Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Luc »

Milutki pisze:Orły z tego co wiem mają 50x50, warhawki raczej 40x40.
Oba modele posiadały 40x40...coś się zmieniło i teraz orły mają 50x50 a warhawki wciąż 40x40.

Nie wiadomo jak będzie w nowym booku czy Warhawki nie będą miały zmienionych, ale patrząc, że lizakom nie zmienili to wątpię aby u nas było inaczej.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Czemu nagle orzełek ma 50x50 Oo ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

mnie się nikt nie czepiał, że mam 40x40, jednak wymagane jest 50x50.
Obrazek

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

A czy bohater na orzełku może dołączyć do oddziału Warhawków? A nawet jeśli to look outa od armat i tak nie będzie?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Jak będzie min pięć rnf warhawków to los będzie.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

bo dorósł
xYz

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Nie będzie mieć lookout bo jest inna podstawka

Heros na orzełku ma 50x50

PS. Ja również posiadam 40x40 podstawki do orzełków i jeszcze nikt mi uwagi nie zwrócił, na potrzeby mierzenia itd po prostu mówię "powinna być 50x50 ale nie mam jeszcze zrobionej ;) - na emeryturze zrobię :mrgreen: "
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Sorry, za wprowadzenie w błąd, myślałem, że wystarczy ten sam troop type. (patrz: Slann dostajacy LoSa od skinków)

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Luc pisze:Nie będzie mieć lookout bo jest inna podstawka
Podstawka nie ma znaczenia. Liczy się tylko troop type. Inna sprawa że do unitu lataczy nie można dołączać, ale zawsze można brać los na 4+ stojąc 3 cale od nich.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

od momentu kiedy wszedł obecny book do WE wydawany orzel (bohater na orle) miał podstawkę 50x50.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Macias pisze:
Luc pisze:Nie będzie mieć lookout bo jest inna podstawka
Podstawka nie ma znaczenia. Liczy się tylko troop type. Inna sprawa że do unitu lataczy nie można dołączać, ale zawsze można brać los na 4+ stojąc 3 cale od nich.
Faktycznie ten sam trop type jest
Jedynie co jak jest inna podstawka to, że musi być dostawiony z boku ;)

Dzięki za sprostowanie

PS. 4+ możesz brać w momencie kiedy jest 3 lataczy czy 5 ?

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Luc pisze: PS. 4+ możesz brać w momencie kiedy jest 3 lataczy czy 5 ?
5 R&F, czyli bez championa.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

pewniejsza jest górka albo impas :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Macias pisze:5 R&F, czyli bez championa.
a nie wystarczy 3? MC na pełny szereg potrzebuje 3 modeli. Wiec do LoS chyba też?
goboss pisze:pewniejsza jest górka albo impas
Jasne że tak, ale trzeba kombinować na wszystkie sposoby :P górka i impas nie zawsze są pod ręką, a nawet jak są to można i tak oberwać z katapulty. Tak jak mój BSB na ostatnim turnieju :(

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Na którym notabene grałeś, Gobbos :P
(W tym jedną bitwę ze mną...)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

do losa zawsze potrzeba 5 modeli - wyjątek to look out gnoblar na sztandarze ogrów.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Coedill
Plankton

Post autor: Coedill »

Jak sadzicie, czy obecny draft etc ugrywalnil troche eternal guardow?. Wiem ze są punktowo za drodzy ale uwielbiam ich figurki i to jedyną nasza piechota z bonusami za szeregi. Mam nadzieje ze będą obecni także w nowym booku.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

draft na pewno im pomogl w koncu to elfy - z beznadziejnych stali sie slabi;-)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

12 pkt to nadal dużo za model który ma S3, T3, AS 5+ który zdejmuje większość oddziałów. Kombo z harfą za drogie a uzależnienie funkcjonalności tego oddziału od rzuconej brzytwy (którą trzeba wylosować i która musi wejść) jest zbyt ryzykowne...:)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Coedill pisze:Jak sadzicie, czy obecny draft etc ugrywalnil troche eternal guardow?. Wiem ze są punktowo za drodzy ale uwielbiam ich figurki i to jedyną nasza piechota z bonusami za szeregi. Mam nadzieje ze będą obecni także w nowym booku.

Ja ostatnio sobie powtarzam, że skoro i tak gramy WE to najlepiej grać na tych modelach które Ci się podobają wyglądem i klimatem :mrgreen: Ja np. ostatnio grywam na klocach 40 Eternali albo 6 Treekinów i cisne tym DE i to bez jakiegoś drafta ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

ODPOWIEDZ