Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Fuxiorr Galeria - Krasnoludy i Demony i Łorki
U gobosa podkreśliłeś prawidłowo wszystkie podstawowe elementy - uszy, nos, brodę, itp... Tam jest ok. Było łatwo, bo ta morda jest "samomalowalna" - instynktownie widać, co powinno być porozjaśniane. Tutaj ork jest zupełnie inny. Ma zwalisty łeb, z wieloma drobnymi szczegółami. Imho i wdzięczny, i niewdzięczny do rozjaśniania. Trzeba tu bowiem zdecydowanych, ale bardzo delikatnych, liniowych rozjasnień wokół pyska, na karku, itd. Trza to robić z wyczuciem, co by nie zepsuć linii rzeźby. Popatrz na fotę z profilu figsa - są tam biegnące wokół pychola zmarszczki wynikające z grymasu. Te linie winny być rozjaśnione delikatną, acz ciągłą linią. Masywne karczycho orka - tak samo... Podobnie uszy - linia, rozjaśniana ku górze i końcówce ucha. U Ciebie na prawym uchu są tylko 3 plamy...
akt z uszu nie jestem zadowolony... z reszty tak. Już nic nie zmienie bo jest juz polakierowany oraz jest to model z zywicy wiec.... raczej nie chce go rozpuscic w mych rozpuszczalnikachsmiejagreg pisze:U gobosa podkreśliłeś prawidłowo wszystkie podstawowe elementy - uszy, nos, brodę, itp... Tam jest ok. Było łatwo, bo ta morda jest "samomalowalna" - instynktownie widać, co powinno być porozjaśniane. Tutaj ork jest zupełnie inny. Ma zwalisty łeb, z wieloma drobnymi szczegółami. Imho i wdzięczny, i niewdzięczny do rozjaśniania. Trzeba tu bowiem zdecydowanych, ale bardzo delikatnych, liniowych rozjasnień wokół pyska, na karku, itd. Trza to robić z wyczuciem, co by nie zepsuć linii rzeźby. Popatrz na fotę z profilu figsa - są tam biegnące wokół pychola zmarszczki wynikające z grymasu. Te linie winny być rozjaśnione delikatną, acz ciągłą linią. Masywne karczycho orka - tak samo... Podobnie uszy - linia, rozjaśniana ku górze i końcówce ucha. U Ciebie na prawym uchu są tylko 3 plamy...
Jest jaki jest Mial byc wielki z kupa zelaza
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Fuxiorr - tak jak koledzy wyżej napisali - twarz przykuwa uwagę nie dlatego, że zajebiście ale jest nienaturalnie rozjaśniona. Przecież jak światło oświetla głowę to na wypukłych miejscach rozkłada się nierównomiernie... na czole, uszach i nosie bardziej, na brwiach trochę mniej, jakieś fałdki również inaczej są zawsze rozjaśnione - to samo jest z cieniami...
Tutaj po prostu nie ma spójności w oświetleniu głowy... wydaje się jakby głowa oświetlona byłą z każdej strony z pominięciem pozostałych i wszystkie te "bliki" złożone w całość na jednej płaszczyźnie...
Mam nadzieję, że postarałem się wytłumaczyć o co chodzi chłopakom. Jak na wstępie wspomniałem - widać to na pierwszy rzut oka.
Pozdro!
Tutaj po prostu nie ma spójności w oświetleniu głowy... wydaje się jakby głowa oświetlona byłą z każdej strony z pominięciem pozostałych i wszystkie te "bliki" złożone w całość na jednej płaszczyźnie...
Mam nadzieję, że postarałem się wytłumaczyć o co chodzi chłopakom. Jak na wstępie wspomniałem - widać to na pierwszy rzut oka.
Pozdro!
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Zbroja spoko a twarz tak jak wyżej chłopaki napisali. Daruj sobie te obwódki czarne do okoła zdjęć, bo na niektórych zdjęciach wchodzą już na figurke.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fotki nie za jasne - tylko TŁO za jasne jest. Zawsze byłem zdania, że tło powinno być ciemniejsze...
Tutaj skóra bardziej mi się podoba, niż w poprzednim modelu, z kolei metaliki jakieś dziwaczne robisz. Miecz na ostatniej focie to już dla mnie kompletnie nie do pojęcia jest... Ale cóz, styl widać taki...
Skupię się na szmacie, bo ona najbardziej mi się podoba. Fajna kolorystyka, odcina się od reszty figsa, a nie jest oczojebna. Nie bardzo rozumiem samą rzeźbę: wygląda, jakby szmata/skóra była rozpięta na dodatkowych patykach, biegnących w poprzek sztandaru w połowie jego wysokości. Stąd te dziwne fałdy na szmacie. Jeśli tak, to powinienes pomalowac ten patyk w miejscach, gdzie szmata jest porozrywana
Generalnie fajny figs i gdyby nie miejscami dziwne metaliki, byłby bardzo fajny ...
Tutaj skóra bardziej mi się podoba, niż w poprzednim modelu, z kolei metaliki jakieś dziwaczne robisz. Miecz na ostatniej focie to już dla mnie kompletnie nie do pojęcia jest... Ale cóz, styl widać taki...
Skupię się na szmacie, bo ona najbardziej mi się podoba. Fajna kolorystyka, odcina się od reszty figsa, a nie jest oczojebna. Nie bardzo rozumiem samą rzeźbę: wygląda, jakby szmata/skóra była rozpięta na dodatkowych patykach, biegnących w poprzek sztandaru w połowie jego wysokości. Stąd te dziwne fałdy na szmacie. Jeśli tak, to powinienes pomalowac ten patyk w miejscach, gdzie szmata jest porozrywana
Generalnie fajny figs i gdyby nie miejscami dziwne metaliki, byłby bardzo fajny ...
Próbuje się nauczyć malować metaliki nie typu - czarny wash poprawiam i wash czarny lub bronzowy z lekkim poprawieniem Tylko z wieksza iloscia roznych washy ... ciekawy jestem co z tego wyjdziesmiejagreg pisze:Fotki nie za jasne - tylko TŁO za jasne jest. Zawsze byłem zdania, że tło powinno być ciemniejsze...
Szmatka tez mi sie bardzo podoba. To cos w porozrywanych miejscach to chyba nie patyk poniewaz paryk jest w dwoch miejscach a mianowicie kij i kij na ktorym wisi szmatka/skora czegos co przypomina smoczka czy inne zwierzatko fantasyy
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Skóra już dużo lepsza. Metalik na mieczu też mi się wydaje dziwny. Jak testujesz łasze/szejdy to testuj je bardzo rozwodnione i w niewielkiej ilości dodając ewentualnie dodatkowe warstwy.
Ogólnie fajnie wygląda, czekam na więcej zielonych. Ktoś w końcu musi bić Twoich stunties
Ogólnie fajnie wygląda, czekam na więcej zielonych. Ktoś w końcu musi bić Twoich stunties
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ciekawy pomysł ze skrzynką. Może go skopiuję, ale z innym figsem, bo szkoda mi troche obcinać slottę. Bardzo fajna praca...
patrząc na twoje poprzednie prace to model bardzo cienko pomalowany, kreski jakieś grube takie wszędzie i ten młot totalnie bez wyrazu. Takie moje tylko skromne krytyczne zdanie. Danonki i te fajne zimowe krasie masz na wyższym poziomie niż White Dwarfa if you asked me.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Nowe foty. Post pod postem i dzieki za komentarze. Bojek moze na 4CT ?
BSB w klocku
Z reszta malych bohaterow
BSB w klocku
Z reszta malych bohaterow
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Całkiem fajny ten nurglita...