WE na 1k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

WE na 1k

Post autor: Kosa »

Wardnacer Noble 105
-general

Alter Noble 136
-great weapon
-light armour
-Hail of doom arrows

10x Glade Guards 120
10x Glade Guards 120

8x Driads 96
8x Driads 96

7x Wardnacers 147
-czempioon
-muzyk

5x Wild Raiders 130

1x Great Eagle 50

razem: 1000pkt.

Zaczynam zbierać WE i na początek będe szedł w takim kierunku. Chyba dośc niestandardowo złożona ;) . Bardzo chce mieć altera więc musze postawić na dwóch herosów, dlatego jest biegacz z hailem co by wypalił gdzieś a na 1k kołczan jest dosć zabójczy, niestety brakuje mu hełmiku ale stwierdziałem, że u wardancerów bardziej przyda się czempion gdyż tam idzie wardancer noble, przy okazji to jest mój oddział uderzeniowy, który ma moc dzieki generałowi, oczywiscie strzege go jak oka w głowie gdyż jest niezwykle wrażliwy. Jest tylko 7 gdyż po poerwsze nie ma punktów, po drufie i tak trzeba zabić 4 czy to w 8 czy 7 aby była połówka oddziału i po 3 heros jest jako 8 kolo :) . Wildzi dosc skromni, brakuje punktów rzecz jasna ale oni tutaj słuzą mi jako porzeracze maszyn, ewentualnie kasacja szeregów wchdozi w gre i elimiminacja wrogich fastów, jkeśli łucznicy beda mieli inny cel. Sekcja core jest typowa, nie am co duzo pisać ;) . No i WE mają świetne wszystkie rary ale jednak wybrałem orła, wachałem się z wayami ale takie wysnułoem wnioski: wayowie nie mają za bardzo co robić na 1k oraz są jednak drodzy w porównaniu do orła a on ma też spore szanse zabić obsługe maszyny i jest lataczem i zawsze pozwoli wygiąćszarże, przeszkadza chyba lepiej taktycznie niż wayowie, marsz też spowolni no i ,kosztuje całe 50pkt. Postawiełm na ilośc w tej rozpie ale jak widać jakośc tez jest doborowa :) . Ogólnie wszystko jest tanie tylko oddział WD odbiega od normy z generałem ale cóz, coś co przebija musze mieć a oni na 1k poradzą sobie prawie ze wszystkim jeszcze ze wsparciem altera\wildów to miodzio :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

nawet fajne ... ;)
Ale moim zdanie treemana wymiata nawet na małe pkt ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Wymiata treemen ale nie na 1k gdzie zajmuje 1/3 armii
1200-1700 to optymalne pkt

noble wardancer - to jeden z najlepszych wyborow w tej armii, szczegolnie na takie pkt
niepotrzebny mu sprzet, a dziala doskonale

rozpa niezla

Awatar użytkownika
Wujek Kiczu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wujek Kiczu »

ja sceptycznie podchodze do Altera na te ptsy ... wolałbym caddego zamiast niego

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ale kto weżmie haila? a przyznasz, że jest to dosć potęzna broń na 1k
F.N.

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Rozpiska ciekawa i w sumie całkiem niezła... Raczej będzie się grało trudniej niż na rozpie z Treemanem ale jest ciebie całkiem sporo a to duży plus. Na Altera trzeba teraz bardzo uważać ale może się sprawdzić, przydałoby się wysupłać punkty na Helm of the Hunt- będzie wyższy save, i +1 atak i WS w szarży a to już coś :wink: tylko skąd te punkty wziąć? Jakieś wyrzucanie oddziałów zmieniłoby koncepcję twojej rozpy więc niech zostanie tak jak jest, czyli całkiem spoko :) .

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

mozna wywalić czempiona i muzyka z WD ale czy warto dla tego hełmu? Sava na 5+ to i tak jest nie ważny, WS wiekszy też, to jest 1k więc samo 6WS wystarczy, dodatkwoy atak-to boli ale 4 ataki z S6 powinno powalić każde inne fasty, już w sumie wolałbym mu dać Wrzosiec ;) (-1 do strzelania w niego za 15pkt i -2 jak jest w lesie) dziek itemu czemuś plus opcja, że jest single modelem już mamy prawie z głowy ostrzał, większośc rzeczy trafaia go na 6+ na bliski, elfy na 5+, ale to też kosztuje te 15, a czempiona z WD nie bede się raczej pozbywał, czasami lepiej nim wyzwać na challanga, tez ma te swoje 3 ataki i KB wiec moze smaiło zabić jakiegos opuszkowanego generała a nasz boater przypierniczyć po oddziale nie martwią się, ze ktoś mu odda :)
F.N.

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Dlatego też napisałem że lepiej zostawić tak jak jest :) . Ten hełm to tylko taka moja refleksja związana z biegaczem, teraz BSB nie może brać Haila to trzeba będzie chyba ponownie zainteresować się tym Alterem :wink: .

Awatar użytkownika
Wujek Kiczu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wujek Kiczu »

Kosa pisze:ale kto weżmie haila? a przyznasz, że jest to dosć potęzna broń na 1k
przyznam ze hail moze byc nawet na 500p potezna bronią ale jednoczesnie moze byc wielkim nie wypałem... tym bardziej ze jak chcesz strzelic narazasz od razu altera na misle itp.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Kosa widze, ze kolega ma tak jak ja problemy z robienim konca zdania :P
idealnie jak ja ;) tez nie umiem, mowic zdaniu:
- koniec -

Mnie Alter srednio sie podoba
wolalbym juz kolesia na orle/koniu, z duza iloscia strzal w jednej+dzbanek na glowie :wink:

ale nie proponowalem - bo chyba nie o to Kosie chodzi

ODPOWIEDZ