ARENA 2007 "Przywałuj na legalu"

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Generalnie dałem dupy :D
Zemszcze sie za rok.

TW cheesburgery i zwierzenia innych mi rekompensują to wszystko :D
Wypas i ogień w chacie.

Najwieksze specially THX dla Niedbala który zawsze ze mną jeździ na turnieje bez względu na to czy mi odbija czy nie a takze dla Raptora za chate.(rks radomiak :D )No i dla Kluseczki vel kisa.

Dla reszty ekipy (kotlet,kielon,marian,linux,pazdziocha,dastora-gratki za miejsce,młodego,szymona,oskara,rusina,Koszowskich,SW BARBARY,fischa,Arte i wielu wielu innych)

Wpadne za rok dla atmosfery
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Niedbal - jesteś moim idolem.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Niedbal pisze:
Przeciwnik w ostatnie turze nie rzucił czy zabija mu sie generał <4+ ward na koniec rzuca d6 jeżeli 1 to ginie> no i nie policzyłem sztandaru zdobytego na pegazach więc wynik powinien być albo 12:8 albo 10:10<w wypadku śmierci generała> niestety tak się śpieszylismy na pociąg o 15 że nie miałem okazji przemyślec tego i dopiero czekając na tramwaj sobie to uświadomiłem. Jednak w tym rzecz że nie zadeklarowałem kto przejmuje banner - pegazy czy lanca więc sam nie wiem :/

W takiej sytuacji nie wiem co powinniśmy zrobić bo jest już troche po turnieju, najlepiej niech Rusinek napisze co z tym zrobić.
zagrajcie sobie rewanz w WFB online i nowy wynik niech sie liczy do turnieju, a co!

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

W takiej sytuacji nie wiem co powinniśmy zrobić bo jest już troche po turnieju, najlepiej niech Rusinek napisze co z tym zrobić.
Hahahaha lol :)

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Dokładnie, albo dla wiekszych emocji zrobmy na forum taką wirtualną gre, bedziecie pisac kto na ile cali od krawdzi sie wystawia na ile cali rusza itp itd. I jakis generator rzucania kostka skrecimy i jazda!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

I niech Duke wirtualnie chucha na wirtualne kostki na szczescie, a co!

Proponuje, zeby dla unikniecia takich sytuacji jak opisane, obydwaj gracze zrobili w paincie mapy swoich stref wystawie i co ture niech uaktualniaja po kazdej fazie.
100% przejrzystosci i braku walow!

Niedbal
Mudżahedin

Post autor: Niedbal »

Nie no spoko nie mam cisnienia na tą grę, sam uważam że jestem temu ,,niedociągnięciu" winny za to że tak się śpieszyliśmy. No offence :P

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Z tą 1ką na generała czy zginie to już po frytkach. Jakby to był mój turniej to dodałbym ci za sztandar, ale sam nie pamiętasz czym go wziąłeś. Rozumiem, że jedno z tych rzeczy co sztandar wzięło to zginęło i nie wiadomo co miało ?? LOL :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Jakby to był mój turniej to dodałbym ci za sztandar
Chyba musze zacząc do Ciebie na turnieje jezdzić.

Awatar użytkownika
Stach
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach »

Gdzie są/będą pełne wyniki? Na adeonie?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

a ktos mi wkoncu odpowie na pytanie ile bulo ludzi? bo kogo nie zapytam to jakos dziwnie milczy ;)

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

Hrabia Duuku pisze: No i dla Kluseczki vel kisa.
Taa... kiedyś Cię ...

Chciałem podziękować Niedbalowi za rajd po cheesy do MC i odrobinkę adrenaliny przy pociagu :]

Dukowi za rozpę, z którą mogłem podbijać świat, a jedyną armią, z którą miałbym problem z nie dostaniem maski były skaveny.

Raptorowi za nocleg na wygodnym dywanie :P

Jeszcze raz Dukowi za TW :)

Pierwszy master wyjazdowy, drugi turniej bretonią
Rozpiska:
3 paladynów na pegazach, magiczna, 4 pegazy, 4 małe lance erantów
A teraz bitwy:
1. Skaven -> Kolega miał pecha ( w końcu nie zmasakrował mnie 15 jezailami, to jak to inaczej nazwać :) ) i tak to jakoś dobrze się złożyło wszystko i 20:0 dla mnie
2. Dwarfy -> no taaak co tu dużo mówić, trochę zwaliłem opcję i (nie wiem w sumie czemu) ustawiłem się tak,że Slayer mnie zaszarżował,zamiast na niego samemu szarżować. No cóż 8:12
3. Imperium Holana :) no tak to jest bitwa, która sprawiła mi dużo radości, w miłej atmosferze (z chęcią kiedyś jeszcze zagram). Ogólnie przez moje nie ogranie skończyło się jak się skończyło a szedłem na jakieś 16 - 18 pkt, skończyło się 12:8. Dobrze poszalał czołg w tej bitwie i to on uratował sprawę (po tym jak Holan postanowił się nie zebrać generałem i magiem i sobie wylecieli za planszę)
4. Kolega "3 posty" -> Erantry war vs erantry war, czyli bitwa do pierwszego błędu :) ogólnie jestem strasznie zadowolony,że to ja byłem tym,który sobie poradził, w 3 turze mojego przeciwnika poszły dopiero pierwsze straty, w mojej 3 turze wyeliminowałem dzięki temu 3 małe lance. Straciłęm dwóch bohaterów na pegazach (w tym generała, bo ze zmęczenia podleciałem do drugiego bohatera,żeby w razie co dawać mu LD ...... ](*,) 16:4

Pierwszy dzień zakończyłem na 6 miejscu
Drugi dzień w skrócie wyglądał tak :
2x Skaveny, w obu pierwsza tura panika na erantach, którzy pociągają za sobą generała. Tak naprawdę poza jedną rzeczą , którą mogłem zrobić inaczej w bitwie z Maćkiem Morycem (wielkie dzięki za grę, najprzyjemniej mi się z nim grało z wszystkich bitew) nie miałem za wiele rzeczy do podziałania i tak zdobyłem dumne 4 / 40 z drugie dnia

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

własnie godzina mojego odpisywania sie poszła j**** po tym jak kazałem wysłąc posta a on mnie przełaczył na strone logowania i post znikł:/

Niedbal- pamietasz jak wygladała ostatnia tura wiec to cud że zapomnielismy tylko o tym... nie chciałem Cię oszukać choc nie jestem pewien czy nie rzucalem tego jak podliczałem punkty... pociesz sie ze i tak mała szansa zeby to sie trafiło. co do baneru to myśle ze i tak bys go raczej zabrał klockiem 9 errantów z bsb dajacym 3CR na starcie więc nie obwiniaj się.
jako rekompensatę za pierwsze proponuję przy następnej bitwie między nami danie Ci 180p jeśli rzucę 1 na początku bitwy. jako drugie.. dużo większe błędy się zdarzają i jakby ludzie zaczęli to po turnieju zgłaszać to by nagrody przechodziły z rąk do rąk i były wydawane po miesiącu jak wszyscy zgłoszą poprawki i się to policzy:/

co do turnieju.
malal... przez to ze nie dałes mi 2 punktów za to że miałem tabelke na tego całego jednego scola któego posiadałem ale nie zrobioną na kompie tylko ręcznie (jakby wymogi mówiły o tabelce z kompa to bym zrobił na kompie bo żal pkts) to z 119p zrobiłoby się 121 i skoczyłbym o jakieś 4 miejsca na 4-5. wisi mi liga ale satysfakcja wieksza:)

test wiedzy był porypany. nie pamiętam wszystkich magicznych przedmiotów po nazwach na specjalnych herosach których się nigdy nie widzi na stole i to nawet ze swojej armii, nie interesuje mnie ile kosztuje piwo na arenie jak przyjeżdżam autem na turniej, nie wiem kto nie ukończył areny rok temu z legionistów (może pamięć już nie ta, sam nie wiem, musiało mi to umknąć chyba:/)...
4 bitwy kończące sie o 22.30 w sobotę dla ludzi z krakowa było problemem jeśli chcieli wrócić do domu. wiem że ktos chce zagrać na turnieju ale wracać z końca huty o tej godzinie jest komunikacją miejska prawie niemożliwe... moim zdaniem można było skrócić ilość bitew na turnieju do 5 jak już były takie kłopoty ze sprzętem przypadkiem.

o bitwach:
wziałem cos świeżego ku uciesze przeciwnikó (i swojej bo ileż można...)- chieftain, bsb z WB, mag z DS i deathglobem, wlc, 25 stormów ze swarmbannerem, 30+25+25 clansów, 2x 25 slavów, 3x 5 nocników z ahw. grało sie tym wymagająco ale pokazałem że sie da wygrywając 5 bitew na turnieju;)
w skrócie:

1 - WE. latara rządziła. ściagnęła treemana na raz w 1 turze, nobla na dwa razy, i 4 z 5 + 3 z 4 wild riderów. po małych szachach- ok. 14:6 dla mnie

2 - skavy Leszczyńskiego defensywne. brakło czasu i w 4 turze skonczyliśmy. idąc ofensywną armią pod ostrzałem i nie majac swojego strzelania prawie ugrałem 6:14 tylko. shithappens.

3 - skaveni Szarego- kolejny defensik. w pierwszej turze po IF z mojej storny spanikował mu kloc z geniem za co odwdzieczyl mi sie kolejnymi 3-4 IFami:P po wymianie celnych ciosów i remisowej walce, Szary zaryzykował irongutami szarze na stormverminów co skończyło sie tych pierwszych brejkiem. 12:8, ryzykownie.

4 - imperium- mi sie zbuntowało WLC i strzeliło z S2 a potem po 3 misfirerze wreszcie sie przegrzało:( za to ST zadał sobie sam 4W i nie ruszył od poczatku gry;) po pułapce zniszczyłem innerów z priestem, nocniki poczyściły lekkie oddziały i wyszło ok. 14:6

5 - WE śliwy- clansi wyczyscili jedna flanke- driady z frontu a potem łuczników których przyjęli z flanki (o muzyka:D). reszta to trochę szachów, poświecenie maga aby zabić driady i wejść w treemana stormami (i zbrejkowanie go w końcu), trochę szarż taktycznych po skirmischach, IFka w wildów zabijająca 5 z 6. 200p straty w tym mag za całą armie oprócz maga;) 20:0 z odrobiną szczęścia.

6 - bretka Niedbala- dużo pułapek z mojej strony i udało się połamać parę lanc. spóźnienie na bitwę kosztowało mnie z powodu pośpiechu 2 lance (źle ustawiłem pułapkę i się wywinęły). szczytem było zbrejkowanie 9 errantów z BSB dajacym 3 na wstepie stormami o -9:) ogólnie bardzo trudna gra ale udało się wywalczyć 14:6;)

dzięki za turniej!

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

vocal pisze:

malal... przez to ze nie dałes mi 2 punktów za to że miałem tabelke na tego całego jednego scola któego posiadałem ale nie zrobioną na kompie tylko ręcznie (jakby wymogi mówiły o tabelce z kompa to bym zrobił na kompie bo żal pkts) to z 119p zrobiłoby się 121 i skoczyłbym o jakieś 4 miejsca na 4-5. wisi mi liga ale satysfakcja wieksza:)
Pociesze Cie :wink: Nie bylbys wyzej bo byles jednym z wielu bez tabelki :D Ale nie obcinalem WYSYWIGa za brak scrolli na figurce 8)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

... które nie są wymagane a mogą być reprezentowane przez byle szmatę na figurce albo mieszek w którym może być scroll:P
przynajmniej 1p za tabelke ręczną powinien być ..:P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Malal pisze:
vocal pisze:

Pociesze Cie :wink: Nie bylbys wyzej bo byles jednym z wielu bez tabelki :D Ale nie obcinalem WYSYWIGa za brak scrolli na figurce 8)
OOOO jaki laskawy... Poczekaj gadzino niech ja tylko bede ocenial gdzies malowanie :lol2: :lol2: 8) :lol2: :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Co prawda byłem na masterze czterdziestkowym (tak, wiem, excommunicate traitoris itp. itd.), ale sala i organizacja (obu turniejów) były naprawdę na poziomie. No i Buszmen z browarem bardzo podnosił jakość turnieju :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

Malal pisze: Ale nie obcinalem WYSYWIGa za brak scrolli na figurce 8)
Malal powiedz czy ty byleś bity w szkole albo na podwórku, bo sadzisz teksty w stylu pingusa ktory napewno byl bity. i teraz probuje się odgryść
Pozdro :D

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

W zasadzie chcialem tylko zaznaczyc ze Kosmo (WE) i Cosmo (Skaven) to dwie rozne osoby, zeby pozniej nikt mnie nie bil za wypowiedzi Kosma ;-)

Ale zeby nie bylo OT.. Mimo poslizgu ze startem turniej bardzo w porzadku. Browar, kielbaski i czas na rozegranie bitew wzor. Ludzie tez w zdecydowanej wiekszosci bezcisnieniowi, a nawet Ci cisnieniowcy raczej umiarkowani ;)

Szacunek dla organizatorow, przeciwnikow i top generalow <ok>

Re Thurion: Niecale 60.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Było naprawde zajebiscie, szacun dla Rusina i reszty orgów, sedziów (Malala, Oskara i Shino + reszty) w ogóle też Jankielowi za bardzo przyjemna bitwe, i inym graczom. Pocisnac nie pocisnalem :) ale bylo bardzo wesolo

1 bitwa. Bretka, Krzysiek (nie pamietam jak na nazwiska :/) 20-0 dla niego. Przy 15 jezzailach zabilem 4 modele w 3 tury ;/ czy cos kolo tego. Ogolnie jeden wielki smut, ale spoko przeciwnik.

2 bitwa. Jankiel. Jedna z lepszych bitew jaką gralem ze wzgledu na brak spiec i klimat gry. Byloby 14:6 dla mnie, ale Jankiel w ostatniej turze puszcza 2k6 z S 4 i zabija 6 szczurków, z clanratow z chieftainem, ktorzy zdobyli sztandar na cold onach. panika 435 puktow w plecy i remis :D

3 bitwa. Krzysztof Kwiek. WE, znowu wkurzylem sie na kostki, albo to byl efekt kilku browarow. 12-8 dla przeciwnika.

4 bitwa Raptor. Co tu duzo mowic, jak rozkrecilem black Knightow, to juz tylko pozostalo cisnac reszte armii. 20-0 dla mnie. Szacun dla przecinika, bo naprawde fajnie z nim sie gralo.

5 bitwa Tomek Koszowski z naszej ekipy z Wrocławia. Grał identycznie zlozonymi elfami co kolega z 3 bitwy. Tomek dostal 20-0 po tym jak zaszarzowal oddzial clanratow z elektrykami i chieftainem, 3 driadami, 2 wardancerami i bsb i odbil sie na -3 :D (chieftain z desolate blade, zabil 3 ddriady, wiec imo troche przyfarcilem)

6 bitwa Tadeusz czerwinski. Zaczal (nie modlil sie!) bretonia, bo nie chcial zeby dwaj elektrycy weszli do domku w 2 turze. Ogolnie cisniecie i 20-0 dla mnie.

Ogolnie z bitew 78, 26 z malowania, 7 z testu, czyli 111 punktow i 12 miejsce. Maly niedosyt, bo wiedzialem ze bylo stac ta rozpe na wiecej, ale coz nie bylo zle ;)

ODPOWIEDZ