAJCIE SIĘ DO ROBOTY
PART 1
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... veY2hdr9GQ
PART 2
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... J5gWInI-es
BTW: nie wiem czy było ale świetne wyobrażenie King Sombra:
http://soukitsubasa.deviantart.com/art/ ... -333719447
- Infernal Puppet
- Masakrator
No ba. Mina kogoś kto z tym gra musi być iście bezcenna.
No i jak wrażenia z nowego odcinka ? Wiem, że wyciekł jakiś czas temu, ale wolałem się wstrzymać z obejrzeniem aż do teraz .
No i jak wrażenia z nowego odcinka ? Wiem, że wyciekł jakiś czas temu, ale wolałem się wstrzymać z obejrzeniem aż do teraz .
To też, ale ja w łapach miałem w Przystani Gier u siebie w mieścieMishu pisze:planeswalker.plSławol pisze:A tak w ogóle to widziałem dzisiaj w sklepie koszulki na karty z kucykami i Nyan Catem oraz deckbox z grumpy catem...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Castle-mane-ia za mną i muszę przyznać, ze odcinek mi się podobał. Były nawiązania do fall weather friends, green isn't yor collor i oczywiście otwarcia sezonu 4. Coś mi mówi, że skrzynka będzie (nomen omen) elementem napędowym sporej części odcinków z obecnego sezonu, co w sumie może być ciekawe .
Z plusów :
- tym razem to twilicorn zachowuje spokój a reszta panikuje, miło raz zobaczyć odmianę w tym zakresie
- zamek i nieco jego historii. Służba przy tylu tajnych przejściach i pułapkach musiała mieć naprawdę ciężkie życie
- Rarity. Miło zobaczyć drobne przesunięcie akcentu z mody na sztukę, i to jak jej pasja pcha ją naprzód mimo przeciwności. A nawet jak się załamuje i tak jest cudowna .
- zakończenie. Ciekawe kim jest ten tajemniczy ktoś
- Pinkie, you are so random
Z plusów :
- tym razem to twilicorn zachowuje spokój a reszta panikuje, miło raz zobaczyć odmianę w tym zakresie
- zamek i nieco jego historii. Służba przy tylu tajnych przejściach i pułapkach musiała mieć naprawdę ciężkie życie
- Rarity. Miło zobaczyć drobne przesunięcie akcentu z mody na sztukę, i to jak jej pasja pcha ją naprzód mimo przeciwności. A nawet jak się załamuje i tak jest cudowna .
- zakończenie. Ciekawe kim jest ten tajemniczy ktoś
- Pinkie, you are so random
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jak jest gdzieś zrobiona cała armia space mare-nsów, to czemu nie .
- Infernal Puppet
- Masakrator
Po kolejnym odcinku, i choć tym razem jakiegoś mega-zaskoczenia nie było, nie było też tak źle .
Z plusów :
- Pinkie, jak zawsze zresztą. Wytyczenie szlaku, to coś przy czym po prostu padłem na dobrych parę minut . I fajnie wiedzieć, że Pinkie nie potrzebuje nawet wymówki, by rozkręcić jakąś imprezę.
- Fajne nawiązania do poprzednich odcinków
- Dashie fangirl
- Dyskusja Twilicorn-Dashie, kto jest większym nerdem/loremasterem . Sam w paru takich wymianach zdań uczestniczyłem, i drugie tyle widziałem z boku. Zawsze świetne, choć trochę głupie doświadczenie jak rozmawiasz z kimś na dobrze znany ci temat, a miny wszystkich dookoła oscylują wokół "osho chozzi " .
- RD jeszcze większy fangirl. Jedna z jej minek ma spore szanse przerodzić się mema .
- Dziennik mane6 zaczyna działać .
Z minusów:
- Odcinek momentami jest "średnio" logiczny i sensowy, ale taka konwencja, handluj z tym .
- reszta ( nie RD/TS ) Mane6 poza PP nie istnieje .
Z plusów :
- Pinkie, jak zawsze zresztą. Wytyczenie szlaku, to coś przy czym po prostu padłem na dobrych parę minut . I fajnie wiedzieć, że Pinkie nie potrzebuje nawet wymówki, by rozkręcić jakąś imprezę.
- Fajne nawiązania do poprzednich odcinków
- Dashie fangirl
- Dyskusja Twilicorn-Dashie, kto jest większym nerdem/loremasterem . Sam w paru takich wymianach zdań uczestniczyłem, i drugie tyle widziałem z boku. Zawsze świetne, choć trochę głupie doświadczenie jak rozmawiasz z kimś na dobrze znany ci temat, a miny wszystkich dookoła oscylują wokół "osho chozzi " .
- RD jeszcze większy fangirl. Jedna z jej minek ma spore szanse przerodzić się mema .
- Dziennik mane6 zaczyna działać .
Z minusów:
- Odcinek momentami jest "średnio" logiczny i sensowy, ale taka konwencja, handluj z tym .
- reszta ( nie RD/TS ) Mane6 poza PP nie istnieje .