Pony Thread (OMG PONIES)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Pony Thread (OMG PONIES)

Post autor: Infernal Puppet »

Dawno nic nie było to wrzucę coś co znalazłem przed chwilunią :

Obrazek
Sisters of Apple :mrgreen:
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Obrazek

Polacy nie gęsi swoje kucyki mają ;).

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

To chyba najlepsza przeróbka.

Podoba mi się bardzo :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Kucaria :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

http://www.fimfiction.net/story/112663/pillow-case

Czy możecie polecić jakieś fanfici w tym stylu? tzn Poniacze w prawdziwym świecie itp

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

Ja takie coś znalazłem:
Obrazek
oraz
Obrazek
Demopie i Scout Dash :mrgreen:
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Akurat TF2 to jeden z popularniejszych materiałów do cross-overowania z Kucami :mrgreen: . Zresztą, czy to istotne, sezon 4 już całkiem niedługo :D .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Przygotowuje się do niego oglądając poprzednie odcinki oraz czytając fanfici przynajmniej 4h dziennie...
Co się ze mną dzieje o.O ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Przygotowuje się do niego oglądając poprzednie odcinki oraz czytając fanfici przynajmniej 4h dziennie...
Co się ze mną dzieje o.O ?
Nic specialnego jak na kucyfana :wink: . Sam swojego czasu przeżyłem ogromne przerażenie jak uświadomiłem sobie, ze w ciągu półroku przeczytałem ponad 3 razy więcej stron fanfików o kolorowych, gadających parzystokopytnych istotach niż książek powiązanych z moimi studiami przez całe życie #-o :mrgreen: . A te drugie i tak można liczyć spokojnie w ponad tysiącu stron.
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Obejżałem sobie pierwsze 2 odcinki i powiem tylko tyle :

/)(*3*)(\

No dobra, może nieco więcej :mrgreen:. Jedne z naprawdę najlepszych odcinków jakie w MLP widziałem. Nie idealne, ale kurczę, naprawdę od bardzo dawna nie miałem takiego banana na mordce przy oglądaniu czegokolwiek :mrgreen:. Jest po prostu wszystko.

Rola Twilight jako księżniczki jest puki co naprawdę sensownie rozwinięta.

Jest Discord, w roli Trola po prostu nie do pobicia. I jego rola w tym całym zamieszaniu...Jest dalej sobą, a jednak zmienił się :). I winter-warm up pod prysznicem.

Celestia i Luna, i odkrycie kolejnego kawałka ich historii. Uwielbiam zawsze jak są obie na ekranie i obie są tu w całkiem sporej obfitości.

Jest CAŁE mane 6, co więcej z nader sensownie rozłożonymi akcentami między całą szóstką. Każda dostaje swoją chwilę kilka razy, i za każdym razem pasuje to do ich charakteru.

I co najważniejsze, nie ma przeładowania. Koniec 3 sezonu był bardzo fajny, ale bardzo cierpiał przez nagromadzenie wątków w jednym odcinku, ograniczonym dodatkowo przez wyjątkowo liczne piosenki, więc akcja gnała na łeb, na szyję z szkodą dla oglądalności. Tutaj mamy rozbicie na 2 odcinki, i w czasie 40 minut jest dość przestrzeni by wcisnąć wiele, ale z sensem.

Jeśli reszt będzie podobnie fajna, to szykuje się świetny sezom.
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Infernal Puppet pisze:Obejżałem sobie pierwsze 2 odcinki i powiem tylko tyle :
Rola Twilight jako księżniczki jest puki co naprawdę sensownie rozwinięta.
I winter-warm up pod prysznicem.
Przepraszam, nie powinienem kolegi brony'ego ale...
1. ObejRZałem oraz pÓki
2. Winter wrap-up ;)

A wracając - też taką reakcje miałem, nic dodać nic ująć /)*3*(\

Chociaż nie podobał mi się jeden motyw: mianowicie:
*uwaga spoiler*
Kiedy mane 6 się "pokłóciły" a później Zmierzchobłysk do nich wróciła to wszystko zbyt szybko się działo...
*koniec spoilowania*

Chciałbym pogadać co mi się podobało bo tego jest mnóóóóstwo ale niestety nie chcę spoilować i pisać maluczkimi literami tyle bo wiem jak to bardzo przyciąga uwagę a niektórzy może jeszcze nie obejrzeli więc... ZABIERAJCIE SIĘ DO ROBOTY :D

PART 1
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... veY2hdr9GQ
PART 2
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... J5gWInI-es

BTW: nie wiem czy było ale świetne wyobrażenie King Sombra:
http://soukitsubasa.deviantart.com/art/ ... -333719447

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Opening 4 sezonu jest ok. Niestety, jest tylko ok. Discord czy Crystal Empire były dużo lepsze.
Na szczęście, odcinek 3 sprawia, że jestem dobrej myśli i tylko ten początek będzie taki słaby.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A tak w ogóle to widziałem dzisiaj w sklepie koszulki na karty z kucykami i Nyan Catem oraz deckbox z grumpy catem... :mrgreen:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Sławol pisze:A tak w ogóle to widziałem dzisiaj w sklepie koszulki na karty z kucykami i Nyan Catem oraz deckbox z grumpy catem... :mrgreen:
planeswalker.pl ;)
PP, Flutter i Vinyl są na koszulkach i jest Mata do gry!
Wszyscy bronies-karciankowcy będą zadowoleni :>
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

No ba. Mina kogoś kto z tym gra musi być iście bezcenna.

No i jak wrażenia z nowego odcinka :mrgreen: ? Wiem, że wyciekł jakiś czas temu, ale wolałem się wstrzymać z obejrzeniem aż do teraz :) .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Mishu pisze:
Sławol pisze:A tak w ogóle to widziałem dzisiaj w sklepie koszulki na karty z kucykami i Nyan Catem oraz deckbox z grumpy catem... :mrgreen:
planeswalker.pl ;)
To też, ale ja w łapach miałem w Przystani Gier u siebie w mieście :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Castle-mane-ia za mną i muszę przyznać, ze odcinek mi się podobał. Były nawiązania do fall weather friends, green isn't yor collor i oczywiście otwarcia sezonu 4. Coś mi mówi, że skrzynka będzie (nomen omen) elementem napędowym sporej części odcinków z obecnego sezonu, co w sumie może być ciekawe :) .

Z plusów :

- tym razem to twilicorn zachowuje spokój a reszta panikuje, miło raz zobaczyć odmianę w tym zakresie :mrgreen:
- zamek i nieco jego historii. Służba przy tylu tajnych przejściach i pułapkach musiała mieć naprawdę ciężkie życie :)
- Rarity. Miło zobaczyć drobne przesunięcie akcentu z mody na sztukę, i to jak jej pasja pcha ją naprzód mimo przeciwności. A nawet jak się załamuje i tak jest cudowna 8) .
- zakończenie. Ciekawe kim jest ten tajemniczy ktoś :?:
- Pinkie, you are so random =D>
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Post autor: rusek »

Dzis stwierdzilem ze nadrobie moje braki w swiecie mlp i zamiast sie uczyc ogladnolem caly sezon 3 i jutro sie zabieram za 4 :twisted: juz sie nawet zaczalem zastanawiac czy mojej konnicy nie pomalowac jak kucyki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Jak jest gdzieś zrobiona cała armia space mare-nsów, to czemu nie =D> .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Po kolejnym odcinku, i choć tym razem jakiegoś mega-zaskoczenia nie było, nie było też tak źle :) .

Z plusów :
- Pinkie, jak zawsze zresztą. Wytyczenie szlaku, to coś przy czym po prostu padłem na dobrych parę minut :mrgreen:. I fajnie wiedzieć, że Pinkie nie potrzebuje nawet wymówki, by rozkręcić jakąś imprezę.
- Fajne nawiązania do poprzednich odcinków
- Dashie fangirl
- Dyskusja Twilicorn-Dashie, kto jest większym nerdem/loremasterem =D> . Sam w paru takich wymianach zdań uczestniczyłem, i drugie tyle widziałem z boku. Zawsze świetne, choć trochę głupie doświadczenie jak rozmawiasz z kimś na dobrze znany ci temat, a miny wszystkich dookoła oscylują wokół "osho chozzi =P~ " :twisted: .
- RD jeszcze większy fangirl. Jedna z jej minek ma spore szanse przerodzić się mema :mrgreen:.
- Dziennik mane6 zaczyna działać :) .

Z minusów:
- Odcinek momentami jest "średnio" logiczny i sensowy, ale taka konwencja, handluj z tym :wink: .
- reszta ( nie RD/TS ) Mane6 poza PP nie istnieje :P .
Mad Mike pisze:

ODPOWIEDZ