ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Re: ETC 2014

Post autor: Dębek »

Miałbyś sobie klepacza nurgla lub tęczy (3+ ward) w klocu bestigorów nurgla lub tęczy. Mniejszych bestigorów niż teraz, bo do 450 pkt. Jakieś tam gory nurgla jako drugi kloc do walki i też nie 50 bo się nie zmieści, tylko kulturalną 30. Gory slanesha do stania przy heardstonie z dwoma szamanami. Bsbka. Dwa monsterki, jakieś harpie. Może zamiast monsterków minoski nurgla. :wink:
Nie widzę w tym nic trasznie przegiętego.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Co Ty mówisz w ogóle :) Miałbym slaanesha! i nie skończyłoby się tak jak się skończyło :)
pozdro

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Crus bądźmy szczerzy. Tobie nawet Slanesh by spierniczył :D
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Obecnie w każdej armii elfów mieści się 2x duży mag bez uszczerbku na LD.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Crusader pisze:@Dymitr: Czyli już nie masz wochem autowina i trzeba włączyć jaźń podczas bitwy z nimi? :)
jasne, że trzeba. Ale to nie jest dowód na to, że to dobre zmiany. Jak Dębek. Wywalić redukcję i dodatkowe punkty - wówczas trzeba podjąć jakieś decyzje w tej armii. Teraz pakujesz wszystko co chcesz, na końcu dodajesz ekstra łuki
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Hmm, złożyłem sobie na szybko takie bestyjki na 2400 z boostami, o których pisałem.

Beastlord nurgla z glittering scales, GW, CoC, 4+ wardem
Duży szaman 4 lev bez marka shadow/death z herdstonem i MR3
Mały szaman 2 lev bez marka beast DS
BSB nuglowy, z armour of destiny
10 gorów slanesha ahw w ambushu
25 gorów slanesha dla magów
40 gorów nurgla ahw FCG
3x5 harpii
30 bestigorów nurgla FCG dyscyplina
2x cygor

Przegięte? IMO nie, a na 100% gra nie byłaby tak bardzo zależna od fazy magii.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

No i wracamy do slabych bestii :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

bestigory Nurga brzmią syto :)
Staś - grałeś już z nowymi elfikami?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Nie grałem, ale poza magią niewiele się zmienia raczej w mojej grze z nimi. W walce dostaję bęcki większością unitów, a strzelanie wbrew pozorom nie wychodzi dla mnie tak tragicznie.
pozdro
Ostatnio zmieniony 26 lis 2013, o 11:11 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wulgaryzmy

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Dydu pisze: A i jeszcze małe porównanie co do +200pkt dla WE:
Mag 4lvl 250 WE, 220 DE/HE
Great Stag 50 WE, Daemonic Mount 35 WoCh
Glade Riders 24 WE, Dark Riders with Rptr 19 DE, Ellyrian with Bow 19 HE
Treekin 65 WE, Crypt Horrors 38 VC, BoN 60 Doch
Wardancers 18 WE, Executioners 12 DE, Black Guard 15 DE, White Lions/Swordmasters 13 HE, Phoenixs Guard 15 HE
Wild Riders 26 WE, Worlocks 25 DE
Dydu dość wybiórcze to porównanie imo... poza tym nic nie wnosi bo każdy wie ile lat ma ten podręcznik i że Treekiny są mocno niedoszacowane ale dostęp do wszystkich lorów jest op. Ja też chce!
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dydu pisze: A i jeszcze małe porównanie co do +200pkt dla WE:
Mag 4lvl 250 WE, 220 DE/HE
Great Stag 50 WE, Daemonic Mount 35 WoCh
Glade Riders 24 WE, Dark Riders with Rptr 19 DE, Ellyrian with Bow 19 HE
Treekin 65 WE, Crypt Horrors 38 VC, BoN 60 Doch
Wardancers 18 WE, Executioners 12 DE, Black Guard 15 DE, White Lions/Swordmasters 13 HE, Phoenixs Guard 15 HE
Wild Riders 26 WE, Worlocks 25 DE
Slabo to porownanie ci wyszlo.

Nagle sie okazuje, ze jelonka nie miales do czego porownac w inmnych elfach, wiec wziales woch. Armie, ktora nie strzela (przypomnij jak dzialaja luki w we?).
Treekiny tez porownales do armii nie strzelaajacych (vc i doch). Inaczej wyglada rozlozenie pktow jak musisz byc ofensem i niekoniecznie nim musisz byc.

Moze po porownoj sobie oddzialy do calosci jednego booka. A nie do roznych oddzialow z roznych bookow.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Nie chciałem nikogo przekonywac do niczego, chciałem tylko pokazać, że jezeli obecny trend się utrzyma i potwierdza się plotki, to WE w maju na 2400 dostaną to co dzis na EURO 2600 + dodatkowe zabawki.
A o ile dobrze zrozumiałem intencje AR to własnie to było ich celem, danie WE tego co prawdopodobnie dostana.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Jeżeli WE maja wszystkie lory bo takie są plotki to moze skavenom też je dajcie bo ktoś kiedys moze słyszał że tak będzie :P

Nie powinno sie wprowadzać takich zmian DF maja book równie stary a im nikt zasad nie chce zmieniac. Trzeba przeczekać swój okres słabości i potem bedzie mozna grać

Ile czasu stare OK miały ciezko ze wszystkim ??
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

JaSzczuras
Chuck Norris

Post autor: JaSzczuras »

Mam dziwne wrażenie, że na nowym AB woody nie będą w stanie wcisnąć na 2400 tego co teraz na 2600.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Dawrfy byłyby ok i robiłyby wyniki jakby nie miały ograniczenia maszyn. 2 cannony klopa kowadł 2x organy + 2 klocki i można grać. A teraz jedyny atut tej armi jest pocięty, dlatego dostaja w dupe od każdego.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

JaSzczuras pisze:Mam dziwne wrażenie, że na nowym AB woody nie będą w stanie wcisnąć na 2400 tego co teraz na 2600.
Na razie wszyscy gracze WE się cieszą bo zapewne dostaną ASF, wszystkie lory i może obniżkę cen niektórych unitów. Równie pewne jest że zmienią się zasady które mieli teraz, nie koniecznie na lepsze. Więc ta armia mieszcząca się na 2400 grać będzie zupełnie inaczej. Robienie hybrydy książek 6 i 8 edycyjnych jest nieporozumieniem.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Crusader pisze:@Dymitr: Czyli już nie masz wochem autowina i trzeba włączyć jaźń podczas bitwy z nimi? :)
Myślę że sporo ludzi ma taki mentalny problem.

W kwietniu będzie nowy book i temat sam zniknie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

W sumie to by mogli dać każdej armii wszystke 8 lorów... :twisted: brzytwa zaraz by zbalansowała grę :lol2:

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

A na razie dobrze byłoby pograć na quasi 8 edycyjnej wersji WE. Nie chodzi tu wszakże o to, żeby na singlach w polsce był balans, a o to, żeby gracze mogli przetestować WE jeszcze zanim wyjdzie book. Samej kadrze jest to mega potrzebne. Od kwietnia do ETC jest mało relatywnie czasu na ogrywanie rozpisek i ogrywanie się przeciwko temu. Fajnie by było jakby laik/tutajec/pasiak/gremlin (przepraszam, jeżeli nie wymieniłem kogoś dobrego) wygrali jakiś turniej większy nowymi we. Dałoby to chociaż przedsmak tego jak ta armia może działać po reedycji. Jeżeli ciągle będą do dupy to nie ma o czym gadać.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dydu pisze:Nie chciałem nikogo przekonywac do niczego, chciałem tylko pokazać, że jezeli obecny trend się utrzyma i potwierdza się plotki, to WE w maju na 2400 dostaną to co dzis na EURO 2600 + dodatkowe zabawki.
A o ile dobrze zrozumiałem intencje AR to własnie to było ich celem, danie WE tego co prawdopodobnie dostana.
skoro tak to wedlugo twojego rozumowania we po booscie do 2600 wyrownujacycm punkty w armiach powinny miec pool mniej wiecej taki:

jelonek/wardancerz/wildzi 0-3

bo w koncu w innych porownywanych przez ciebie armiach cos takiego sie znajduje.

Magowie tezp owinni miec wzorem innych elfow

mage lord/ death lore 0-2

bo tu tez to porownujesz.

ODPOWIEDZ