na falkonie będę, pewnie na ostatnim stole ale pytanie czy pomaluje taki ogrom do falkonu...mam wypełniony czas: dziewczyna, studia, malowanie na zlecenie, treningi, piwo...Matis pisze:Bojek, to na falkonie jak zwykle spotykamy się na ostatnim stole?
Chciał bym te modele w końcu zobaczyć na żywo.
200 zombie vs 200 chłopów?
22.03.2020 ŚCIUR
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Bojek...z dnia 16.10.2013 NOWOŚCI i STAROŚCI
Ja tam tradycyjnie na falkon jadę z warzywną rozpiską na defensywnej Bretonii XD
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
skoro prosisz . Widać spójny styl całej armii i twojego malowania, rozjaśnianie w formie kresek z dosyć dużymi kontrastami, mi nie do końca on podchodzi, nie jestem też fanem tak żywego i pstrokatego doboru kolorów, psy różowe, duchy turkusowe, byki fioletowe itp. Nie kumam tez tych wrightów na psach, rozumiem, że lubisz stare modele kosiarzy ale dlaczego na psach? Imo jest dużo lepszych możliwości na wierzchowce dla tych panów. Ze słabszych rzeczy to niewątpliwie jeszcze ten pseudo filler się łapie, wygląda tak jak już ktoś powiedział wcześniej, po prostu ładnie przygotowana podstawka pod coś większego, za rzadko tych ghouli tam nastawiałeś, wielkość podstawki to 3x6 czyli 18 modeli a stoją na niej 2 ghule 3 szkielety i pies.... czyli 6 figurek. Skoro większe minusy mamy już za sobą to teraz do tego co mi się podoba. Bohater jest spoko, fajnie te skrzydła wyglądają (jedyne miejsce, w którym wyhamowałeś z tak oczojebnymi kontrastami), podstawka też fajna. Dalej idąc psy maja ciekawą kolorystykę, jakby ten róż bardziej stonować to byłyby jeszcze lepsze jak dla mnie, bo teraz to taki trochę barbie róż. Byki są spoko .
Pozdro
Pozdro
wilki z duszkami: Pomysł fajny, ale mogły zostać wykonane lepiej (malowanie na +)
Filler: Tak jak kolega napisał, jest zbyt ubogi. Dodaj jeszcze co najmniej 4 modele.
Jeżeli chodzi o duże ghule i teko nietoperza na beczce: Są ustawione w nienaturalnych pozach Spróbuj stanąć w ten sposób na beczce i zobacz, czy się na niej utrzymasz.
Generalnie malowanie na duży + tylko popraw te kilka rzeczy i będzie totalna miazga
Filler: Tak jak kolega napisał, jest zbyt ubogi. Dodaj jeszcze co najmniej 4 modele.
Jeżeli chodzi o duże ghule i teko nietoperza na beczce: Są ustawione w nienaturalnych pozach Spróbuj stanąć w ten sposób na beczce i zobacz, czy się na niej utrzymasz.
Generalnie malowanie na duży + tylko popraw te kilka rzeczy i będzie totalna miazga
generalnie lubię wrajty stare i tyle to moja koncepcja na wrajty, komuś może się podobać komuś nie. Dla mnie to eteryki więc równie dobrze wrajciak może stać na wilku i jechać na koniu
filler pusty i będzie dopracowany jak mi przyjdzie jeszcze trochę ghuli manticowych
strzyga, jak i czempion grubasów wyskakują, wskoczyli na beczkę, beczka się wywala/była przechylona i wyskakują w kierunku woga
teraz będzie czekać mnie malowanie zombiaków(ghuli mantica)
co do kolorystyki że (różowe) chodzi o to że to mięso, normalne mięsko takie o ledwo obdarte ze skóry, jeszcze nie zgniłe
filler pusty i będzie dopracowany jak mi przyjdzie jeszcze trochę ghuli manticowych
strzyga, jak i czempion grubasów wyskakują, wskoczyli na beczkę, beczka się wywala/była przechylona i wyskakują w kierunku woga
teraz będzie czekać mnie malowanie zombiaków(ghuli mantica)
co do kolorystyki że (różowe) chodzi o to że to mięso, normalne mięsko takie o ledwo obdarte ze skóry, jeszcze nie zgniłe
ok zatem coś z zamówienia dla kolegi
25 silverków,
10 elyrianów
1 konny mag
1 konny lord
1 bolec z obsługą
malowanie w podstawowe kolory, bez rozjaśnień, kolorystyka narzucona -->czas wykonania 12 dnia, cena łączna 200zeta
a że jeszcze wcześnie, to dorzucam mój nowy BSB do VC
tak wyglądał kiedyś...
a tak wygląda teraz!
i oczywiście zdjęcie z bratem czyli BSB&Generał
Wizja BSB, gdzie zamiast szmaty jest "pudełko dusz". Nieczysta aura ze sztandaru, która jest zasilana duszami przeciwników, wpływa ożywczo na sojusznicze jednostki, przez co są one wytrzymalsze (-1 do sypania w przegranej).
no i na koniec mój ulubieniec i czempion elitarnych szkieletów (w fazie WIP cały oddział)
25 silverków,
10 elyrianów
1 konny mag
1 konny lord
1 bolec z obsługą
malowanie w podstawowe kolory, bez rozjaśnień, kolorystyka narzucona -->czas wykonania 12 dnia, cena łączna 200zeta
a że jeszcze wcześnie, to dorzucam mój nowy BSB do VC
tak wyglądał kiedyś...
a tak wygląda teraz!
i oczywiście zdjęcie z bratem czyli BSB&Generał
Wizja BSB, gdzie zamiast szmaty jest "pudełko dusz". Nieczysta aura ze sztandaru, która jest zasilana duszami przeciwników, wpływa ożywczo na sojusznicze jednostki, przez co są one wytrzymalsze (-1 do sypania w przegranej).
no i na koniec mój ulubieniec i czempion elitarnych szkieletów (w fazie WIP cały oddział)
Ostatnio zmieniony 9 gru 2013, o 13:49 przez Szamot, łącznie zmieniany 1 raz.
heh widzę że prace są aż tak "dobre" że ludziom odbiera zdolność pisania w tym wątku
no cóż zatem sam do siebie i post pod postem od wczoraj ruszyło coś takiego jeszcze
zapełniarka do zombi, wypełnia sztuk 18 i mam nadzieję że jest lepszej jakości niż ta poprzednia(będzie poprawiona, ale póki co nie mam nowych zombiaków)
6 z 10 grubasków, malowane specjalnie na Mieleckiego Smoczka(szkoda że z resztą się nie wyrobię )
no cóż zatem sam do siebie i post pod postem od wczoraj ruszyło coś takiego jeszcze
zapełniarka do zombi, wypełnia sztuk 18 i mam nadzieję że jest lepszej jakości niż ta poprzednia(będzie poprawiona, ale póki co nie mam nowych zombiaków)
6 z 10 grubasków, malowane specjalnie na Mieleckiego Smoczka(szkoda że z resztą się nie wyrobię )
Dokladnosc malowania, dokladnosc i jeszcze raz dokladnosc. Popracuj nas tym i bedzie duzo lepiej, bo potencjal masz, kumasz o co chodzi w layeringu, tylko ta niechlujnosc psuje efekt.
Bardzo ładne malowanie, ale myślę, że w końcu to powiem na co nikt tu jeszcze się nie zdobył:
Malujesz świetnie! ale tak jak byś malował obrazy/płaskie powierzchnie, a nie figurki przestrzenne/3D.
Sęk w technice/stylu malowania. Mam koleżankę po ASP i ona maluję dokładnie tak samo. Z daleka takie malowanie miażdży, jest żywiołowe i pełne nasyconych barw (BA! Czasem przypomina malowanie w starym stylu z odległych WD - za co szacuneczek), lecz po przyjrzeniu się z bliska widać, że brak "realistycznych" detali.
Technika ta świetnie się też nadaje do dużych płaskich przestrzeni/powierzchni by "oszukać" wzrok, ale przy mnogości detali/krzywizn itp niekoniecznie będzie każdemu pasować.
Tak jak napisałeś to twój styl i lubisz to, a to jest najważniejsze w malowaniu swojej armii to twoje hobby i to ty będziesz najczęściej spoglądał na te figsy i to tobie one mają w pierwszej kolejności sprawiać satysfakcję
Także reasumując piękne malowanie i z przyjemnością bym grał przeciw całej tak pomalowanej armii, choć swojej bym tak nie pomalował.
A to już rzecz gust, czy też gustawów o których się zwyczajnie nie prawi
Pozdrawiam
Malujesz świetnie! ale tak jak byś malował obrazy/płaskie powierzchnie, a nie figurki przestrzenne/3D.
Sęk w technice/stylu malowania. Mam koleżankę po ASP i ona maluję dokładnie tak samo. Z daleka takie malowanie miażdży, jest żywiołowe i pełne nasyconych barw (BA! Czasem przypomina malowanie w starym stylu z odległych WD - za co szacuneczek), lecz po przyjrzeniu się z bliska widać, że brak "realistycznych" detali.
Technika ta świetnie się też nadaje do dużych płaskich przestrzeni/powierzchni by "oszukać" wzrok, ale przy mnogości detali/krzywizn itp niekoniecznie będzie każdemu pasować.
Tak jak napisałeś to twój styl i lubisz to, a to jest najważniejsze w malowaniu swojej armii to twoje hobby i to ty będziesz najczęściej spoglądał na te figsy i to tobie one mają w pierwszej kolejności sprawiać satysfakcję
Także reasumując piękne malowanie i z przyjemnością bym grał przeciw całej tak pomalowanej armii, choć swojej bym tak nie pomalował.
A to już rzecz gust, czy też gustawów o których się zwyczajnie nie prawi
Pozdrawiam
no ta armia ma wyglądać dobrze z poziomu stołu wiem że dokładność nie jest najlepsza, ale mając ogrom zombiaków do malowania, tracę cierpliwość...armia nie jest na GD czy inne bajerki, ma być żywa, kontrastowa i oczoje by na stole skupiać wzrok ludzi
dzięki za miłe komentarze
jeszcze tylko 40szkieletów,
coś koło 100 zombi
15 psów
4grubasy
i będzie myśleć o powiększaniu armii
dzięki za miłe komentarze
jeszcze tylko 40szkieletów,
coś koło 100 zombi
15 psów
4grubasy
i będzie myśleć o powiększaniu armii
A myślałeś żeby kloc zombie zrobić w taki sposób.
Z tyłu same nagrobki, potem nagrobki z wychodzącymi z ziemi łapkami. Następnie nagrobki z do połowy wykopanymi zombie i następne szeregi ze zwykłymi zombie.
Myślę, że taka metoda dobrze by wyglądała i zaoszczędziła ci mnóstwo kasy i czasu.
Z tyłu same nagrobki, potem nagrobki z wychodzącymi z ziemi łapkami. Następnie nagrobki z do połowy wykopanymi zombie i następne szeregi ze zwykłymi zombie.
Myślę, że taka metoda dobrze by wyglądała i zaoszczędziła ci mnóstwo kasy i czasu.
- Ars_alit_artificiem
- Wałkarz
Dobrze dobierasz kolory do rozjaśnień, ale myślę, że warto byłoby spróbować malować na mokro wbrew pozorom technika nie taka trudna, a efekt o niebo lepszy wychodzi
nie wygląda, przejścia są strasznie ostre, to wyglada raczej na zwykły layering w twoim charakterystycznym-kreskowym stylu, IMO lepiej wyglądało by rozjaśnianie całymi połaciami niż kreskami ale to już wspominałem wcześniej i taki już urok twojego stylu, plus za to że go masz i się go trzymasz.