Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Re: WoCH v Ogres

Post autor: Wolff »

Na te Pk to raczej jesteś skazany na wielokrotne klęski :( i zmiana rozpiski wiele nie pomoże bo moim skromnym zdaniem to w aktualnym podręczniku dali ciała i im mniejsze pk tym gra wochem staje sie bardziej niemożliwa :(

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Ciha1984r pisze:Witam
Potrzebuje wsparcie chaosiakami na Ogry, głównie przeciwko nim gram jak na razie nie za ciekawie 1/6 (imperium na ogry jest mniej więcej 1/1)
Z reguły gramy na 1600 pkt, aktualne zasady turniejowe.
Najwięcej mam problemów aby ubić , stone horna i klocek 14-17 Irongunts + mag i standard berer.

Macie pomysły na rozpiski , najlepsza szkołę magii (cienia na 4 kostkach cienko wypada) lub porady taktyczne to jestem otwarty.
Pozdrawiam
Generalnie,dal mnie też to ciężki orzech do zgryzienia.Aktualne zasady Turniejowe czyli jakie?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Opat
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Opat »

Magia - może spróbuj bez? Na małe pkt mi się np nie spłaca. Lepsi są klepacze. Na 1,6k można zrobić fajnego DP albo dyskowca.
dyskowiec (prezerwatywa, stubborn, dragonhelm, zionięcie, soulfeeder i burning body, halabarda albo dwurak jak wolisz)
DP slanceszyta (lot, chaos armour, scaly skin, soulfeeder, mieczyk +1 do hita, charmed shield, 2+ na ogień) pewnie można lepiej go złożyć:)
Jeżeli koniecznie magia to spróbuj tzeentcha, treason w połączeniu z heleną daje radę:)
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Post autor: Wolff »

na 1600 to raczej bez Lordów grają więc DP odpada a klepacza na dysku z hero nie bardzo bo tylko 2w i 4T lepiej jak już na bydlaku zawsze to 5T i 3W

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Zamiast shadowa chyba machałbym death, snajperka liderkowa i słonko może dać radę.

Helcannon może być spoko, ładnie sadzi się w klocek 17 ogrów. Rydwany nurgle`a też powinny dać radę.
Release the Przemcio!

Ciha1984r
Wałkarz

Post autor: Ciha1984r »

NA zasady:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=29&t=35294

Z magią to głównie shadow ale z 4 kostkami ciężko coś wyczarować, dziś ogień mnie zawiódł ;/, metal na ogry raczej za słaby, death trzeba blisko podejść ale w obecnej konfigóracji wydaje się najsensowniejszy aby mu bohaterów po wyłączać. Muszę się wczytać dokładniej w specjalne czary chaosowe aby tym pokombinować.

Nurgle nie jest najlepszy na Ogry - głównie biją z impact hitsów oraz deptania, to najwięcej mi robi. W samej wymianie na ciosy wychodzę lepiej:
mój klocek 25 wojowników chaosu + BsB, na obecna chwile najlepiej wychodzę z markami slanesha, tenzech tez dobrze sobie radzi, nurgle jak wyżej.

Choć zastanawia mnie jak by sobie poradziła hordka maruderów + tylko flaile i mark korna z 45 za te same punkty co wojownicy chaosu.

PS. helcanon na liderkę aby strzelać testuje 4 czy 9?

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Testuje na 9 :wink:
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Ciha1984r pisze:NA zasady:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=29&t=35294

Z magią to głównie shadow ale z 4 kostkami ciężko coś wyczarować, dziś ogień mnie zawiódł ;/, metal na ogry raczej za słaby, death trzeba blisko podejść ale w obecnej konfiguracji wydaje się najsensowniejszy aby mu bohaterów po wyłączać. Muszę się wczytać dokładniej w specjalne czary chaosowe aby tym pokombinować.

Nurgle nie jest najlepszy na Ogry - głównie biją z impact hitsów oraz deptania, to najwięcej mi robi. W samej wymianie na ciosy wychodzę lepiej:
mój klocek 25 wojowników chaosu + BsB, na obecna chwile najlepiej wychodzę z markami slanesha, tenzech tez dobrze sobie radzi, nurgle jak wyżej.

Choć zastanawia mnie jak by sobie poradziła hordka maruderów + tylko flaile i mark korna z 45 za te same punkty co wojownicy chaosu.

PS. helcanon na liderkę aby strzelać testuje 4 czy 9?
Ogry nie mają najlepszej liderki, szczególnie bez Lordów. Snajperka Ld może Ci dość mocno pomóc, ta na T i S też. Słonko to Ogrowy Gamebreaker, jak przejdzie przez tych irongutów to niewiele zostaje.

Masz opcje większej ilości odginaczek, odegnij te ogry i zaszarżuj, ze stompów niewiele zrobią, szarży nie będzie, a z markiem nurgle`a (i miasma z nurgle`a albo shadowa) trafiają Cię na 6 niebohaterami.

Helka testuje Rampage na 9, chyba, że zginą dwarfy, wtedy na 5. I jest jeszcze opcja generała.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

trikk pisze:Helka testuje Rampage na 9, chyba, że zginą dwarfy, wtedy na 5.
Chciałbym żeby testowala na 5 Ld ...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Grolshek pisze:Chciałbym żeby testowala na 5 Ld ...
dokładnie :twisted:

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

ja ostatnio rozkręciłem 18 ogrów z charakterami. lvl 2 fire mialem i rzucilem mieczyk na 7 trolli. Efekt? 12 ran. w rozpie mialem jeszcze bsb na dm 4+ward z przerzutem gał soulfeeder, 3 jurki, 3 charioty, chimera z wszystkim. chimera ziejaca zadala chyba 11 trafien. do tego mam najwieksze fireballe na jakichs meaneaterow czy pieski czy inne pierdoly ;)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Opat
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Opat »

A gracie z udziałem bohaterów imiennych?

Tak btw jak rydwany to mark slancesza, niezdane testy na liderkę bolą:)
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Opat pisze:

Wystarczy pilnować 6 cali, a oblany strach nie jest aż tak ważny
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Durin pisze:
Opat pisze:

wystarczy dać mark of Khorne i po problemie :twisted:

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Khuman pisze:
Durin pisze:
Opat pisze:

wystarczy dać mark of Khorne i po problemie :twisted:
Khuman jak zawsze twardo na Khornie ciśnie :twisted:

Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

eat Khornflaks be at Khorne ! :twisted:

:) a kim grać jak nie Khornową armią :D

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Ja tam gram Slaaneshem. :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Khuman pisze:eat Khornflaks be at Khorne ! :twisted:

:) a kim grać jak nie Khornową armią :D

To jest swj chop, a nie jakis slaanesh.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

graj mono czincz :P tez byś się wyróżniał :)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Ciha1984r pisze:Witam
Potrzebuje wsparcie chaosiakami na Ogry
wygrałem z nimi na te punkty a graliśmy bez lordów
miałe 6 ogrów nurgla, 3 rydwany nurgla, jugery z klepaczem na DM, chimerkę, chyba małego maga sla lub nurgla
nie wiem czy cosik jeszcze

ODPOWIEDZ